Altındağlı kadınlar okul koridorlarına resim yaptı

Altındağlı kadınlar okul koridorlarına resim yaptı

Sosyal sorumluluk projelerini hemen hemen her platforma taşıyan Altındağlı kadınlar, önemli bir davranışa daha imza attı

Altındağlı kadınlar, öğrencilere resim sevgisini aşılamak adına Gültepe Ortaokulu´nun koridorlarını boyadı. 2 günlük özverili bir çalışma sonucunda okul koridorları rengârenk oldu.

Amaç öğrencileri resme teşvik etmek

Güneşevler Kadın Eğitim Kültür Merkezi´nden 10 üye, Altındağlı öğrencileri resme teşvik etmek için bir proje hazırladı. Önce Gültepe Ortaokulu ile iletişime geçildi. Okul müdürlüğünün verdiği olumlu cevap sonrasında Altındağlı kadınlar hazırlıklara başladı. Kültür merkezinde resim eğitimi alan kadınlar, öğretmenleri eşliğinde boyaları ve fırçaları aldığı gibi okulun yolunu tuttu. Altındağlı kadınlar için belirlenen yer ise okuma köşesi oldu. Gönüllü olarak bu projeye katılan kadınlar, el ele verdi ve başarılı bir çalışma çıkardı. Öğrencilerin, teneffüslerde büyük ilgi gösterdiği koridor baştan aşağı manzara resimleriyle kaplandı. Kadınlar, bu eğitimleri kendilerine sunan ve gelişimlerinde büyük pay sahibi olan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki´ye teşekkür etti.

“Severek yapılan her iş güzeldir”

Güneşevler Kadın Eğitim Kültür Merkezi´nde resim eğitmeni olarak görev yapan Züleyha Kabasakaloğlu, öğrencileri resme yönlendirmek adına böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. Kabasakaloğlu, Altındağlı kadınların çok yetenekli olduğuna dikkat çekerek “Biz yetenek sınavıyla kursiyer almıyoruz. Sanatı sevmeleri, resmi sevmeleri yeterli… Severek yapılan her iş güzeldir. Tıpkı burada olduğu gibi” dedi.

Güneşevler Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinden Arzu Kurşun Bekiroğlu ise burada gönüllü olarak çalıştıklarını aktardı. İmece usulü bir iş yaptıklarını hatırlatan Bekiroğlu, bu sayede arkadaşlık bağlarının da güçlendiğini ifade etti. Bekiroğlu, bu projeyi ailesine anlattığını belirtti ve “Çocuğum, kendi okuduğu okulun koridorlarına da resim yapmamızı istedi” diyerek, projenin büyüyebileceği sinyalini verdi.



Ankara

18.04.2024

  • İMSAK 04:28
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:01
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu