Altındağ Belediyesi hasta çocuklar için bir ilke imza attı

Altındağ Belediyesi hasta çocuklar için bir ilke imza attı

Altındağ Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı ve Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi ile birlikte çocuklar için anlamlı bir işbirliğine imza attı.

 Dr. Sami Ulus Hastanesi’nde tedavi gören çocuklar, haftada bir gün Jandarma Arama Kurtarma Taburuna bağlı eğitimli arama kurtarma köpekleri ile buluşarak birkaç saatliğine de olsa hastalık ve sıkıntılarından uzaklaşıyor.

 

Özel eğitim kurumları dışında Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen bu uygulama ile arama kurtarma köpekleri, hastanede tedavi gören çocukların morallerini yükselterek hastalıklarını yenmelerinde yardımcı oluyor. Altındağ Belediyesi veterinerleri de uygulama süresince köpeklerin sağlığı ve kontrolleri ile ilgilenerek projenin sorunsuz bir şekilde uygulanmasında rol oynuyor.

 

“Hayvanların, hastanın moralini artıran bir etkisi var”

 

Uzmanların refakatinde Golden cinsi eğitimli köpekler ile gerçekleştirilen köpek terapi faaliyetinde minik dostları ile bir araya gelen çocukların çekingenliği, birkaç dakika içerisinde yerini gülümsemeye bırakıyor. Sağlık Bakanlığı’nın onayı ve hasta yakınlarının izni ile gerçekleştirilen buluşmalarda çocukların herhangi bir alerji ihtimali olup olmadığına da dikkat ediliyor.

 

Yapılan bilimsel çalışmalarda hayvanlarla iç içe olmanın insan psikolojisine olumlu katkılarının tespit edildiğini belirten hastane yöneticisi Nurullah Okumuş, “Bu yöntem yurtdışında sıklıkla uygulanıyor ve tedavi sürecinde hastanın yaşam şevkini ve moralini arttırıyor. Aynı zamanda doğal afetlerde ve arama kurtarma faaliyetlerinde yararlanmak üzere eğitilmiş olan köpeklerin,  insanları tanıması ve sosyalleşmesi açısından da önemli bir proje.” diye konuştu.

 

Köpekler çocukların sevgilisi oldu

 

Hastanenin korkulacak bir yer olmadığını gören ve her hafta buluştukları bir oyun arkadaşına sahip olan çocuklar da projeden oldukça memnun. Minik dostlarıyla bir araya gelen çocuklardan 12 yaşındaki Mertcan Tokucu, “Köpeklerden korkuyordum ama burada onlara alıştım.” derken, 10 yaşındaki Meryem Türkan ise “Onlara çok alıştım. İyileşince bir köpek sahibi olmak istiyorum” diye konuştu.

 

Romatizma rahatsızlığı nedeniyle üç gündür hastanede yatan 10 yaşındaki torunu Yıldız ile birlikte köpekleri seven Bedriye Kok ise “Torunum hastanede yatınca çok üzülmüştü şimdi morali yerine geldi.” sözleriyle projenin çocuklar üzerindeki olumlu etkisini dile getirdi.

 

Veysel Tiryaki: Çocukların yüzünü güldürebiliyorsak ne mutlu bize

 

Çocukların yüzünü güldüren böyle bir projeye katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, köpeklerin bakımının Altındağ Belediyesi veterinerleri tarafından titizlikle yapıldığını belirtti.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

11.05.2024

  • İMSAK 03:49
  • GÜNEŞ 05:30
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 20:00
  • YATSI 21:34
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.8 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 16.4 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı