AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Adem Ceylan, projelerini tanıttı...

AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Adem Ceylan, projelerini tanıttı...

CROWNE Plaza`da düzenlediği kahvaltılı basın toplantısı ile projelerini tek tek anlatan Ceylan, "Yenimahalle`yi yöneten CHP zihniyeti tamamen kandırmaca, riyakar ve sokakta görüntü veren bir anlayışla Yenimahalle`yi yönetmeye çalışıyor" dedi.

 Ceylan, Yenimahalle`de son beş yıl içerisinde sosyal ve kültürel anlamda ciddi bir yatırım yapılmadığını kaydetti. Açılışları yapılan hizmetlerin ise geçen dönemde başlatılıp bitirilemeyen projeler olduğunu ifade eden Ceylan, "Ankara`yı yaklaşık 8 yıldan beri 25 ilçesine hizmet veren bir kamu yöneticisi olarak eksiklikleri gördük, ekibimizle birlikte projelerimizi tek tek tespit ettik. Yenimahalle`yi burada yaşayan tüm kesimlerle birlikte yönetmeye talibiz" diye konuştu.

 

 

 AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Adem Ceylan, 30 Mart`ta yapılacak yerel seçimlere on gün kala projelerini açıkladı.

Akköprü`deki CROWNE Plaza`da düzenlediği kahvaltılı basın toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Salih Kapusuz ve Haluk İpek, milletvekilleri, belediye meclis üyeleri ile kalabalık bir gazeteci topluluğu katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Kapusuz, özetle şunları söyledi:

"Ankara`nın en önemli ilçelerinden olan Yenimahalle, hizmete aç bir durumdadır. Adem Bey`in şimdiye kadar yaptıkları yapacaklarının teminatı olmaktadır. Bir projeyi yapacaksanız bu projenin sosyal sahada buluşması, buluşturulması ve aynı zamanda uygulanması gerekmektedir. Adem Bey`i bu projeleri nedeniyle tebrik ediyorum. Adaylığı konusunda açıkçası Adem Bey`i biz sekiz yıl projelerle baş başa bıraktık. Kırsal alandaki uygulamalarını gördük. Ankara`mızın tamamında İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği döneminde uygulamış olduğu projeler, kendisinin Yenimahalle`ye aday yapılması konusunda kuvvetli bir veri olarak önümüze getirdi. Onun için bu projelerle Adem Ceylan isminin yan yana olması, bizim açımızdan da Adem Bey açısından da çok önemli olarak gördüğümüz bir husustur."

Kapusuz`dan sonra kürsüye gelen Ceylan, projelerini tanıtmaya başlamadan önce yaptığı konuşmada, isim vermeden Yenimahalle`nin CHP`li Belediye Başkanı Fethi Yaşar`a yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Ceylan, "Yenimahalle`yi yöneten CHP zihniyeti tamamen kandırmaca, riyakar ve sokakta görüntü veren bir anlayışla Yenimahalle`yi yönetmeye çalışıyor" dedi.

Yenimahalle`de son beş yıl içinde ciddi anlamda ne sosyal nez de kültürel anlamda hiçbir yatırım yapılmadığını ileri süren Ceylan, açılışları yapılan hizmetin ise geçen dönemde başlatılıp bitirilemeyen projeler olduğunu bildirdi.

 

YAPTIKLARIM YAPACAKLARIMIN TEMİNATI

 

Adem Ceylan, şunları kaydetti:

"Ankara`nın üçüncü büyük ilçesi olmakla birlikte sahip olduğu değerler açısından Türkiye`nin sayılı ilçelerindendir. Yenimahalle maalesef sahip olduğu imkan ve kaynakları iyi kullanamıyor. Bu dönemde Yenimahalle için başlatılan bitirip hizmete açılan önemli bir proje yok. İki aydır Yenimahalle`nin bütün mahallelerini geziyor ve halka soruyorum. Beş yıllık dönem içerisinde Yenimahalle Belediyesi tarafgından sosyal ya da kültürel anlamda yatırım ve hizmet olarak ne yapıldı buraya diye soruyorum. Gençlere, yaşlılara, kadınlara, engellilere toplumun bütün kesimlerine yönelik sosyal ve kültürel tesis olarak hiçbir şey yapılmadı. Ankara`yı yaklaşık 8 yıldan beri 25 ilçesine hizmet veren bir kamu yöneticisi olarak eksiklikleri gördük, ekibimizle birlikte projelerimizi tek tek tespit ettik. Yenimahalle`yi burada yaşayan tüm kesimlerle birlikte yönetmeye talibiz. Bez yenimahalle`yi Yenimahalle`de yaşayan bütün kesimlerle birlikte yönetmeye talibiz."

 

İŞTE CEYLAN`IN MEGA PROJELERİ

 

"Öncelikle Yenimahalle`yi birlikte yönetmeye talibiz" diyen Adem Ceylan, bunlardan bir tanesinin Halk Konseyi Projesi olduğunu söyledi.

Ceylan, projelerini şu şekilde tanıttı:

"Proje çalışmalarını yaparken, ekibimle birlikte en çok üzerinde durduğumuz konu, Yenimahallelilerin ilçelerini sahiplenerek, hazırlanan tüm projelere katkı sağlaması öncelikli hedefimiz olmuştur.

 

BİR PROJEM VAR BAŞKAN AMCA

 

Bu minvalde bir diğer projemiz ise çocuklarımızla ilgili. Çocukların hayal dünyaları çoğu zaman hepimizi büyülemiştir. “Bir Projem Var Başkan Amca” projesiyle onların hayal dünyalarına açılmayı hedefliyoruz. İlçemizin çocukları Yenimahalle’yi kapsayan projelerini belediyeye sunabilecek ve böylece hem belediye yararına hem de çocuklarımızın kişisel gelişimlerine yönelik bir uygulamayı hayata geçirmiş olacağız.  

 

BİR ESER DÜŞÜNÜYORUM 

 

Birlikte yönetimi ön plana çıkaran bir diğer proje ise “Bir eser düşünüyorum” projesi. İlçemizin yenilenmesi ve yapılanması adına uzman desteğine her zaman ihtiyaç duyulacaktır. Buna yönelik mimarların katılımına sunulacak bir yarışma planlıyoruz. İlçemize yapılacak tiyatrolar, kültür merkezleri, park ve sokaklar mimari bilinç ve estetik hassasiyetle gerçekleştirilecek. 

 

KARA GÜN DOSTU

 

Ülkemizin nasıl bir dayanışma kültürü içerisinde olduğu hakkında söylenecek çok söz vardır. Başkanlığım dönemimde dayanışma kültürümüzü belediyemizle bütünleştirecek projeler hazırladık. Bunlardan ilki YENİKART’la ilgili. Biz YENİKART limitini 500 TL’ye çıkaracağız ve kart kullanımını gıda dışı alışverişlere de açacağız.  

Başka bir proje “Kara Gün Dostu” projesi. Belediyemiz cenaze, hastalık, doğum ve evlilik gibi konularda vatandaşlarımıza yardım edecek. Doğalgazı veya kömürü olmayanlara yardım edeceğimiz gibi, soba zehirlenmelerini önleme amaçlı olarak da soba kurumu yardımında bulunacağız. 

 

ENGELLİ HİSAFİRHANESİ

 

Bir diğer konu engelliler ve yaşlılarla ilgili. Biz engelli bireylere sağlanan kolaylıklar anlamında aile eğitimine bilhassa önem verdik. Çocukları engelli olan ailelere belediyemiz tarafından eğitimler verilecektir. Böylelikle rehabilitasyon ve hukuki haklar noktasında çok verimli sonuçlar alınacağı açıktır. 

Engellilerle ilgili diğer projemiz “Engelli Misafirhanesi” projesi. Vatandaşların engelli yakınlarını kısa süreli emanet edecekleri misafirhanede sosyal hizmet uzmanları onlarla yakinen ilgilenecektir. 

 

YAŞLI TAKİP SİSTEMİ

 

Yaşlılarla ilgili ise evde bakım ve temizlik uygulaması başlatacağız. Böylelikle yaşlılarımız temel ihtiyaçlar noktasında hizmeti evinden alabilecek. 

 

KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ PROJESİ

 

Bir diğer önemli nokta kadınlara yönelik çalışmalarımız. Kadınlara yönelik iş, sağlık ve sanat olmak üzere 3 adet merkez kuracağız. Bilindiği gibi yaşadığımız şartlar kadın girişimciliğinin önemini gözler önüne seriyor. Açacağımız “Kadın Girişimciliğini Destekleme Merkezi”yle birlikte kadınlarımıza iş hayatıyla ilgii her türlü eğitim ve destek sağlanacaktır. “Kadın Sağlığı Merkezi”yle Yenimahalleli kadınların sağlık sigortası olup olmadığına bakmaksızın her türlü sağlık ihtiyacı karşılanacak. 

 

 

KADIN SANAT MERKEZİ

 

Ve “Kadın Sanat Merkezi”. Bu merkezle özellikle ev kadınlarının müzik, tiyatro, drama ve el sanatları gibi alanlarda ücretsiz eğitim almalarını sağlayacağız. Yine birinci dereceden kadınlarımızı ilgilendiren “Her Mahalleye Bir Kreş” ve “Çocuğum Parkta” projeleriyle çocuklar için güvenli alanlar temin edilecek.

 

EĞİTİM VE ETÜD MERKEZLERİ

 

 

Ve gençlerimiz. Gençlere yönelik “Eğitim ve Etüt Merkezleri” ile ilçemizde yaşayan okul çağındaki gençlerin eğitimine destek verilecektir. Her türlü modern olanağı sunacak olan bu merkezlerde gençlerimiz uzmanlar tarafından yönlendirilecektir. 

 

GENÇLİK VE SPOR MERKEZLERİ

 

Diğer yandan açacağımız “Gençlik ve Spor Merkezleri” gençleri sokakların kötü etkilerinden uzaklaştırmak amaçlı çok önemli merkezler olacaktır. Gençlerimiz çeşitli sanat ve spor dallarına yönelecek ve her türlü ihtiyacı belediyemiz karşılayacaktır. 

 

TEMİZ YENİMAHALLE

 

Yenimahalle’de günlük yaşamımızı doğrudan etkileyecek çeşitli projeler hazırladık. “Temiz Yenimahallem” projesiyle ilçemiz gömülü çöp bankerleri yoluyla kalıcı ve sağlıklı bir atık yöntemine kavuşacak. 

 

MAHALLE KONAKLARI

“Mahalle Konakları” projesi her mahalleye düğün salonu, kafetarya ve okuma salonundan oluşan harika bir yaşam merkezi. 

 

YENİ OTOPARK SİSTEMİ 

 

İlçemizin özellikle eski yerleşim birimlerinde çok büyük sıkıntıya sebep olan otopark sorununu ise otomatik katlı otoparklarla gidereceğiz. 

 

ŞİRİN EVİM GÜZEL EVİM

 

Yine vatandaşlarımızı hem teşvik etmek hem de birlikte hareket etmek noktasında her yıl “Şirin Evim Güzel Bahçem” ödülleri vereceğiz.

 

DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ 

 

Yeşil alan ve doğal hayat konusunda ise Memlik’te doğal parkur alanı yapacağız. Aynı zamanda topraktan ve doğadan uzaklaşan vatandaşlarımız için hobi bahçeleri düzenlemesi yapacağız.

 

HEMŞERİ DERNEKLERİ MERKEZİ

 

Bilindiği gibi ilçemizde birçok hemşeri dernekleri mevcut. Bu derneklerin ihtiyacını karşılamak üzere idari bürolar ve çok amaçlı salonlardan oluşmak üzere “Hemşeri Dernekleri Kültür Merkezleri” açacağız. Aynı zamanda bütün muhtarlıkların yapım, bakım ve onarımını en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. 

 

OKULLARIN BAKIM VE ONARIMI

 

Ilçemize bağlı okulların bakım onarım giderleri ve spor salonlarının her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız. 

 

NOSTALJİ SOKAĞI VE TRENİ

 

“Nostalji Sokağı” ve Nostalji Treni” projeleriyle Yenimahalle’nin eski ruhuna uygun yaşam alanları düzenlemesi gerçekleştireceğiz. 

 

TAZİYE SALONLARI

 

Vatandaşlarımızın zor günlerinde yanında olan bir belediye olmayı amaçlıyoruz. Buna yönelik belediye çalışanlarından, meclis üyelerinden, partililerden ve gönüllü vatandaşlarımızdan oluşturulacak bir heyet her türlü ölüm, yaralanma ve sakatlanma gibi durumlarda vatandaşlarımıza “taziye ve geçmiş olsun” ziyaretleri gerçekleştirilecek. Tüm Yenimahallelilerin yararlanacağı “Taziye Salonları”nda pide ve helva servisi gerçekleştireceğiz. 

 

MESLEK EDİNDİRME KURSLARI

 

Geldik iş dünyasıyla ilgili projelere. İşsizlikle mücadele 12 yıllık hükümetimiz boyunca en önem verdiğimiz konuydu. Biz de Yenimahalle’de bu konuyu ayrıca değerlendiriyoruz. Üniversiteler ve işkurla işbirliği sağlanarak Meslek Edindirme Kurslarında yetieşcek gençlerimize yeni iş alanları açacağız. 

 

ESNAF DESTEKLEME MERKEZİ

 

“Esnaf Destek ve Dayanışma Merkezi” açarak Yenimahalle esnafının sorunlarını tespit eden ve çözüm üreten bir yapı oluşturacağız. Çözüm odaklı merkezimiz esnaflarımıza ürünlerini pazarlayabilecekleri ve reklam yapabilecekleri bir internet portali de sunacak. Son olarak açacağımız “Yenimahalle Proje Ar-Ge Merkezi” ile ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilir bir Ar-Ge yapılanmasına gideceğiz. 

 

ÜÇ BOYUTLU ŞEHİR PROJESİ

 

Yenimahalle kültür ve sanat alanında da parmakla gösterilen bir ilçeye dönüşecek. Bu kapsamda tanıtım konusunda yetersiz kalınmış tümülüslerimizin tanıtımına ağırlık verilecek. Yenimahalleli vatandaşlarımızın faydalanabileceği gerek yurt içine gerekse de yurt dışına kültür gezileri düzenleyeceğiz. Belediyemizin web portaline 3 boyutlu şehir tanıtımı uygulaması koyarak ilçemizi hem tanıtma amaçlı hem de seyir keyfi veren bir uygulama yapacağız. 

 

YENİMAHALLEM DÖNÜŞÜM

 

Ve altyapı projeleri... Özellikle bazı semtlerimiz için aciliyet gerektiren altyapı projeleri hazırladık. “Yenimahallem Dönüşüm” projesiyle Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesiyle işbirliği sağlanarak Demetevler’de kentsel dönüşüme gideceğiz. 

 

SEYİR KULESİ VE ALIŞVERİŞ MERKEZİ

 

Vatandaşalarımızın hoşça vakit gerçirmeleri ve iş dünyasıyla ilgili yeni açılımlar sağlaması bakımından yeni bir alışveriş merkezi açacağız. “Seyir Kule ve Alışveriş Merkezi” projesi ilçemizin 360 derece izlenebileceği bir noktada içerisinde eğlence merkezleri, restoran ve kafeteryaların bulunduğu dev bir merkez olacak. 

 

ANKARA ÇAYI PROJESİ

 

Ankara Çayı’nın Yenimahalle’yi içeren kısımlarının ıslahı yapılacak ve Yenimahalle yepyeni bir rekreasyon alanına kavuşacak. Yenimahalle’de eksikliğini hissettiğimiz parklarla ilgili olarak iki yeni projeye imza atacağız. 

 

DEMETEVLER TEMA PARKI

 

“Botanik Park (Kelebek Diyarı)” çeşitli bitkiler ve ağaçlarla süslenmiş alanların, aynı zamanda çok çeşitli kelebeklerin görülebildiği bir alan olacak. “Demetevler Tema Park” projesi ise vatandaşlarımızı soluk alabileceği yeşillik bir alana kavuşturacak. 

 

SEMT POLİNİKLERİ

 

Pamuklar’da ülkemizdeki farklı bölgelere ait kültürel ve doğal varlıkların maketlerinden oluşan bir kültür alanı sağlanacak. Üniversitelerle yapılacak işbirliği sonucu ilçemizin muhlanrınlarınatelif yerlerine semt polikinlikleri açacağız.

 

ÇİFTLİK HAYATI PROJESİ

 

Ankara’nın kuzey bölgesinde tasarladığımız “Çiftlik Hayatı” projesiyle vatandaşlarımızı doğa ve hayvanlarla buluşma imkanına kavuşturacağız. Ilçemizin mevcut açık pazar yerlerinin tamamı yeniden modern ve kullanışlı bir mimariyle inşa edilecek. Pazar olmayan günlerde ise vatandaşlarımızın el emeği ürünlerini pazarlayabileceği mekanlar haline getirilecek. 

 

MODERN KURBAN KESİM ALANLARI

 

Yepyeni bir Modern Kurban Satış ve Kesimhane yapacağız. Yine üniversitelerimizle yapacağımız işbirliği sonucu ilçemizin ihtiyaca yönelik muhtelif bölgelerinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri açacağız. 

 

HİTİT RALLİSİ VE HİPODROM

 

Ilçemizde gerçekleştirilen İvedik sanayi yarışları, hitit rallisi ve hipodrom drag yarışları gibi yarışmaların yapıldığı alanların fiziki kullanım şartlarını geliştireceğiz. Bu yarışmalar birer görsel şova dönüştürülecek. 

 

ÇOK KATLI OTOPAZARI PROJESİ

 

Yenimahalle’de çok önemli bir yeri olan otopazarı, oto sanayi sitelerimize yakın olacak şekilde yeniden yapılandırılacak. 

 

ŞEHİTLER ANITI 

 

Mevcut Süreyya Ayhan Parkı içerisinde bir Şehitler Anıtı yapılarak şehitlerimizin isimleri ve künyeleri bu parkta yaşatılacak. 

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı