Alçın ; "Ankara Adayını Bekliyoruz"

Alçın ;

CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, İl Eğitim Sekreterliğinin düzenlediği `Temel Siyasi Eğitim Programı` sertifika dağıtım töreninde CHP`nin Ankara adayını beklediklerini ifade ederek Ak partinin hak etmediği oy aldığını söyledi.

Alçın açıklamasında CHP örgütlerine de seslenerek Hepimiz 30 Mart seçimlerine gidilen bu süreçte bütün kişisel beklentilerimizden, kişisel hesaplarımızdan arınarak, bu partiyi başarıya ulaştırmak için olanca gücümüzle çalışmak mecburiyetindeyiz" dedi.

 

Ak Parti Haketmediği Oylar Aldı

 

Başkan Alçın, Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi`nde katılan konuklar ve üyelere yaptığı konuşmada, Genel Merkezin örgütle işbirliği yapması gerektiğine vurgu yaparak  “30 Mart sürecine nasıl bir ortamda hazırlanıyoruz. 2000’lerin başından bu yana bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olan AKP iktidarının bana göre yaklaşan son günlerine hazırlanırken nasıl bir ortamdan geçiyoruz çok kısa olarak düşüncelerimi özetlemek istiyorum. AKP ilk yıllarında dünya ekonomisindeki olumlu gelişmelerin rüzgarıyla bu ülkede belki de hak etmediği çok önemli oy oranlarını yakalamıştır" şeklinde konuştu. 

 

İTAATSIZLIK DEĞİL, DEMOKRATİK TAVIR

 

 Bu partinin hiyerarşi içinde alacağı her karara öncelikle biz uyacağız. Ama benim siyasi inancım, benim çalışma ilkem odur ki, biz bu kararların alınmasında gerçek ve doğru bildiğimiz her şeyi yüksek sesle söyleriz. Bu demokrat bir partinin bu sol bir partinin örgütünün yapması gereken bir tavırdır. Ancak böyle çalışır isek sorunlarımızı demokratça iyi niyetle tartışabilirsek daha doğru kararları alabiliriz. Bunun neticesinde daha başarılı oluruz. Hepimiz 30 Mart seçimlerine gidilen bu süreçte bütün kişisel beklentilerimizden, kişisel hesaplarımızdan arınarak, bu partiyi başarıya ulaştırmak için olanca gücümüzle çalışmak mecburiyetindeyiz. Ben bütün CHP’lilerin bu bilinçle harekete edeceği konusunda olan inancımı yineleyerek haykırarak hepinize saygılar sunuyorum. Biz ele ele verdiğimizde biz yüreğimizi bütünleştirdiğimizde aşamayacağımız hiçbir sorun yoktur. 

 

 

AKP, ABD ve AB Projesidir

 

Devlet gücünü kullanarak faşist yöntemlerine başvurmaya başlamıştır diyen Alçın ; " Bu Akp, bir ABD ve AB projesi idi. Sonra ne oldu? Bu AKP önemli bir dış destek ile güçlendiğini gördükçe bu topluma bu ülkeye kendi esas düşüncelerini dayatmaya başladı. Bu anlamda gerçekten büyük işlere kalkışmıştır"dedi. Alçın konuşmasında şunları kaydetti : " Toplumun çeşitli kesimlerinde dirençle karşılaştığında otoriterleşmeye başlamıştır. Devlet gücünü kullanarak faşist yöntemlerine başvurmaya başlamıştır. Olmadı esir alındı. Muhafazakar dedikleri çağdışı gerici düşünceleri hayata geçirmede zorlandıklarında her türlü yöntemi kullanmaktan çekinmediler. Dinci terör örgütlerinden yararlanmaya çalıştılar. Bu anlayışlarını dış politikaya da yansıtmaya çalıştılar. Ortadoğu’yu Suriye’yi Mısır’ı bu dinci terör örgütleriyle el ele vererek dizayn etmeye kalktılar. Geldiğimiz noktada projenin sahipleri bile rahatsız olmaya başladı. Gerçek AKP ile batının birlikte yürüyemeyeceği artık görülmeye başlanmıştır. Tam bu nedenle AKP projesi bir takım merkezlerde yeniden masaya yatırılmıştır. Yeniden bir tadilat projesi görüşülmeye başlanmıştır"

 

CHP PROJESİ

 

Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı laik, demokratik, özgürlükçü hukukun üstünlüğüne inanan emeğin en yüce değer olduğuna inanan, çağdaş bir toplum düzeni yani sosyal demokrat bir toplum düzenini hayata geçirmek isteyen CHP’liler, elbette ki bu tadilat projelerinin sonuçlarını beklemek durumunda değillerdir. Biz sosyal demokrasisinin temel hedefi olan bir toplum düzenin hayata geçirmek istiyoruz. Sosyal demokrasisinin temel hedefi insanları bulundukları düzeyden bulundukları noktadan daha ileri bir yaşam tarzı önermektedir. İnançlarını, kültürlerini, özgürce yaşayacakları kalkınmadan eşitçe pay alacakları refahın dengeli paylaşıldığı herkesin insanca yaşayabildiği bir toplum düzeni kurmak sosyal demokratların en temel hedefidir. Bunlar tümüyle bir CHP projesidir.

 

PARTİLİLER YETERİNCE ÖNE ÇIKARTILMALI

 

Bizim Ankara İl Örgütü olarak, örgütümüzle birlikte geliştirdiğimiz düşüncemiz adayın belirlenmesi noktasında örgütün partilileri yeterince öne çıkartılması noktasındadır. Bu düşünce ön seçimi çağrıştırmaktadır. İl örgütü olarak genel merkezimiz bize hep sorduğunda ön seçimi önermiş olan il örgütüz. Ancak siyasetin gerçeklerini çok iyi biliyoruz. Bu örgüt elbette ki bir çok yerde merkez yoklaması yapacaktır. Bunun taktir bizim hiyerarşide  tümü ile genel merkezin, parti meclisinin taktirindedir. Tek tavrımız merkez yoklaması da yapılacaksa da yine bu tartışmaların, bu düşüncelerin bu kararların örgütle paylaşılmasıdır. Yerel sorunları, yerel politikaları, yerel kararları her zaman en iyi bilecek olan örgütün ta kendisidir.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

05.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:25
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli