Ankara Alt Yapısı Yağmurla Çöktü

Ankara Alt Yapısı Yağmurla Çöktü

Ankara`nın derelerinin ve ağaçlarının intikamı ağır oldu.

 Kurak geçen kışi mevsiminin ardından Başkentte 2 gün etkili olan sağanak sağış Ankara`nın hemen hemen her bölgesinde yollarda çökmelere neden oldu. Ankara`da tüm yollarda küçük göletler oluşurken, yaklaşık 6 aydır süren Kolej metrosundan çıkan su yağmurla birlikte baskınları beraberinde getirdi. Ankara derelerinin üstünün kapatılması ve Atatürk Orman Çiftliği, ODTÜ Ormanları ile son olarak İrfan Baştuğ sahnesinde ki ağaç kıyımından sonra Ankara doğasının intikamının ne zaman nereden patlak vereceği bilinmiyor. Jeofizikçiler bu konuda araştırmalarını sürdürüyor. Angara Gazetesi olarak Jeofizikçilerin açıklamalarını haftaya sizlerle paylaşacağız.   

                                                                                                                       

Tartışmalı bir şekilde inşaatına başlanan ve Kasım ayında su borusu patlaması sonucunda bir kısmı yeni yolun üzerine göçen ODTÜ Yolu 1588. Cadde`de iki göçük daha meydana geldi.

Bir önceki çökme olayı, 4 Kasım günü bulvarın inşası sırasında su borusunun patlaması yüzünden ODTÜ A4 kapısına çıkan 1588. Cadde`de yaşanmıştı. Dün de 1588. Cadde`de yine aynı bölgede iki farklı noktada yaklaşık 30 santimetre derinliğinde göçükler oluştu. Hem asfaltta hem de yaya kaldırımında meydana gelen göçükler nedeniyle yolun bir şeridine dubalar yerleştirildi. Çevre sakinleri birkaç gündür devam eden sağanak yağışların ardından göçüğün meydana geldiğini dile getirerek, “1588. Cadde`deki yaya ve araç trafiği oldukça yoğun. Öğrencilerin bir kısmı ODTÜ`ye gelmek için bu yolu kullanıyor. Daha büyük bir göçük yaşanmadan önlem alınması gerekiyor” dedi.

KOLEJ`İ YİNE SU BASTI

Ankaray`ın Kolej İstasyonu`ndaki su sızıntısı, istasyonun Bülbülderesi girişini de kapattırdı. Bölgeden geçen İncesu Deresi`nin neden olduğu sızıntı yüzünden Kolej İstasyonu`nun Sağlık Sokak girişi aylar önce kapatılırken, Bülbülderesi girişi de kullanılamaz hale geldi. Vatandaşlar ve çevre esnafı, “İstasyonun 4 çıkışından ikisi kapatıldı. Suyu halen durduramadılar” diye tepki gösterdi. Su sızıntısı durdurulamadığı için istasyonun birçok farklı noktasında duvarlar çürüme aşamasına geldi.

ÇÖKEN YOLA TUĞLALI ÖNLEM

Dikmen Mürsel Uluç Mahallesi`nde 931. Cadde ile 950. Sokak`ın kesiştiği bölgedeki yol gün boyu etkisini sürdüren sağanak yağmurun etkisiyle çöktü. 4 ayrı noktada meydana gelen çökmenin ardından mahalle sakinleri herhangi bir kaza yaşanmaması ve sürücüleri uyarmak için çukurların önüne tuğla dizdi. Çevre sakinleri, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin caddede altyapı çalışması yaptığını ve ardından asfalt döktüğünü dile getirerek, şöyle konuştu: “Atılan asfalt sıkıştırılmadan gelişigüzel serildiği için bir müddet sonra çökme meydana geldi. Çalışma yapılan hat boyunca birçok çukur oluştu. Çukurlar yoldan geçen araçlara büyük zarar verecek derinlikte. Bölgeden geçen sürücüler özellikle hava karardığında ciddi hasarlara yol açabilecek kaza yapabilir. Üzücü bir olay yaşanmadan çukurların kapatılması gerekiyor.”

NECATİBEY`DE YENİ ÇÖKME

Başkent`te meydana gelen bir diğer çökme olayı ise Necatibey metro istasyonunun olduğu yerde yaşandı. Olayın ardından çöken bölgenin etrafında dubalar ve trafik uyarı levhalarıyla önlem alındı. Çökmenin ardından Büyükşehir Belediyesi ekipleri dubayla çevrilen yere asfalt döktü ancak çökmenin devam ettiği ve yeni dökülen asfaltta çatlaklar göze çarptı.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu