Ampute?nin başarıları AB projesinde

Ampute?nin başarıları AB projesinde

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik programları ile Yenimahalle Rehberlik ve Araştırma Merkezi?nin birlikte yürüttüğü Hayat Boyu Öğrenme Programları ?Leonardo Da Vinci Ortaklık Projesi? kapsamında Türkiye?ye gelen uzmanlar, Yenimahalle Ampute Futbol Takımı o

 Her başarı ayrı hikaye

Engelli bireylerin başarı hikâyelerinin diğer engellilere örnek olması adına yürütülen proje kapsamında Bulgaristan, İtalya, Litvanya, Letonya ve Portekiz’den gelen uzmanlar, Batıkent’te bulunan Ampute Futbol sahasına gelerek aralarında Milli Takım oyuncularının da bulunduğu Yenimahalle Ampute Futbol takımını ziyaret etti. Oyuncuların antrenmanlarını izleyen grup için bir de gösteri maçı yapıldı.

Ülkelerine davet ettiler

Aralarında gazilerin, trafik kazası mağdurlarının ve doğuştan engelli sporcuların bulunduğu takımın Şampiyon Kulüpler Kupasında Dünya 2`incisi ve yedi sporcusunun Milli Takım`la birlikte Dünya 3`üncüsü olması gelen uzmanların dikkatini çekti. Profesyonel futbolculuğun yanında özel yaşamlarında ayrıca meslek sahibi olan sporcuların başarı hikâyelerini dinlerken çok etkilendiklerini ifade eden uzmanlar, oyuncuları kendi ülkelerine de davet etti.

Konya Yenimahalle’yi örnek aldı

Öte yandan Türkiye’nin tek Ampute Futbol Sahası olan Macunköy Ampute Futbol Tesisleri’nin açılışında Yenimahalle Belediyesi ile karşılaşan Konya Engelliler Spor Kulübü aynı tesisi Selçuk’a yaptırmak için ilk adımı attı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı ziyaret eden kulüp yöneticileri, Yenimahalle Belediyesi’nin ampute futbolda öncü olduğunu anlattı.

Selçuk’ta ampute müjddesi

Yenimahalle’de ampute futbola kazandırılan tesisin bir benzerini Konya Selçuk’ta yaptırmak üzere harekete geçtiklerinin müjdesini veren kulüp yöneticileri, “Tesislerin yapılacağı araziyi Selçuk Belediyesi bize tahsis etti. Şimdi inşaat öncesinde Yenimahalle Belediyesi ile dirsek temasında bulunarak konuyla ilgili 

Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

21.05.2024

  • İMSAK 03:35
  • GÜNEŞ 05:21
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 20:09
  • YATSI 21:48
  • Salı 25.8 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 26.7 ° / 11 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.5 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu