AKP´de Saflar Değişiyor

AKP´de Saflar Değişiyor

AKP´de Bülent Arınç´ın son ‘Dolmabahçe çıkışı´ parti içerisinde son yıllarda tartışılan ‘ayrışmayı´ da iyice gün yüzüne çıkardı.

Bülent Arınç´ın açıklamaları ve Erdoğan´ın ona verdiği tepki AKP içerisindeki´bölünmeyi´ bir kez daha gündeme getirdi.

AKP´de Bülent Arınç´ın son ‘Dolmabahçe çıkışı´ parti içerisinde son yıllarda tartışılan‘ayrışmayı´ da iyice gün yüzüne çıkardı. 

Davutoğlu ve dolayısıyla Erdoğan´a karşı çıkan isimler twitter hesaplarından Bülent Arınç´ın açıklamalarını retweet ederek saflarını belli ediyorlar. Şu ana kadar AKP´nin eski bakanlarından Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Suat Kılıç Bülent Arınç´ın açıklamalarına‘destek´ verdi.



Bülent Arınç´ın CNN Türk´te yaptığı açıklamaların ardından partinin ağır toplarından Hüseyin Çelik, Başbakanlık danışmanlığı görevinden istifa ettiğini açıklamış ve Arınç´ın “aktroll” açıklamasını kişisel twitter hesabından retweet ederek yani ‘paylaşarak´ safını belli etmişti. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan da Arınç´ı ‘dürüst davranmamakla´ suçladı.

DAVUTOĞLU DÖNEMİNDE KIZAĞA ÇEKİLEN İSİMLER
 
Hem Hüseyin Çelik hem de Sadullah Ergin Başbakan Ahmet Davutoğlu döneminde parti içerisinde kızağa çekilen isimlerdendi.

“ABDULLAH GÜL PARTİSİ” İDDİASI YENİDEN GÜNDEMDE
 
AKP´deki bu kamplaşma 1 Kasım seçimleri öncesinde gündeme gelen “Abdullah Gül, Bülent Arınç yeni bir parti kuruyor” iddialarını bir kez daha gündeme getirdi. AKP´yi kuran dört önemli isimden ikisi olan Arınç ve Gül´ün yeni bir parti kuracağı ve AKP´deki ‘küskünlerin´ de bu yeni partiye katılacağı kulislerde sıkça dillendiniliyordu.
 
“TAKDİR KAMUOYUNUN”
 
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin aynı sorusuna muhatap kaldı. Kurtulmuş Arınç´ın sözlerinin kişisel görüşleri olduğunu ifade ederek, “Bu kişisel görüşlere karşı bizim söyleyecek bir şeyimiz yoktur. Takdir kamuoyunundur” diye cevap verdi.



SUAT KILIÇ DA DESTEK VERDİ!
 
Arınç´ın açıklamalarına bir destek de eski Spor Bakanı Suat Kılıç´dan geldi. Suat Kılıç kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Okumadan, anlamadan yargılamayalım. 22.Dönem TBMM Başkanı Sayın Bülent Arınç´ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya bir göz atalım”çağrısı yaptı.


Anahtar Kelimeler: Saflar Değişiyor

Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli