AKP`li vekilden kadın gazetecilere şok sözler

AKP`li vekilden kadın gazetecilere şok sözler

Meclis`te CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç?in annesine ettiği küfürle gündeme gelen AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, bu kez Meclis kulisinin bahçesinde kadın gazetecilere şok yarattı.

 Meclis’in gece çalışmaları sırasında bahçedeki koltuklarda uyuyan Aslan’ın fotoğrafları dün bir gazetenin birinci sayfasında yayınlandı. İktidar kulisinden bahçeye çıkan dört kadın gazeteciden biri, bahçede oturan Zeyid Aslan’a karşılaşınca selam verdikten sonra “Uyurken çekilen fotoğrafınızı basmışlar” dedi.

"BİR DAHAKİ DÖNEME BURAYA..."

Kadın gazeteciler bahçede bir oturma grubuna yerleşirken, hemen arkalarından gelen Aslan, sinirli ifadelerle konuşmaya başladı. Ses tonunu yükselten Aslan, “Sizi buraya sokmamak lazım. Geçen sene de aynısını yaptınız. Bir dahaki dönem hiçbiriniz buraya giremeyeceksiniz. Gazetecilerin buraya alınmaması için elimden geleni yapacağım. Siz bu yaptığınızı gazetecilik mi sanıyorsunuz? Biz de insanız, yoruluyoruz. Ben de sizin bacak aranızı çekip gazeteye bastırsam ‘Bunların doğal hali bu’ diye.... Ahlaksız olurum değil mi? Ama sizinki gazetecilik oluyor” diye bağırdı.

SÖYLENDİ VE GİTTİ

Gazeteciler bu sözler karşısında şoke olurken Aslan, çalan cep telefonuyla konuşmaya başlayarak masadan uzaklaştı. Gazeteciler karşılaştıkları durumu Ak Parti grup başkanvekillerine anlatarak Aslan’dan şikayetçi oldu. Grup başkanvekilleri gazetecilere, “Milletvekilinin kastının olamayacağını, konuyu kendisiyle görüşeceklerini” söylediler. Parlamento Muhabirleri Derneği yönetimi de Aslan’a tepki gösterdi.

PMD’DEN KINAMA

Parlamento Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu’nca yapılan açıklamada, Aslan kınanarak gazetecilerden özür dilemeye davet edildi. Açıklamada, “TBMM’de gazeteciler, halkın gerçekleri öğrenme hakkı adına kamusal görev yapmaktadır. Halkın gerçekleri öğrenme hakkı kutsaldır ve hiçbir biçimde sansürlenemez, engellenemez” denildi.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı