Ankara Bulvarında Kapatma Provası

Ankara Bulvarında Kapatma Provası

Midibüs ve Özel Halk Otobüsleri Derneği üyeleri, Ankara Bulvarı´nın kapatılma kararına itiraz ederek protesto eylemi düzenledi. Konvoy halinde şehir turu atan otobüsçüler, Mimarlar Odası Ankara Şubesi´ne siyah çelenk bırakıp, Meşrutiyet Caddesi ve Ankara

Büyükşehir Belediye Meclisi´nin pazartesi günü aldığı Ankara Bulvarı´nı kapatma kararı, Midibüs ve Özel Halk Otobüsleri Derneği üyelerince protesto edildi. Derneğe bağlı 300´ü aşkın üye, 100´den fazla otobüsün önüne “Yol kapatılmaz yol açılır” pankartları asarak şehir içinde konvoy yaptı. Üstü açık bir otobüsün öncülük ettiği konvoy ile şehri turlayan halk otobüsçüler ilk olarak Kızılay´a gitti. Meşrutiyet Caddesi´ni kısa süreli trafiğe kapatarak buradan Mimarlar Odası Ankara Şubesi´ne yürüyen esnaf, “Ankara Bulvarı kapatılamaz”, “Ankara Bulvarı açılacak” sloganları attı. Bu sırada esnaflardan bazılarının Mimarlar Odası Ankara Şubesi binasına yumurta fırlattı. Oda önünde  açıklama yapan Dernek Başkanı Kurtuluş Kara, dava açan beş odaya tepki göstererek, “Bu kararı Ankara halkına ve sürücülere karşı alınmış zulüm çektirme kararı olarak görüyoruz” dedi. Bulvarın kapatılmasının kendilerini her anlamda olumsuz etkileyeceğini belirten Kara şöyle konuştu.

Mahkemeye başvuracağız 

“Bulvarın kapanacağı pazartesi günü, Ankara trafiğinin felç olacağı gündür. Mimarlar Odası kendine yakışanı yaptı. Oda bu iş üzerinden rant sağlamaya çalışıyor. Avukatımız, yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili mahkemeye başvuracaktır. Biz davamızın sonuna kadar arkasındayız, tüm Ankaralı hemşerilerimizden de bunu bekliyorum. Tüm oda başkanlarını benim yaptığım gibi hergün buraya davet ediyorum.

Yol medeniyettir

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı iyi yapmış olabilir, kötü yapmış olabilir, ama yol kapatılmaz. Yol medeniyettir, yol hayattır. Şu anda her görüşten bizim esnafımız var. Bu yolu ne olursa olsun onlar kapatır, biz açarız.  Ankara halkını mağdur etmeyeceğiz. Mimarlar Odası bir STK´dır biz de bir STK´yız. Ama bir STK Ankara halkına zulmedemez. Tüm halkımızı da pazartesi günü oraya davet ediyorum. 70 dakikada geldiğimiz yolları şimdi 30 dakikada geliyoruz. Yol kapandığı zaman Ankara´nın trafiği maalesef felç olacak. İnsanların en az 1 saat zamanı çalınacak. Mahkemenin bunu görmeden insanların zaman ve maddi açıdan düşünecekleri sıkıntıyı düşünmeden verdiği bu karar adil değildir. Sonuç olarak bu kararı protesto ediyoruz.”

Beş dakika kapandı kuyruk Sıhhıye´yi geçti

Ankara Bulvarı´nda ilk kapatma provasını da otobüsçüler yaptı. Trafik polisiyle kısa süreli tartışma yaşayan otobüsçüler 5 dakikalık kapatma eylemini ambulans gelmesi nedeniyle sonlandırdı. Dernek Başkanı Kurtuluş Kara, “Buyrun 5 dakika kapatamadık. Trafik kilitlendi, ambulans var. Ne yapacağız şimdi buna. Melih beyin ne suçu var, Ankara halkının ne suçu var, burası mahkemeye veriliyor. Şimdilik burayı açıyoruz. Kimseyi mağdur etmeye hakkımız yok. Ama pazartesi günü burası kapanırsa ben bariyerleri açıp geçeceğim. Ankara´nın bulvarı kapanmaz, Ankara Bulvarı olmazsa olmaz. 5 dakika kapandı kuyruk Sıhhıye´yi geçti. Tüm Ankara esnafından pazartesi günü burada olmasını istiyorum” dedi.

Mimarlar Odası: ‘Melih Gökçek klasiği´

Otobüsçülerin protesto eylemi esnasında Mimarlar Odası´nda da Merkez Yönetim Kurulu toplantısının yapıldığı öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Genel Merkezi ve Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri eylemin Melih Gökçek tarafından organize edildiğini öne sürdü.

Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu, “Bugün oda önüne gelen ve kendilerini Ankara ili ve ilçeleri Midibüs ve Halk Otobüsleri esnafları olarak tanıtan bir gurubun husumetine maruz bırakıldık. 26 Şubemizin yöneticileri bugün burada yaptığımız Merkez Yönetim Kurulu toplantısında fikirlerini ortaya koymak amacıyla toplanmıştı. Mimarlar Odası´nın birimleriyle neler yapması gerektiğini burada paylaşmak amacıyla, hükümetin ve yandaş medyanın karalama kampanyalarına karşı ne yapmamız gerektiğini konuştuğumuz sırada Melih Gökçek tarafından organize edildiği anlaşılan bir grup, odamıza gelip, taş atmıştır. Hukuken de suç olan ifade ve fikirler de grup tarafından dile getirilmiştir. Bu eylem özgürlükçü ve demokrasi anlayışı ile bağdaşmamasına rağmen odamızın değer verdiği bu değerler nedeniyle biz protestoyu sukunetle izledik. Protesto tam bir Melih Gökçek klasiği şeklinde gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.

Büyükşehir´e dava açılabilir

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek´in Ankara Bulvarı´yla ilgili açıklamalarının, mahkemenin verdiği iptal kararını eksik uygulayacağına işaret ettiğini söyledi. Canduran, “Bu durum, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Meclis üyelerinin, kamu görevlisi olarak hukuki sorumluluğunu doğuracak. Yargı kararının uygulanmamasından mağdur olan herkes, kararı tam ve doğru bir şekilde uygulamayan kamu görevlisi hakkında tazminat davası açabilir” dedi.



Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli