Alkol ve tütünde kapsamlı yasak!

Alkol ve tütünde kapsamlı yasak!

Yasa teklifine göre, alkollü içki ve üreticilerin reklamı yapılamayacak, alkollü içki üreticileri festivallere sponsor olamayacak.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Küresel Alkol Politikaları Sempazyomu`nda sarf ettiği, "Alkollü bir içki olan bira cumhuriyetin ilk yıllarında yayınlanan ilk kitaplarda milli bir halk içkisi olarak takdim edilmiştir. Halbuki bizim milli içkimiz ayrandır" sözlerinin ardından, alkol yasağına ilişkin düzenleme Meclis`e gönderildi. 


TEKLİFİN AYRINTILARI

AK Parti, TBMM tatile girmeden önce, tüm bakanlıkların acil ve öncelikli düzenlemelerinin içinde yer alacağı bir torba düzenleme hazırladı. Bu torba düzenlemede alkollü içki satışı ve reklamının düzenlenmesine yönelik yasa teklifi de yer alıyor. Ankara`nın En Özel Kalemi size yasa teklifinin ayrıntılarını açıklıyor..

REKLAM YASAĞI

Alkollü içki ve üreticilerinin hiçbir mecrada tanıtımı ve reklamı yapılamayacak. Alkolü özendirici yayınlara engel olmak için gazete ve dergilerde de alkollü içkilerin ve üreticilerinin reklamı yasaklanacak. Alkollü içki üreticileri festivallere sponsor olamayacak.

ÖZEL OTOMOBİLDE SİGARA YASAĞI Mevcut yasada yalnızca ticari araçlarda ve taksilerde uygulanan sigara yasağı, özel otomobillerde de geçerli olacak.

NARGİLE VE ELEKTRONİK SİGARAYA DA YASAK

Kapalı alanlardaki sigara içme yasağı genişledi. Artık kapalı alanlarda nargile ve elektronik sigara içmek de yasak.

AÇIK ALANDA İÇMEYENE ÖZEL BÖLÜM

Kapalı alanlarda sigara yasağının ardından kafe, restoran ve eğlence yerlerinde, sigara içenler için açık alanlarda özel bölümler düzenlemesine gidilmişti. Bundan böyle açık alanlarda sigara içmeyenler için de özel bölümler oluşturulacak.

İÇKİ ŞİŞELERİNE UYARI
Alkollü içecek şişelerine sigara paketlerindeki gibi sağlık uyarıları konulacak. Uyarılar alkollü içeceklerin bir ünitesinin ne kadar olması gerektiği ve miktarlar konusunda bilgi içerecek.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

30.04.2024

  • İMSAK 04:07
  • GÜNEŞ 05:43
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:49
  • YATSI 21:18
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı