Anayasa Mahkemesi Darbe Ürünü De Baraj Ne Ürünü?

Anayasa Mahkemesi Darbe Ürünü De Baraj Ne Ürünü?

2015 Genel Seçimleri öncesinde ilçe kongrelerini sürdüren Büyük Birlik Partisi Keçiören İlçe Kongresi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 Kongreye BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Genel Başkan Yardımcıları, Keçiören Belediyesi BBP’li meclis üyeleri ve partililer katıldı. Mevcut ilçe başkanı Çağlar Ünal tek aday olarak girdiği ilçe delegeleri göreve devam dedi. 

Dedemle Aramdaki Duvarın Kalkmasını İstiyorum

BBP Genel Başkanı Destici, partisinin Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan Keçiören Olağanüstü Kongresi’nde yaptığı konuşmada Milli Eğitim Şurası’ndaki Osmanlıca dersi kararına destek vererek “Toplanan Milli Eğitim Şurasında bir takım kararlar alındı. Türkiye’de öyle bir zihniyet var ki; din denildi mi ahlak denildi mi adamların nevri dönüyor. Osmanlıca’nın okutulmasından neden rahatsız oluyorsun? Harf inkılabıyla birlikte benimle dedem arasında bir duvar örüldü. Biz Büyük Birlik Partisi (BBP) olarak Osmanlıca’nın okutulmasını istiyoruz. Osmanlıca da bir Türkçe’dir. Sadece Arap harfleriyle yazılan bir Türkçe’dir. Dedemle aramdaki duvarın kalkmasını istiyorum” diye konuştu.

Türkiye’de yaşanan maden kazalarına da dikkat çeken Destici: “Osmaniye’de bir işçimiz daha maden kazasında hayatını kaybetti.. Niye Türkiye’de milyon ton başına 7 kişi hayatını kaybediyorken, ABD’de 0,01 kişi hayatını kaybediyor. Demek ki bu işin fıtratında yok. Bizim ocaklarımız iş ve işçi sağlığına uygun değil. Yapılacak iş basit iki yıl kapatıp rehabilite edeceksiniz.”

“Bu Sözü Mahçupyan Değil Davutoğlu Söyledi Sayarım"

Detici;”Diyarbakır’da yine muhtelif bir grup güvenlik güçlerine saldırmış. Çözüm sürecini bizim çözülme, ayrılma olarak adlandırdığımız sürecin sonunda PKK meşrulaştı. Öyle meşrulaştı ki başbakanın danışmanlığına atadığı kişi bebek katili için onun kimsenin itibar vermesine gerek yok o zaten itibarlı diyor. Ben, bu sözü Mahçupyan söyledi saymam, Davutoğlu söyledi sayarım. Bakın yol yakınken dönün. Bu süreç, bir bölünme sürecidir. Bu sürecin durdurulması lazımdır. Bu süreci durduracak siyasi irade ve güç Büyük Birlik Partisi’dir. PKK’yı kökünden kazıyacağız. Kürtler bizim kardeşlerimiz. Biz, Allah’ın emriyle birbirimize bağlanmışız.”

“Baraj Kaldırılmalı"

 “Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkımı kullandım. Milletin iradesi, sandık diyorsun kaldır o zaman barajı. Sandığa giden yolları demokratikleştir, meşrulaştır. Milletin iradesi tam olarak yansısın. Baraj kalkarsa BBP’nin oylarının yüzde 15’e yükseleceği yapılan anketlerde görülüyor. Bunu Anayasa Mahkemesi Başkanı da televizyonda açıkça barajı yüzde 5’e indirirsek BBP barajı aşar diyor. BBP’nin bu devlete faydasından başka ne zararı olmuş? Anayasa Mahkemesi’ne götürdük diye neredeyse suçlayacaklar. Ben bunu götürmezsem davama ihanet etmiş olurum zaten. Neymiş Anayasa Mahkemesi darbe ürünüymüş. Anayasa Mahkemesi darbe ürünü de baraj ne ürünü? Biz, BBP’den korkmuyoruz diyorlar. Hodri meydan o zaman kaldırın barajı ne oluyor görelim."dedi.

 



NECMİÖZTÜRK
30.12.2014 10:23:12
Büyük birlik partisi Keçiören ilçe kongremizde yanımızda olmanızdan çok mutlu olduk. Keçiören Büyük Birlik Partisi İlçe yönetimi adına Başkan Yardımcısı Necmi ÖZTÜRK

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı