Altındağ Zabıtası?ndan büyük denetim

Altındağ Zabıtası?ndan büyük denetim

Halkın sağlığını korumak için denetimlerini aksatmadan sürdüren Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayında en yoğun çalışan mekanlardan olan fırınları ve pastaneleri mercek altına aldı. Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulun

 “Vatandaş gönül rahatlığıyla Ramazan pidesi alabilmeli.”

 

Fırınların ve pastanelerin halk sağlığı açısından büyük önem arz eden imalathaneler olduğunu vurgulayan Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Onaycı “Ekmek ve diğer unlu mamuller soframızda ağırlığı olan gıdalar… Bu nedenle üretimden servise kadar her aşamasının titizlikle yapılması gerekiyor. Ekiplerimizin rutin denetimlerinin yanı sıra bu tür özel denetimlerle kalitenin üst düzeyde olmasını sağlamaya çalışıyoruz.” dedi. Ramazan ayında fırınların daha da yoğun çalıştığını belirten Onaycı, vatandaşın gönül rahatlığıyla ekmek ve Ramazan pidesi alabilmesi için denetimlerin süreceğinin de altını çizdi.

 

Hijyen konusunda sıkı takip

 

Denetlenen fırınlarda ve pastanelerde rastlanan en önemli sorunların fayans kaplı olmayan zeminler ve düzensiz depolar olduğunu kaydeden Onaycı, “Hijyen kurallarının eksiksiz uygulanması, ıslak zeminlerin sürekli temiz tutulması, çalışanların sağlık kontrollerinin düzenli yapılması gibi hayati kuralların takibi, denetimlerimizde dikkat ettiğimiz hususlar” dedi.

 

Marketler de mercek altında

 

Ramazan ayında vatandaşların kahvaltılık, et, şarküteri mamulleri gibi ağırlıklı olarak tükettikleri gıda maddelerinin satıldığı marketleri de inceleme altına alan Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, özellikle et reyonlarında denetimleri sıklaştırdı. Marketlerin et reyonlarını hijyen ve tazelik ilkelerine göre denetleyen ekipler, bir marketin et reyonundaki etleri de bozulmuş olduğu gerekçesiyle topladı.

 

Denetimlerde istenen koşulları sağlayamayan ve eksik belgesi bulunan işyerlerine süre verilerek eksiklerin giderilmesinin istendiğini kaydeden Onaycı, “Yeniden yapılan denetimlerde tespit edilen eksikler devam ediyorsa cezai işlem uyguluyoruz.” dedi. Onaycı ayrıca, vatandaşların karşılaştıkları her türlü olumsuzluğu Zabıta Müdürlüğü’nün 24 saat açık olan 310 35 25-26-27 no’lu telefon hattına veya zabita@altindag.bel.tr  adresine bildirebileceklerini söyledi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı