Ak Parti’nin başına Gökçek’mi geçecek ?

Ak Parti’nin başına Gökçek’mi geçecek ?

Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kendisinden sonra partinin başına kimin geçeceği ve başbakan olacağına yönelik ilk toplantıyı dün partisinin en üst organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nu (MKYK) toplayarak gerçekleştirdi.

AK Parti`de gözler 27 Ağustos`a çevrildi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan kim olacak? Başbakan Erdoğan 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkan koltuğuna kimin oturacağına dair

 

Kulislerde 27 Ağustos`ta yapılacak AK Parti kongresine aday olmak için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,in  görev süresi dolmadan  istifa edebileceğini iddia edilirken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün siyaset sahnesinden bir süre çekilip dinleneceği öne sürüldü.

 

Erdoğan sonrası AK Parti`de kimin başbakan olacağı merak konusuyken bu iddia  kulisleri hareketlendirdi. Melih Gökçek’in aday olma gerekçesi ise, “Kulislerde aday olarak ismi geçenlerin Ak Parti’yi, Özal’ın ANAP’ı gibi dağılacağı parti tabanı tarafından endişe ile konuşuluyor. Bu endişe için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara hitap edecek ve kendisi gibi yerini dolduracak birini partinin başına getirmek  için formüller aradığını ve bu isminde Melih Gökçek olacağı parti tabanı tarafından dile getirildi.

 Kulislerde; Başbakan olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Genel Başkan Danışmanı Binali Yıldırım ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in isimleri öne çıkıyor.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde iki seçenek olduğuna dikkat çeken partililer 10 ay sonra yapılacak genel seçimler öncesi geçici bir Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı ile yoluna devam edebileceğini, bu durumda 3. dönem şartına takılan Binali Yıldırım’ın partinin başına getirileceği ve Başbakan olacağı belirtiliyor. Diğer yandan “seçime gidilirken başbakan ve genel başkan değiştirilmez” mantığıyla hareket edileceğinden, partinin Özal sonrası dağılan ANAP gibi dağılmaması için başarılı ve tüm Türkiye’de karşılığı olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ı kongrede genel başkanlık koltuğuna oturacağı ve yeni hükümetin başbakanı olacağı konuşuluyor.



Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı