Akkurt: CHP İktidarı İçin Mücadele Edeceğim

Akkurt: CHP İktidarı İçin Mücadele Edeceğim

Sosyal Demokrat Avukatlar Derneği Başkanı Av. Kemal Akkurt CHP Ankara İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın açıklaması ile Ankara 2. Bölgeden milletvekil aday adaylığını açıkladı.

3o Yıllık siyaset geçmişine sahip olan Av. Kemal Akkurt, Halkçı Parti, SODEP, SHP ve birleşmeden sonra CHP içinde sosyal demokratların oluşumunda yer aldığını ifade etti. Akkurt, parti içinde Ankara il başkan yardımcılığının yanı sıra genel merkezde hukuk ve insan hakları komisyonlarında başkanlık dahil çeşitli görevlerde bulunduğunu, aynı zamanda Ankara Barosu’nda Yönetim Kurulu üyeliği, Genel Sekreterlik, İnsan Hakları Merkezi Başkanlığı, CHP Genel Merkezi İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı, Ankara Valiliği İnsan Hakları İl Kurulu ve Sosyal Demokrasi Derneği Yönetim Kurulu üyeliğinde de görev aldığını belirtti.

Dünyada Emekçi kadınlar Günü kutlanırken Türkiye’de kadın cinayetlerinin konuşuluyor olmasının bir utanç olduğunu söyleyen Akkurt, başta Anadolu Kadın Hareketi olmak üzere bütün kadınların dünya kadınlar gününü kutladı.

30 yıllık siyasi geçmişinde sosyal demokrasi için mücadele verdiğini ifade eden Akkurt, meslek yaşantısında sıradan bir avukat gibi hareket etmediğini Sivas davası, 12 eylül Davaları ve Gezi Parkı Direnişinde ölenler için gönüllü avukatlık ta yaptığını dile getirdi.

Sosyaldemokrat Avukatlar Derneğinin başkanlığını yürüten Akkurt, iç güvenlik yasası gibi ucube yasaları vatandaşa zulüm aracı olarak kullanıldığını vurguladı.

Akkurt: ‘Önseçim, örgütümüze büyük bir dinamizm getirdi. Merkezden atama yapıldığında bir rehavet oluyordu ve aday adayları genel merkez kapılarını aşındırıyorlardı. Şimdi örgütümüzle iç içeyiz. Genel Merkeze hiç uğramıyoruz. Sizlerden destek istiyoruz. Doğrusunun da bu olduğunu düşünüyorum. Bundan sonraki seçimlerde de herkes ön seçimden çıkacaktır. Bu CHP’nin ktidarını da taçlandıracaktır.29 Mart’ta çıkacak sonuç ne olursa olsun, hepimizin hedefi CHP’yi iktidar yapmaktır. Şahsen ben listenin kaçıncı sırasında olursam olayım bir nefer olarak CHP iktidarı için ömrümün sonuna kadar mücadele edeceğim.7 Haziran akşamı CHP iktidarını kutlamak üzere saygılar sunuyorum’ dedi.

 



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli