AKP’Lİ MAMAK BELEDİYESİ’NDEN ADRESE TESLİM İHALE!

AKP’Lİ MAMAK BELEDİYESİ’NDEN ADRESE TESLİM İHALE!

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, AKP il yöneticisine verilen adrese teslim milyonluk ihaleyi meclis gündemine taşıdı.

Hakverdi, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Ankara Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, göreve geldiği günden beri birçok skandala konu olmuş bir belediye başkanıdır. Kendi bölgesini unutarak, başka bölgelerde Mamaklıların parasını harcayan, belediye bütçesinden bakanlığın bahçe düzenlemesine kaynak ayıran, sosyal donatı alanlarını aksi yöndeki mahkeme kararlarına rağmen ticari alana çevirerek satan Köse, hukuk ve kanun tanımaz yönetim anlayışı ile belediye başkanlığı yapmaya devam etmektedir. Geçtiğimiz aylarda AKP’li Mamak Belediye Meclis Üyesi Esra Yılmaz, “Yolsuzluk tespit ettim” deyip “Sizi akraba çetenizle baş başa bırakıyorum” deyip istifa ederek bu yöndeki iddiaları doğrulamıştır.

Kamuoyunu rahatsız eden olaylar zincirine son olarak yeni bir halka eklenmiş, 2020 yılında belediyenin internet sitesinden paylaşılan konteyner fotoğrafının altına, “Millet Kıraathanesi” notunu düşülmüş ve “Muhtelif Mahallelerde Millet Kıraathanesi, Kütüphane Yapılması ve Kültürel Tesislerin Tadilat İnşaatı” ihalesi düzenlenmiştir. Bu proje için belediye bütçesinden yaklaşık 6 milyon TL’lik bir kaynak aktarılması öngörülmektedir.” ifadelerini kullandı.

İHALE İÇİN 8 FİRMA DÖKÜMAN SATIN ALDI, 2 FİRMA TEKLİF VERDİ YALNIZCA AKP İL YÖNETİCİSİNİN SAHİBİ OLDUĞU FİRMANIN TEKLİFİ GEÇERLİ SAYILDI

Hakverdi, soru önergesinde “AKP’li Murat Köse başkanlığındaki idarenin, 4 Mayıs’ ta düzenlediği ihale için, sekiz inşaat firması doküman satın almış; ancak yalnızca iki firma teklif vermişti. Tekliflerden yalnızca biri geçerli sayılırken, Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda yer alan bilgilere göre, MABEL Mamak Turizm İnşaat Çiçekçilik Sağlık Hizmetleri isimli belediye iştiraki ve Osman Özdemir ile sözleşme imzalanmıştır.

31 Mayıs'ta sözleşmesi imzalanan ihalenin belediye iştiraki ile birlikte kazananı olan Osman Özdemir’in AKP içinde aktif rol aldığı, AKP Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi olduğu ve sosyal medyadaki biyografisinde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı unvanı yazdığı görülmektedir.” bilgilerine yer verirken; konu hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından bir soruşturma başlatılmış mıdır? diye sordu.

“HER FIRSATTA CHP’Lİ BELEDİYELER HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATAN İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI MAMAK BELEDİYESİNDEKİ İDDİLAR KARŞISINDA SESSİZ KALIYOR.”

Hakverdi, son olarak “CHP’li Belediyelerin projelerini, yardım kampanyalarını ve tüm çalışmalarını sekteye uğratmak için sudan bahanelerle soruşturma başlatan İçişleri Bakanlığı, Mamak Belediyesi’ndeki iddialara sessiz kalıyor. Öyle ki “Mamak Belediyesi’nde yolsuzluk tespit ettim” diyerek istifa eden AKP’li Meclis Üyesinin iddiaları dahi İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçiremedi. Mamak Belediyesi ve Murat Köse hakkındaki bu vahim iddialar, bir an önce açıklığa kavuşturulmalı ve gerekli tüm işlemler yapılmalıdır.” dedi.

 



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli