AK Parti`de 3 dönem kuralına devam

AK Parti`de 3 dönem kuralına devam

Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili istişare süreci devam ederken, AK Parti MKYK toplantısından tüzükteki 3 dönem kuralının korunması kararı çıktı. 2015 genel seçimlerine de mevcut seçim sistemiyle gidilecek. AK Parti`den 12 yılda toplam bin 38 milletvekili s

 AK Parti, seçim sisteminin değiştirilmesi ve tüzüğündeki 3 dönem kuralı konularında son kararını verdi. MKYK toplantısından, 3 dönem kriterinin korunması ve mevcut seçim sistemi ile yola devam edilmesi kararları çıktı. AK Parti MKYK`nın dünkü toplantısı yaklaşık 6 saat sürdü. Toplantıda, Başbakan Tayyip Erdoğan`ın daha önce milletvekilleri, il başkanları, delegeler ve MKYK üyeleri ile tartıştığı 3 dönem kuralı ile yine partinin yetkili organlarında bir süredir üzerinde çalışılan seçim sistemi konuları karara bağlandı. Dar ya da daraltılmış bölge seçim sistemlerine geçilmesi üzerinde çalışan AK Parti, değişiklikten vazgeçti. Kararda Anayasa Mahkemesi`nin yapılacak bir düzenlemeyi iptal etmesi ihtimali de etkili oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, seçim sistemleri konusunda şu aşamada bir girişimde bulunulmamasının doğru olacağı kararına varıldığını, 2015 seçimlerine mevcut sistemle gidilmesinin ilke olarak benimsendiğini bildirdi. Çelik, MKYK`da Cumhurbaşkanı seçimi ve AK Parti tüzüğünden kaynaklanan 3 dönem kuralı konularının da görüşüldüğünü kaydetti. Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili istişare sürecinin devam ettiğine dikkat çeken Çelik, MKYK`nın AK Parti tüzüğündeki 3 dönem kuralı ile ilgili herhangi bir girişimde bulunulmamasına, mevcut kuralın devamının isabetli olacağına karar verdiğini bildirdi. 

KÖŞK YOLU GÖRÜNDÜ 

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti`de 3 dönem kriterine takılan isimler arasında yer alıyor. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı`na aday olup Köşk`e çıkmazsa 2015 genel seçimlerinde milletvekili adayı olamayacak. Dün gerçekleştirilen MYK toplantısında da konuşanların büyük bölümü Erdoğan`ın Çankaya Köşkü`ne çıkması gerektiğini bildirdi. Birkaç üye ise, "Vereceğiniz kararı sonuna kadar destekleriz. Paralel Yapı ile mücadele, yatırımların devamı açısından Başbakan olarak kalmanız daha iyi sonuç doğurabilir" dedi. AK Parti`den 12 yılda toplam bin 38 milletvekili seçildiği, üç dönem devam edenlerin ise sadece 73 olduğu kaydedildi. 

`TOPLANTIDAN ÇIKAYIM RAHAT RAHAT KONUŞUN`
Başbakan Erdoğan, MYK toplantısına da katıldı. Erdoğan, MYK üyelerinin cumhurbaşkanı seçimini daha özgürce konuşmasını sağlamak amacıyla, "İsterseniz toplantıya katılmayayım. Rahatça konuşun, düşüncelerinizi açıklayın" dedi. MYK üyeleri ise"Görüşlerimizi sizin bulunduğunuz ortamda açıklamak istiyoruz" karşılığını verdi. 2015 genel seçimlerinde, AK Parti yepyeni bir vitrinle halkın karşısına çıkacak. Şimdi gözler AK Parti`nin yeni dönemde kimlerle, nasıl devam edeceğine çevrildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı 
Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı AhmetDavutoğluMilli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başbakan danışmanlarındanYalçın Akdoğan, Maliye Bakanı Mehmet ŞimşekBaşbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentopgibi isimler ön plana çıkacak.

Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı