AK Parti`nin adayları ne zaman açıklanacak?

AK Parti`nin adayları ne zaman açıklanacak?

Türkiye 17 Aralık Operasyonu`nu konuşurken, AK Partililer ilçe belediye başkan adaylarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Genel Merkez`de harıl harıl bir çalışma var.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti`nin basın sözcüsü Hüseyin Çelik, daha önce  yaptıkları açıklamada yerel seçimlerde  yapılacak  propaganda için 90  günün   yeterli  bir  süre  olduğunu belirtmişlerdi. Ancak Ocak  ayının   yarısına  gelmemize rağmen ilçe belediye başkan adayları isimlerinin açıklanmaması AK  Partililer  ve aday adayları arasında heyecanın artmasına sebep oldu.

HATASIZ, ŞAİBESİZ,  DOĞRU  VE SAĞLAM İSİM İÇİN TİTİZ  ÇALIŞMA

Aday isimlerinin açıklanmasını geciktiren sebep ise Başbakan Erdoğan`ın birkaç  gün  önce yaptığı  açıklamada gizli… Başbakan Erdoğan, aday tercihi noktasında bir hatamız olmazsa 30 Mart`taki seçimlerde de  başarıyla  çıkacağız. 30  yeni  büyükşehirde ve diğer illerde  başarılı  bir şekilde çıkacağız, demişti. İşte bu açıklamada bize  gösteriyor  ki, AK  Parti Genel  Merkezi`nde hummalı bir  çalışma  var. AK  Parti  Seçim  İşleri  Üst  Kurulu  hatasız, şaibesiz,  doğru  ve sağlam aday isimleri belirlemek için çok titiz bir  çalışma  içerisine girdi. Listeler  tekrar   tekrar   kontrol  ediliyor…

CHP`LİLER BİLE AK PARTİ`NİN ADAYLARINI  MERAK  EDİYOR

Peki AK Parti ilçe belediye başkan adaylarını ne zaman açıklayacak?

Bu  sorunun  cevabını CHP`liler bile  merak  ediyor ancak AK  Parti   Genel  Merkezi`nde o kadar sıkı ve titiz bir  çalışma   yapılıyor  ki,  konuyla   ilgili  olarak  bilgi   almak  da çok zorlaşıyor. Durum böyle olunca, adayların açıklanacağı  tarihle   ilgili  olarak da dedikodudan ibaret  bilgiler ortada   dolaşmaya   devam ediyor .

ADAY İSİMLERİ İÇİN KRİTİK İKİ  TARİH : 19 VE 25 OCAK

Haber7`nin edindiği son  bilgilere  göre AK  Parti , büyükşehirlerdeki ilçe adaylarını 19 Ocak`a; diğer şehirlerdeki adayları da 25 Ocak`a kadar açıklayacak. Hatta bazı büyükşehirlerde, 19 Ocak`ta aday tanıtımının yapılacağı programlar için salonlar bile  ayrılmış durumda.

ADAYLAR NASIL AÇIKLANACAK?

Burada kritik  sorular  daha  karşımıza  çıkıyor. Adayların isimleri açıklanırken nasıl bir yol haritası çizilecek? Yani isimleri Başbakan Erdoğan mı açıklayacak? Ya da bu isimler AK Parti`nin resmi  internet   sitesinden  mi açıklanacak? Veyahut aday isimleri, her il teşkilatının düzenleyeceği  törenle  mi kamuoyuna duyurulacak?

SON SÖZÜ BAŞBAKAN ERDOĞAN SÖYLEYECEK

Elbette  soruların  cevabını verecek olan Başbakan Erdoğan`dan başkası değil ancak AK Parti  Seçim  İşleri  Üst  Kurulu   üyeleri , Başbakan Erdoğan`la bu  konuları   konuşma   fırsatı yakalayamadı. Yani anlayacağınız yol haritası henüz netleşmedi.

Bilindiği üzere Başbakan Erdoğan,  parti  kurmaylarıyla  birlikte  Uzakdoğu`ya  yaptığı seyahattan  önce İstanbul`da aday listeleri üzerinde  çalışmalar   yapmış , bir mesafe almıştı. Son  çalışmasını  dün  akşam  AK  Parti   Genel  Merkezi`nde 3  saat   süren  toplantıyla  yapan Başbakan Erdoğan`ın önümüzdeki 3  günde  de listeler üzerinde yoğun bir şekilde  çalışacağı belirtildi.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı