Altındağ Belediyesi zirvede!

Altındağ Belediyesi zirvede!

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, 30 Mart yerel seçimlerinden sonraki bir yılda yapılan tüm faaliyetleri gözler önüne serdi. Gerçekleştirilen muhteşem bir organizasyonla 1 yılda yapılan tüm çalışmaları anlatan Başkan Tiryaki, gelecek yılın projele

Başkan Tiryaki’nin bir gününün ne kadar yoğun geçtiğinin anlatıldığı kısa film katılımcıların büyük beğenisini topladı. Kısa filmde, evinden şantiyelere oradan da belediyeye, ışınlanma animasyonuyla giden Başkan Tiryaki, hızının sırrını dinleyicilerle esprili bir dille paylaşmış oldu.

Altındağlı muhtarların, okul müdürlerinin, öğretmenlerin, okul aile birliği başkanlarının, esnaf ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile vatandaşların yanı sıra milletvekili adaylarının da ilgi gösterdiği program kokteylle başladı. Kokteylin ardından, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, 1500 kişilik salonu dolduran vatandaşların alkış ve tezahüratları ile sahneye çıktı.

Başkan Tiryaki 1 yılda yapılanları anlattı

 

Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Tiryaki, ilk olarak göreve başladığı 2004 yılında nasıl bir belediye devraldığını gözler önüne serdi. Daha sonra ise animasyonlar eşliğinde Altındağ’ın geçirdiği değişim ve dönüşümü anlatan Başkan Tiryaki’nin sunumu sık sık alkışlar ve tezahüratlarla kesildi. “Seçimden sonra boş durmadık. 2014 yılını da dev yatırımlarla tamamladık.” diyen Başkan Tiryaki,  2014 yılında yapımına başlanan, açılışı yapılan ve yapımı devam eden tüm projeleri katılımcılarla paylaştı.

 

“Altındağ Belediyesi parasının tamamını Altındağlıların yaşam kalitesini artırmak için harcıyor.” diyen Başkan Tiryaki şunları kaydetti: " Geçirmiş olduğumuz zorlu dönemlere rağmen, değişen ve güçlenen yapımızla, kaliteli hizmet ve kurumsal yönetim anlayışımızı devam ettirerek, Altındağ’a, Ankara’ya ve Türkiye’ye değer katmaya devam edeceğiz. İçimizdeki “Altındağ aşkı” her yıl daha da büyüyor. Çünkü biz işimizi aşkla, sanatla yapıyoruz. 10 yıldır, yaptığımız tüm yatırımları, işimize duyduğumuz aşkla, estetik dokunuşlarla ve yenilikçi fikirlerle bir sanata dönüştürüyoruz…”

 

Çinçin’e 7 dev yatırım

 

2014 yılında gerçekleştirilen yatırımları anlatan Başkan Tiryaki, bölgedeki sosyal yapıyı değiştirmek için projeler ürettiklerinin altını çizdi.  Altındağ Belediyesi’nin bölgedeki en dikkat çeken çalışmalarından birisi de, Çinçin’de temelleri atılan 7 dev yatırım oldu. Kültür Merkezi ve çarşı, 2 yüzme havuzu, 2 yurt binası, park ve camiden oluşan projeler, izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Altındağ’da mahalle camileri dönemi

Altındağ’ın hızla değiştiğini söyleyerek farklı mahallelere daha önce 4 cami yaptıklarını hatırlatan Başkan Tiryaki, 4 yeni caminin inşaatının da devam ettiğini söyledi.

Altındağ’a 20 Aile Sağlığı Merkezi

Karapürçek, Ali Ersoy, Beşikkaya, Feridun Çelik ve Başpınar Mahalleleri’nde yapımı devam eden Aile Sağlığı Merkezleri’nin sabırsızlıkla beklendiğini belirten Başkan Tiryaki, toplamda 20 Aile Sağlığı Merkezi yapacaklarını vurguladı. Bunlardan 6’sının inşaatına başladıklarına dikkati çeken Başkan Tiryaki, “Bizim görevimiz değil demiyoruz. Altındağ’ın öncelikli ihtiyaçlarını gidermek için gece gündüz çalışıyoruz.” dedi.

Dev parkların sayısı 36 oldu

Çamlık, Gülpınar, Alemdağ,  Plevne, Gültepe Mahallesi ile Ali Ersoy ve Yıldıztepe Mahalleleri’nin birleştiği alanda yapımı devam eden parklarla birlikte, Altındağ’daki park sayısının 36 olduğunu belirten Başkan Tiryaki, her biri devasa büyüklükteki parkların hepsinin günün her saati temiz ve bakımlı olduklarının altını çizdi.

Düğün Sarayı ve çarşı projeleri çok beğenildi

Altındağ’ın 3 farklı mahallesinde temelleri atılan “Düğün Sarayı ve Çarşı” projelerinin son sürat devam ettiğini, tesislerin inşaatında sona yaklaşıldığını belirten Başkan Tiryaki “Altındağ’ın ihtiyaçlarına cevap verecek yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Altındağlıların daha rahat ortamlarda alışveriş yapabilmesi ve daha nezih salonlarda düğün merasimleri yapabilmesi için dev ve konforlu tesisler yapıyoruz.” dedi.

1 okul, 1 gençlik merkezi, 1 kadın eğitim ve kültür merkezi daha yapılıyor

İhaleleri yapılan yatırımlardan da bahseden Başkan Tiryaki, Altındağ’a bir okul inşaatına başladıklarını, yine bu yıl Gülpınar Mahallesine’ne bir gençlik merkezi ile kadın eğitim kültür merkezi yapacaklarının müjdesini verdi.

Altın Köy’e büyük ilgi

 

Altındağ Belediyesi’nin yıla damgasını vuran dev yatırımı “Altın Köy Açık Hava Müzesi” , katılımcıların büyük beğenisini topladı. 400 dönümlük bir arazide köprüleri, dereleri, yel ve su değirmenleri, ilkokulu, çamaşırhanesi, köy evleri, bostanı, meydanı, kahvesi, bakkalı  ile ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkardıklarını ifade eden Başkan Tiryaki, “Çocuklarımız su değirmeninin, yel değirmeninin ne olduğunu öğrenecek. Bir buğdayın un haline nasıl geldiğini görecek.” sözleriyle Altın Köy projesini anlattı. 



Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli