AKP Ankara İl 5. Olağan Kongresi

AKP Ankara İl 5. Olağan Kongresi

Ankara Arena Spor Salonunda gerçekleştirilen AKP Ankara İl Başkanlığı 5. Olağan Kurultayı Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Melih Gökçek’in de konuşmalarıyla gerçekleştirildi. Tek adayla ‘seçim’ gerçekleştiren parti de Murat Alparslan’dan sonra Nedim Yamalı İl

Birçok bakan ve milletvekilinin yanı sıra 200 yabancı temsilcinin izlediği kongrede kongre divan başkanlığını Mehmet Ali Şahin yaptı. Yeni il başkanı Nedim Yamalı son seçimlerdeki başarının devam edeceği ve çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Gökçek: MHP, BBP ve SP önemli, CHP’ye atış serbest

Yaklaşan seçimler öncesinde Melih Gökçek, partinin hedefinin % 55 olduğu, hali hazırda % 48-52 aralığında oy potansiyeline sahip olduklarını, sağ partilerin oy toplamının % 65 olması nedeniyle MHP, BBP ve Saadet Partililerin oylarının önemli olduğu vurgusunda bulunarak onlara sert yaklaşmamaları gerektiği fakat CHP için ise ‘atış serbest’ ifadelerini kullanırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için ise ‘Allah başımızdan eksik etmesin’ ifadelerini kullandı.

Yurda değil yurtdışına yardım

Ankara’da belediye sayısını 21’e çıkarttıklarını söyleyen Gökçek, yurtdışındaki mazlumlara gönderdikleri 7 Katrilyon Lira’nın üzerinde dururken dünyada yaşanan ekonomik krizin Türkiye’yi teğet geçtiğinden bahsetti.

Ankara’da belediyecilik faaliyetlerinin mükemmel gittiğini ifade eden Gökçek, ilçe belediye başkanlarıyla işbirliğine devam ettiklerini, Ankapark, İnanç müzesi ve Ankara Kanalı Projelerinin önemli projeler olduğunu belirtti.

Seçimler dönüm noktası olacak

Ahmet Davutoğlu ise konuşmasında yargının 2015 Haziranından itibaren yeniden yapılandırılacağı, bütün bakanlıkların yeniden tanzim edileceği vurgusunda bulunurken basın özgürlüğünün teminat altında olduğunu, yurtdışındaki bazı odakların ve AB’nin kirli kampanyalara önayak oldukları vurgusunda bulundu. Yolsuzluklarla mücadelenin en temel şiarları olduğunu söyleyen Davutoğlu: ‘17 Aralık ve 25 Aralık operasyonunun arkasında milli iradeyle başa gelmiş bir hükümeti devirme çabası var. Bir başbakana dönük gerçekleştirilen o komplo yolsuzluklarla mücadele olarak adlandırabilir mi?’ dedi. Ayrıca 9 ilkeden 7.si olan kültür ve medeniyet restorasyonu gerçekleştireceklerine değinen Davutoğlu, belediye ve yerel yönetimlerin ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade etti.

Yurtdışına kaynak aktarımı

Davutoğlu ayrıca: ‘Türkiye’nin uluslararası konumunu yeniden güçlendiriyoruz. Türkiye’yi dünyanın en itibarlı ülkesi yapmaya kararlıyız. Dünyanın neresinde mazlum varsa sahip çıkmaya, nerede zalim varsa ona da karşı çıkmaya devam edeceğiz. Hepimiz bu milletin büyük erdemi karşısında talebeyiz. Hepimiz demokrasi inşasının neferliyiz. Özgüveni, milli birlik ve beraberliği, kültürümüzü inşa ederek dünyanın en saygın ilkesini inşa etmeye kararlıyız.’ diyerek yurtdışına kaynak aktarılacağı sinyalini verdi.



Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı