Ankara bayrama hazırlanıyor

Ankara bayrama hazırlanıyor

Ankaralılar Ramazan Bayramı süresince 28 Temmuz Pazartesi, 29 Temmuz Salı ve 30 Temmuz Çarşamba günleri belediye otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. ‘EGO Cepte’ uygulaması ile otobüslerin durağa hangi saatte, hangi dakikada geleceğini interne

ASKİ kanal arıza ekipleri ve Mavi Masa (ALO 153) Bayram boyunca 24 saat hizmet verecek.  Mezarlıklar, AŞTİ ve ana arterler ile alışveriş mekanlarında zabıta kontrol ve denetimleri artırılacak, ASKİ Kanal Arıza ekipleri ve Mavi Masa 24 saat görev başında olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ise Sincan, Gölbaşı, Cebeci, Karşıyaka, Bağlum mezarlıklarında her bayramda olduğu gibi Büyükşehir ekiplerinin aktif olarak görev yapacağını dile getirdiler.

Başkent’teki Kabristan ziyaretlerinde ‘Mezarlık Bilgi Sistemi’ (MEBİS) de vatandaşlara aradığı mezarı bulmasında kılavuz oluyor. Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının büyüklükleri dikkate alınarak, mezarlık girişlerinde yerleştirilen MEBİS’te yer alan Kiosklar sayesinde vatandaşlar, yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu, harita çıktısı da alarak kolaylıkla buluyor.

Yetkililer, ayrıca Karşıyaka Mezarlığı içersinde vatandaşların mezarlarına rahat ulaşabilmeleri ve herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için 1, 2, 3 ve 4 No’lu kapılardan araçla giriş yapılmayacağını bildirdiler.

Karşıyaka Mezarlığı’nda giriş ve çıkışların 5,6,7 ve 8 No’lu kapılardan ve U-10 ve U-11 No’lu adaların olduğu bölgelerden yapılacağını kaydeden yetkililer,  10 tane servis aracı 1, 2, 3 ve 4 No’lu kapılar ve adalar arasında ring seferi yapacağını belirtiler.  5. kapıdan da her 15 dakikada bir 6 tane otobüs, aracı olmayan yaya vatandaşlar için mezarlık içerisinde ring seferleri yaparken, Ortaköy Mezarlığı’na da Bayram süresince Samsun Yolu üzeri Bayındır Kavşağı’nda bulunan Çalışkanlar Petrol’den her 15 dakikada bir ring yapılacağı bildirildi.

Başkent’teki kabristanlarda yakınları bulunan vatandaşlar, http://www.mebis.ankara.bel.tr adresine girerek mezarlığın yeri ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabiliyorlar.



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli