Altındağ Belediyesi?nden harabe yapılara taviz yok

Altındağ Belediyesi?nden harabe yapılara taviz yok

Göreve geldiği günden itibaren Altındağ?da 30 bine yakın gecekondu yıkan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve ekibi, kaçak yapılara karşı özverili mücadelesini sürdürüyor.

 30 gecekondu daha yıkıldı

 

Altındağ Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Şube Müdürlüğü, kent estetiğine yakışmayan ve tehlike arz eden gecekonduları yıkmayı sürdürüyor. Çalışkanlar Mahallesi’ndeki harabe evlerde ahlaka uygun olmayan davranışların tespit edilmesi üzerine harekete geçen Altındağ Belediyesi, bölgede yaklaşık 30 gecekondunun yıkımını gerçekleştirdi. Uyuşturucu madde kullananların uğrak yeri haline gelen boş gecekondular da yıkımlardan nasibini aldı.

 

Vatandaş memnun

 

Mahalle sakinleri, Altındağ Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yıkımlardan oldukça memnun. 40 yıldır Çalışkanlar Mahallesi’nde oturduğunu söyleyen Ahmet Revanlıoğlu, terk edilen gecekondularda uyuşturucu madde kullanıldığını belirtti. Revanlıoğlu, bölgedeki boş gecekonduları işaret ederek “Bu sağlıksız ortamlarda birçok gencin hayatı kararıyor” dedi.

 

Davut Sarı ise gecekondulardaki sorunlar nedeniyle çocukların güvende olmadığını kaydetti. Gece geç saatlerde çok sayıda sorunla karşılaştıklarını dile getiren Sarı, ailelerin tedirginliğine de dikkat çekti. Sarı sözlerini şöyle tamamladı: “Ankara’nın göbeğinde oturmamıza rağmen eşimiz, dostumuz dışarı çıkarken korkuyor. Söz konusu gecekondularda alkol kullananları da görmek mümkün. Yıkımlar mahallemiz adına önemli. Bizde mahallemizde modern yapıların yer almasını isteriz. Güvenli bir ortamda yaşamak herkesin hakkı.”

 

“Kentsel dönüşüm çalışmalarımız hızla devam edecek.”

 

Çinçin bölgesinin devamında yer alan gecekonduların terk edildiğini belirten Başkan Tiryaki, harabe haline gelen bu tür yapıların Altındağ Belediyesi tarafından hızla yıkıldığını aktardı. Bugüne kadar 30 bine yakın gecekondu yıktıklarını sözlerine ekleyen Başkan Veysel Tiryaki, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam edeceğinin altını çizdi. 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

07.05.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:35
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:28
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Perşembe 22.8 ° / 10.3 ° Güneşli