AKŞENER, EMİNÖNÜ-ALİBEYKÖY TRAMVAY HATTININ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

AKŞENER, EMİNÖNÜ-ALİBEYKÖY TRAMVAY HATTININ AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Akşener ve Kılıçdaroğlu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı, Eminönü-Alibeyköy Tramvay hattının açılış törenine katıldı.

Törenin açılışında konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, her iki lidere bakarak, “Size bakınca inanılmaz bir umut ve güç veriyorsunuz bize. Güzel bir yıl başlangıcı olması için sizlerle beraber bu açılışı yapmak istedik.

BU HİZMETLERİ YAPARAK, MİLLET İTİTFAKININ ÜLKEYE NASIL FAYDA SAĞLADIĞINI GÖSTERİYORSUNUZ

“2021 yılının ilk gününü bu güzel hizmet gibi bir yıl boyunca İstanbullulara bu güzelliği yaşatmasını diliyorum, Türkiyemize bizlere hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu millet ittifakını kurmasaydık bugün bu hizmet kaça malolmuş olacaktı, bitmiş olacak mıydı? Siz bu güzel hizmetleri yaparken ülkemize bu birlikteliğin nasıl fayda sağladığını göstermiş oluyorsunuz. İstanbul kazanılamaz denildi, kazanıldı. Hizmet edemez, ediyorsunuz. Para bulamaz, beyler tefeci faizi ile borçlanırken siz değeri üzerinden kredi buluyorsunuz, çünkü yolsuzluk yapmayacağınıza inanılıyor, çünkü hizmet için aldığınıza inanılıyor, çünkü şeffaflığınıza ve liyakat üsulüne uygun kadrolaştığınıza inanılıyor. Bunun anlamı güven. Hizmetin patronu da güvendir. Ankara’daki beyefendiler tefeci faiziyle borçlanırken sizin İstanbul için bulduğunuz kaynakların usulüne uygun ve imkan ölçüsünde olduğunu görüyoruz. O kadar özel ve güzel işler oluyor ki, bunun neticesi nedir millet ittifakının oluşturulmasıdır. Millet ittifakının belediye başkanlarından memnunuz. Biz sizlerden razıyız Allah da sizden razı olsun, İstanbulluda sizden razı olsun, ekip arkadaşlarınızdan razı olsun. Demek ki, güven, açıklık, şeffaflık, hesap verebilirlik, liyakata dikkat etmek 1,5 yılda bu tür faaliyetlerin hayata geçirilmesine sebep oluyor.

İSTANBUL’UN TÜRKİYE’DE YAŞAYAN TÜM KADINLAR İÇİN YAŞANABİLİR, NEFES ALDIKLARI BİR KENT OLMASINI SAĞLAMANIZI İSTİYORUM

Karşımda Canan Hanım oturuyor diğer tarafta da Genel Başkan Yardımcımız Berna Sukas hanım oturuyor. İki kadının şahitliğinde sizden bir şey isteyeceğim, sayın Genel Başkanımızın da takibini istiyorum. Bir yılda 386 kadın öldürüldü, bir günde üç kadın katledildi. İstediğimiz kadar bağıralım çağıralım Ankaradakiler duymuyor. Başkanım sizden bir vizyon daha koymanızı istiyorum bu şehre. O da İstanbul’un Türkiye’de yaşayan tüm kadınlar için yaşanabilir, nefes aldıkları bir kent olmasını sağlamanızı istiyorum. İstanbul’da bir kadın akşam üstü karanlıkta işinden çıktığı takdirde evine giderken saldıra uğramayacağından emin olmasını istiyorum. Elektrik direklerinde sönen ampüller sebebi ile yüreği ağzında evine yürümek zorunda kalmasın istiyorum. Dün İstanbul gönüllülerinin organize ettiği kadın pazarını ziyaret ettim. Evde oturan kadınlarımızın el emeğinin satıldığı bir Pazar, ekonominin içerisine katılmasını sağlayacak yollar bulmanızı istiyorum. Yani kısaca İstanbul’da bol bol löm löm erkeklerin Ankara’dan bağırdığı ama kadına dair atılacak en küçük adımda kaşların enseye kadar kalktığı o düzeni değiştirmenizi istiyorum. Bir kadının İstanbul’a geldiğinde derin bir

nefes almasını istiyorum. Bunu başaracağınıza inancım tamdır, iki hanımefendiden bu konuda  destek olmalarını ve takip etmelerini rica ediyorum.”



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli