AMPUTE FUTBOL TAKIMI YENİ SAHASINA KAVUŞTU

AMPUTE FUTBOL TAKIMI YENİ SAHASINA KAVUŞTU

Yenimahalle Belediyesi; Türkiye`de tek, dünyada ise sadece bir örneğinin Brezilya`da bulunduğu Ampute futbol takımı için özel olarak hazırlanmış stadın açılışını yaptı. Tesis açılışına Belediye Başkanı Fethi Yaşar, belediye başkan yardımcısı Şenol Balaba

 Yenimahalle Belediyesi; Türkiye`de tek, dünyada ise sadece bir örneğinin Brezilya`da bulunduğu Ampute futbol takımı için özel olarak hazırlanmış stadın açılışını yaptı.

Tesis açılışına Belediye Başkanı Fethi Yaşar, belediye başkan yardımcısı Şenol Balaban,Belediye başkan yardımcılarından Behiç Başer bal, Erhan Aras,meclis üyelerinden Haydar Yakışıklı,Müslüm Ertekin,MHP grup Başkan Vekili Cengiz Avcı ve çok sayıda vatandaşların katılımı ile açılış gerçekleştirildi.

Uluslararası organizasyonlara da ev sahipliği yapabilecek bir tesis olan Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Tesisleri, 7 bin 130 metrekarelik alana kurulu Uluslararası standartlara uygun 40`a 60 ebatlarında sentetik çim ile hazırlanan sahanın etrafına 3 yüz tekerlekli sandalyenin çıkabileceği seyirci tribünü ile Engelsiz oyun grubu ve fitnes aletlerinin de bulunduğu sahada koşu parkurları da  yer aldığı sahanın yanı sıra tesisleşme anlamında da Türkiye`ye örnek olabilecek bir yapı olan futbol tesislerinde 6 adet sporcu yatak odası, 2 adet soyunma odası, yönetici ve hakem odaları bulunuyor. Yayın odası ve VIP salon ile kafeteryanın da olduğu tesislerde misafirler ve izleyicilerin de konforunun sağlanması hedeflenmiş. Ayrıca tesis içerisindeki kullanım alanları tüm engelliler düşünülerek tasarlanmış.  

. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışta konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara`ya Ampute futbolunun oynanabileceği profesyonel bir stat kazandırmaktan dolayı onur duyduğunu belirterek, "Sosyal devlet toplumun her kesimine sahip çıkan devlettir. Eğer toplumun bir kesimi görmezden geliniyorsa, toplum huzuru da sosyal devlet de olmaz. Yenimahalle Belediyesi Ampute Futbol Tatımı`nda Ampute Milli Takımımızın 7 oyuncusu bulunuyor. Bu sporcularımıza her türlü desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Engellilerle ilgili bir çalışmamız daha var. 2 Aralık`ta Zihinsel Engelliler Yaşam Merkezi`nin açılışını yapacağız" dedi.

Gençlerbirliği A takımı ile Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı gösteri maçı yaptı. Maçı FİFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli yönetti. Maçın eşit şartlarda oynanması için Gençlerbirliği futbolcularına koltuk değnekleri verildi ve karşılaşma Ampute futbolu kurallarına uygun olarak oynandı.



GENÇLERBİRLİĞİ KOLTUK DEĞNEKLERİYLE OYNAYAMADI

Renkli görüntülere sahne olan karşılaşmada koltuk değnekleriyle mücadele etmekte zorlanan Gençlerbirliği futbolcuları, daha 1. dakikada Rahmi`den gelen gollerle 2-0 geriye düştü. 3. dakikada koltuk değneklerini bırakan Kırmızı-siyahlı futbolcuları maçı 2-1`e getirdi. Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü`nün milli oyuncusu Barış Telli 14. dakikada penaltı kaçırdı. Ardından engelli sporcular yine Barış`ın bulduğu iki gol ile maçtan 4-1`lik skorla galip ayrıldı. Diğer taraftan yapılan organizasyondan etkilenen bazı engelli sporcular gözyaşlarına hakim olamadı.

Mücadelenin sonunda Gençlerbirliği`nin başarılı oyuncusu Hurşut, engelli sporcu Barış Telli`ye krampon hediye etti.

ENGELLİ SPORCU GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Gençlerbirliği oyuncuları ve yönetilerine teşekkür eden Barış Telli, "Açılış maçımızda dostluk maçı yaptık. Hurşut abimiz de bana kramponlarını verdi" dedi.

Bugün hayatını kaybeden Türkiye Futbol Federasyonu eski Asbaşkanı Hadi Türkmen`in kendisine ve Türk futboluna büyük emekler verdiğini belirten Telli, "Ailesinin ve dostlarının başı sağolsun. 2012 Londra Olimpiyatları`na hazırlanırken bana koşu protezi yaptırmıştı. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.
15 dakikalık gösteri maçında vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

15.05.2024

  • İMSAK 03:43
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:40
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı