AKP´de Üç Dönem Paniği

AKP´de Üç Dönem Paniği

Erken seçim nedeniyle üç ay milletvekilliği yapabilecek olan 258 vekilden bir bölümünde panik başladı.

AKP´de 7 Haziran seçimleri ile birlikte milletvekili seçilen ancak erken seçim durumunda sadece üç ay milletvekilliği yapabilecek olan 258 vekilden bir bölümünde panik başladı.

Üç dönem yasağı kalkan 70 eski milletvekili ile, üç döneme girecek olan ancak tüzük değişikliği ile bu kısıtlamadan kurtulacak 26 vekil listeleri dolduracak. Bu da AKP´li yeni milletvekillerinin erken seçimde alt sıralara itilmesine ya da aday yapılmamasına neden olacak.

AKP´de özellikle Bursa, Yozgat, İstanbul, Manisa, Ankara gibi illerde, eski ağır toplar yeni seçimde tekrar aday olacağı için, sıkıntı yaşanacak. Bülent Arınç, Faruk Çelik, Taner Yıldız, Beşir Atalay, Ali Babacan, Sadullah Ergin, Binali Yıldırım, Mehdi Eker, Hayati Yazıcı, Abdülkadir Aksu gibi üç dönemlikler sahaya geri dönüp yeni seçimde listelerin üst sıralarında yer bulacak.

Üç ayda veda

Bu durum da, 7 Haziran´da bu isimlerin illerinden seçilen yeni vekillerin alt sıralara düşmesine ve seçim kazanma ihtimalinin azalmasına ya da listelere hiç girememelerine neden olacak. Üç aylık milletvekilliği ile, TBMM´ye veda etmek zorunda kalacaklar. Erken seçimde listelere girip üst sıralarda yer bulması beklenen partinin ağır toplarının da aralarında olduğu 70 isim şöyle:

Bülent Arınç, Beşir Atalay,Bekir Bozdağ, Ali Babacan, Sadullah Ergin, Nihat Ergün, Binali Yıldırım,Mehdi Eker, Hayati Yazıcı, Taner Yıldız , Recep Akdağ, Faruk Çelik, Egemen Bağış, Ömer Çelik, Abdülkadir Aksu, Hüseyin Çelik, Salih Kapusuz, Suat Kılıç, Bülent Gedikli, Reha Denemeç, Hüseyin Tanrıverdi, Nükhet Hotar, Haluk İpek, Cemil Çiçek,Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş, Burhan Kuzu, Nimet Baş, Necati Çetinkaya, Sadık Yakut, Vecdi Gönül, Nafiz Özak, Mehmet Ali Şahin, Sefer Üstün, Cevdet Erdöl, Mustafa Ataş, Halide İncekara, Sait Açba, Ruhi Açıkgöz, Ali Rıza Alaboyun, Vahit Kiler, Mevlüt Çavuşoğlu, Fahrettin Poyraz, Bayram Özçelik, Mehmet Daniş, Ali Küçükaydın, Ünal Kaçır, Enver Yılmaz, Nevzat Pakdil, Hakkı Köylü, Muzaffer Baştopçu, Fehmi Kınay, Durdu Kastal, Nusret Bayraktar, Şaban Dişli, Yılmaz Demir, Mustafa Demir, Ahmet Yeni, Afif Demirkan, Yahya Akman, Şükrü Ayala, Zeyit Aslan, Köksal Toptan, Ziyaettin Akbulut, Mehmet Sarı, Kerim Özkul, Harun Tüfekçi, Hasan Ali Çelik ve Murat Yıldırım



Anahtar Kelimeler: Dönem Paniği

Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli