Ak Partili Ayaş Belediye Başkanından Çarpıcı açıklamalar;

Ak Partili Ayaş Belediye Başkanından Çarpıcı açıklamalar;

Yıkımcı Başkan diyecekler yaptıklarımız yıllara meydan okuyacak

 Cumhuriyet Halk Partisinin elinde olan belediyeyi  açık ara farkla alan Ak Parti Belediye Başkanı Bülent  Taşan Ayaş`ın tarihi dokusunun tahrip edildiğini ifade ederek yılların hizmet eksikliğini tamir etmez zaman alacak ama imkansız olmayacak" dedi.

Ayaş`ta hizmetten çok hatalı yapımlar olduğunu ifade eden Taşan ; " belediye binasını ve çarşı merkezini yıkacağını" kaydetti. Ayaş`ı yıkıp yeniden kültür ve inanç turizm merkezi haline getireceklerini ifade eden Başkan  belki yıkımcı başkana adımız çıkacak canımızda acıyacak tepkilerde olacak ama Ayaş projelerimiz ile Ankara`nın inanç ve kültür turizmi ile cazibe merkezi haline gelecek" dedi.

 Ayaş`ı Darphane`ye benzettiğini ifade eden Başkan Taşan,Yaşanacak kent ile para kazanacak kenti birbirinden ayrılması lazım" şeklinde konuştu.

"Beklentiler Çok Yüksek, zamanı hızlı ve doğru kullanmak lazım"  

Başkan Bülent Taşan ilçe merkezinde ve çevrede ciddi bir çalışma başlattıklarını ifade ederek tek başına kimse başarılı olamaz ama ilçemiz halkı, siyasi iktidar ve büyükşehir ile el ele vererek Ayaş`ın kavgalardan uzak huzur içinde turizmi, tarihi ile Başkentin örnek ilçesi olacak. Artık İş yapma zamanı geldi. Ayaş`ta belediye ekibimizle projelerimizle başkent`te ilçemiz en gözde yer olacak" dedi.    

"Eski ve yeni Ayaş Olacak"

Ayaş`ın tarihi önemi de değinen Taşan ; " 1872’lerden beridir var olan nadir ilçelerden birisidir. Birçok ilçede belediyecilik yokken Osmanlı zamanından beri belediyecilik anlayışı olan bir ilçe. Tarihle ilişkisi çok fazla olan bir ilçe ama bu kötü belediyecilik anlayışı ne yazık ki bu tarihi dokuya çok zarar vermiştir.şeklinde konuştu.

"Her işi yaparım diyen hiç bir iş yapamaz"

"Adımız Yıkımcı Başkana Çıkacak"

Biz geldiğimizde şunu söyledik diyen Taşan ; " Arnavut kaldırımı ve Ankara taşında yürümek diye beklerken bizim belediyecilerimiz üzerlerine asfalt atmışlar ve zarar vermişlerdir.Şehrin kültürünü anlayamamanın sıkıntılarıdır. Benim düşüncem şu;Hukukçuyum mimarlıktan anlamam her şeyi yaparım diyorsan aslında sen hiçbir şey yapamazsın.Ben bir eski Ayaş ve yeni Ayaş tabirini kullanıyorum. Eski Ayaş tarihi dokusu olan bir Ayaş ve ben buraya eski imar izni verilenler dışında pek çivi çaktırmayacağım. Eğer ileri aşamalara olursa adımız yıkımcı başkana çıkar ve buranın tarihi dokusuna ulaşması için elimden geleni yaparım." diye yorumladı.

"Ayaş`ı Darphaneye Benzetiyorum"

Yıkma taraftarı değil de bir revizyona götürüyoruz diyen Başkan Taşan; " Yaşam kenti ilen Tarihi Kenti birbirinden ayıracağız.Yaşanacak kent ile para kazanacak kenti birbirinden ayırması lazım Ayaş’ı ben darphaneye benzetiyorum. Ankara’da ve yurtdışında insanlar gezip görülecek yerler arıyor birçok tv programında ben Ayaş’ı tarihi doku açısından Beypazarı’nı ikiye katlar vadi dediğimizde cennette köşe olarak değerlendiriyorum artık insanları Ayaş’a çekmek istiyoruz bunu biz Avrupa Birliği’ne giriş olarak değerlendiriyoruz. Nasıl ki Avrupa Birliği size bazı kurallar veriyor onları yerine getirip öyle kabul ediliyorsunuz biz de ilk önce bu kuralları yerine getireceğiz daha sonrası kendiliğinden gelecek" dedi.

"Bu belediye binasından tinerci binası olur"

Ayaş`ı yıkıp yeniden yapacağım diyip oy alan tek belediye başkanıyım diyen Taşan ; " Esnaf Sanatkarlar odasına da bunu dile getirdim.Önce can acıyacak gibi gözüküyor ama bunu minimuma indireceğiz. Öncelikle çarşıyı Osmanlı çarşısı şeklinde düzenleyeceğiz.Eğer gezilip görülecek bir yeriniz yoksa buraya hiç kimse gelmez.Bu belediye binası merkezde olsa tinerci mekanı olur çarşı esnafından bize talep geldi buraları revize edelim diye normalde tam tersi olur fakat bizim belediyemiz zamanında farklı oldu" diye yorumladı.

"Bu Yıl festival Uzun Sürecek"

Ayaş Belediye Başkanı  Bülent Taşan bu yıl festival`in uzun süreceğini ifade ederek; " Biz festival alanımızı bir restorasyona uğratacağız. Festival için yine de eski usul bir festival yapmak zorundayız. Festival yapmak dert yapmamak dert yapı olarak eğlenceye karşı biri değilim ama Türkiye’de enteresan bir festival kültürü oluştu ne yazık ki.Arkadaşlara talimat verdim cuma cumartesi pazarı da içine alan yöresel ürünlerin satılacağı bir festival düşünüyorum. Çarşı merkezine kurulacak olan festival alanımız gölet tarafında olacak ve Ayaş sadece dut ve domates yeri değil Ayaş ruhu olan bir şehir olacak. Belki bu döneme yetişmeyecek ama hem inanç hem de kültür merkezi oluşturmayı düşünüyoruz" dedi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

30.04.2024

  • İMSAK 04:07
  • GÜNEŞ 05:43
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:49
  • YATSI 21:18
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı