AKP`li Meclis Üyelerinden Hizmet Engeli

AKP`li Meclis Üyelerinden Hizmet Engeli

Zafer, İstiklal, Mehmet Akif mahallelerinde ve Köy tüzel kişiliğinde iken Büyükşehir yasası ile Polatlı Belediyesine geçen muhtelif bahçe, arsa ve tarlaların ihale suretiyle satışı, konusu Belediye Meclisinin 2014 Yılı Temmuz ayı 2 birleşim 1’inci oturum

Oylama sonunda Polatlı Belediye Meclisi üyelerine hitap eden Meclis Başkanı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, ‘’bu maddeleri, satışları reddetmeniz, ‘Bizim başlattığımız projeler dursun’ anlamına gelir.  İlahiyat fakültesi inşaatı durur, 2013’te bitmesi gerekirken bitiremediğiniz Kâtip Çelebi Bilim Kültür Merkezi çalışması durur. Tiyatro durur, Gordion Termal Tesisi inşaatı durur.  Bunun sorumlusu siz AKP Gurubu olursunuz.  Siz de bunu biliyorsunuz. Ard niyetli davranıyorsunuz; bu nasıl bir muhalefet anlayışı.’’ dedi.

 Polatlı Belediye Meclisinde AKP gurubunun Ard niyetli davrandığını belirten Başkan Yıldızkaya, ‘’Belediyelerin kaynakları belli. Belediyeler darphane değil, para basmıyor.  Bir belediye ya borçlanarak ya da arsa satarak bütçe oluşturabilir. Bunun aksinde bütçe oluşmaz. Bu oluşmazsa hizmet de olmaz.   Bunun dışında sizin bildiğiniz bir yöntem varsa bunu izah etmeniz gerekir. Yani ‘Başkan şöyle yapmayalım deyin, böyle yapalım deyin.  Ama hiçbir öneri sunmadan bu kadar katı bir reddi, ben şahsen doğru bulmuyorum. Polatlı’dan intikam almak mı istiyorsunuz ‘’ diye konuştu.

-İLLER BANKASI TAHAKKUKLARI YARI YARIYA DÜŞTÜ-

 Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya şunları söyledi: ‘’Ocak, Şubat, Mart aylarında Polatlı belediyesinin İller Bankası net geliri 7 milyon,  seçim sonrasındaki 3 ayda yani Nisan, Mayıs, Haziran’da 3,5 milyon liradır.  Yarı yarıya bir düşüş var. Ama buna rağmen Polatlı Belediyesi yoluna devam ediyor, borçlarını ödemeye çalışıyor.  Çalışanın da maaşını aksatmıyor.  Fakat bu ortadayken burada arsa satışlarına hayır denmesini anlamak mümkün değil.  Mücavir genişledi, bütçemiz azaldı. Ne yapmamız lazım. Para mı basacağız…  Bir de biz bu kaynakları üretemezsek, o köye hizmet nasıl gidecek?

-POLATLI BELEDİYESİNİN POLATLI HALKINA HİZMET ETMESİNE ENGEL OLDUNUZ-

Belediye Meclisinde yapılan oylama sonucunda Başkan Yıldızkaya şu şekilde konuştu:  ‘’Arkadaşlar büyük bir zafer kazandınız hepiniz(!) Uzun süredir piyasada sağda solda ‘çalıştırmıycaz’ söyleminizi doğruladınız.  Kararınızla Polatlı’ya kötülük yaptınız. Polatlı’nın önünü tıkadınız. Polatlı Belediyesinin Polatlı halkına hizmet etmesine engel oldunuz. Sandıkta kaybettiniz, ama ısrarla masada kazanmak istiyorsunuz. Bunu kabulleneceksiniz. Polatlı halkı kanaatini ortaya koydu, bizi seçti, Polatlı halkının bu kararına saygı duyacaksınız.’’

-AMACINIZ BU İŞİ TIKAMAK, BU ŞEKİLDE POLATLI’YA HİZMET EDEMEZSİNİZ- 

‘’Çünkü bu iş böyle yürümez. Zaten amacınızın bu işi tıkamak olduğu anlaşılıyor.  Bu şekilde Polatlı’ya hizmet edemezsiniz.  Polatlı halkı size oyunu bunun için vermedi. Yanlış yaparsak hep karşımızda olun.  Ama ayak bağı oluyorsunuz. Bu parayla sizin seçim öncesi yediklerinizi, içtiklerinizi ödeyeceğiz. Bıraktığınız inşaatları tamamlayacağız.  Borçlarda sıkıntı var şuanda, İller Bankasından da  Kredi çıkmadı. eee oradan borçlanma, oradan para alma buradan satma; e ne yapalım. Amacınız ne onu söylemeniz lazım.  Böyle bir siyaset olmaz. ‘’

-AKP KENDİ PROJELERİNE BUGÜN ‘DUR’ DEDİ

 Yani bu gün çok net şunu söyleyebilirim, -basında bunu yazsın-: kendi gurubunuz, kendi projelerinize bugün ‘dur’ demiştir. Kendi projelerinizi  kendiniz durduruyorsunuz.

Sizi kapı kapı dolaşıp Polatlı halkına şikâyet edeceğim. Buna hakkınız yok.  Bunu halk bilecek.  Siz halka böyle ceza veremezsiniz, böyle bir şey olur mu? Yani amacınız şu: Polatlı Belediyesi maaş ödeyemesin,  hizmet yapamasın, mahcup olsun.  Böyle bir anlaşma kabul edilir mi?

 Ben hizmet yapmak istiyorum. Sizin başlattıklarınızı bitirmek istiyorum.  Bitirelim diyorum.  Ama ısrarla bir at gözüyle bakıyor… yazık, Polatlı’ya yazık. 

 Ama size rağmen Polatlı kazanacak

Arkadaşlar lütfen, aklınızı başınıza alın. Bu tavrınızı gözden geçirin.’’

   Daha önce komisyonda AKP’li 3 üyenin ret, MHP’li 2 üyenin kabul oyu vermesi üzerine oy çokluğuyla ret edilen komisyon raporu Polatlı Belediye Meclisinde oylandı. Yapılan oylama neticesinde MHP’li 14 üye arsa satışına ‘evet’ oyu kullandı. AKP’li 17 üye ise arsa satışının reddi yönünde oyunu kullandı.



Ankara

05.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:25
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli