Anafartalar Konukevi Açıldı

Anafartalar Konukevi Açıldı

Sosyal belediyecilik anlayışının Ankara?daki en başarılı uygulayıcısı olan Altındağ Belediyesi, Ankara dışından gelen maddi durumu yetersiz hasta ve hasta yakınlarına kucak açmaya devam ediyor. İhtiyaç sahiplerine ücretsiz konaklama hizmeti sunacak olan A

 Sosyal belediyecilik anlayışının Ankara’daki en başarılı uygulayıcısı olan Altındağ Belediyesi, Ankara dışından gelen maddi durumu yetersiz hasta ve hasta yakınlarına kucak açmaya devam ediyor. İhtiyaç sahiplerine ücretsiz konaklama hizmeti sunacak olan Anafartalar Konukevi düzenlenen törenle açıldı.

Şehir dışından gelerek Altındağ ilçe sınırları içerisinde yer alan 17 hastanede tedavi gören dar gelirli hasta ve hasta yakınlarının konaklama ihtiyacını gidermek amacıyla onlara temiz bir ortam sunan ve ekonomik yüklerini hafifleten Altındağ Belediyesi Konukevleri, yeni adresinde hizmete girdi.

“Bu anlayış gelenek ve göreneklerimizde var”

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin ev sahipliğini yaptığı açılış töreninde Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Nurullah Zengin de katılım gösterirken Başkan Yardımcıları Yunus Keleş, Gökalp Yılmaz, Tuncay Temel, Altındağ Belediye Meclis Üyeleri ve birim müdürleri de törende hazır bulundu.

2005 yılından bu yana çeşitli adreslerde hizmet veren ve bugüne kadar 180 bin kişinin yararlandığı konukevlerinin artık Anafartalar Caddesi’ndeki yeni binasında konuklarını ağırlayacağını belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki “Sosyal devlet ve belediyecilik anlayışı ile yaptığımız bu hizmet, gelenek ve göreneklerimizden gelen bir adettir” şeklinde konuştu.

Aynı anda 112 kişiye konaklama hizmeti verilebilecek

Toplam 41 odası ve 112 kişilik kapasitesi bulunan Anafartalar Konukevi’nin, içerisinde 50 kişilik yemek ve dinlenme salonu, lobi, mescit, çamaşırhane, kurutma ve ütü odası ile misafirlerinin her türlü ihtiyaçlarını giderebilecekleri şekilde tasarlandığını da sözlerine ekleyen Başkan Tiryaki, burada kalan misafirlerden hiçbir ücret alınmayacağını da önemle vurguladı.

Açılış töreninin ardından Konukevi’ni gezen davetliler, katları ve odaları dolaşarak Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki’den Konukevi ile ilgili bilgi aldı.

Konukevinden yararlanmak için gereken şartlar:

Gelir düzeyi düşük insanların misafir edildiği Konukevi’nde kalabilmek için; İlgilinin tedavi gördüğü hastaneden tedavi gördüğüne ya da hastasının yattığına dair belge, kalacak kişilerin ve hastanın kimlik fotokopileri, Sosyal güvencelerini belirten sağlık karnelerinin fotokopisi, (Yeşil Kart, Emekli Sağlık Karnesi, Bağ-Kur Sağlık karnesi, vb. gibi) gerekiyor.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu