?Ankara cin çarpmışa döndü?

?Ankara cin çarpmışa döndü?

MHP?­nin An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Başkan ada­yı Mev­lüt Ka­ra­ka­ya pro­je­le­ri­ni SÖZCÜ­?ye an­lat­tı. ?Cum­hu­ri­ye­tin baş­ken­ti böy­le ol­ma­z? de­di

 MHP Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Prof. Dr. Mev­lüt Ka­ra­ka­ya, An­ka­ra­’da Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan aday­lı­ğı ilk açık­la­nan isim. Da­ha ön­ce Top­rak Mah­sul­le­ri Ofi­si Ge­nel Mü­dür­lü­ğü yap­tı, de­ği­şik üni­ver­si­te­ler­de öğ­re­tim üye­li­ği gö­re­vin­de bu­lun­du. 10 yıl­dır MHP saf­la­rın­da po­li­ti­ka ya­pı­yor. An­ka­ra­lı ol­ma­sı­nın da avan­ta­jı­nı kul­la­nıp se­çim­le­re id­di­alı bir bi­çim­de ha­zır­la­nı­yor.

Pro­je­le­riy­le An­ka­ra­lı­la­rın ya­şam­la­rı­nı ko­lay­laş­tı­ra­cak­la­rı­nı be­lir­ten Mev­lüt Ka­ra­ka­ya, mev­cut prob­lem­le­re de çö­züm ge­ti­re­cek­le­ri­ni be­lirt­ti. An­ka­ra­’yı dün­ya kent­le­ri ara­sı­na gir­di­re­cek­le­ri­ni be­lir­ten Ka­ra­ka­ya, se­çim po­li­ti­ka­sı­nı SÖZ­CÜ­’ye an­lat­tı. İş­te Ka­ra­ka­ya­’nın gö­rüş­le­ri:

‘Ru­hu­nu kay­bet­tir­di­le­r’

“An­ka­ra, gün­den gü­ne kim­li­ği­ni ve ru­hu­nu kay­be­di­yor. Ni­ce me­de­ni­yet­le­re ev sa­hip­li­ği yap­mış, 1073’ten bu ya­na Türk yur­du olan es­ki An­ka­ra ade­ta ta­lan edil­di. Cum­hu­ri­ye­tin baş­ken­ti ama bu kim­li­ği de son yıl­lar­da yok edil­di. Cum­hu­ri­ye­tin er­ken ya­pı­la­rı yok edi­li­yor. Baş­kan se­çi­lir­sem pro­je­le­ri­miz­le ta­ri­hi kent kim­li­ği­ni or­ta­ya çı­ka­ra­ca­ğız. Cum­hu­ri­ye­ti bu­ram bu­ram kok­la­ya­ca­ğız.”

‘Te­me­lin­de rant va­r’

“Ken­tin ana­to­mi­si de­yim ye­rin­dey­se, ‘cin çarp­mı­şa dön­mü­ş’ du­rum­da. Rant te­mel­li bir şe­hir­leş­me var. Va­di­ler ken­ti An­ka­ra yok edil­miş. De­re­ler sa­de­ce semt ad­la­rın­da kal­mış. An­ka­ra­’nın tra­fi­ği, ‘bat­tı-çık­tı­la­rı­’ esas alan bir ula­şım sis­te­miy­le yü­rü­tül­müş. Hiçbir cad­de­si­nin so­nu­na yü­rü­ye­rek gi­de­mez­si­niz. Ya­ya­lar, çev­re hiç dü­şü­nül­mü­yor. Yol­cu ta­şı­ma­nın ray­lı sis­tem­le ya­pıl­ma ora­nı yüz­de 2’ler­de. An­ka­ra kö­tü yö­ne­ti­miy­le ran­ta da­ya­lı bir sağ­lık­sız kent­leş­me­nin ör­ne­ği­ni gös­ter­di.”

‘Yar­dım­lar ar­tı­rı­la­ca­k’

“Sos­yal yar­dım pro­je­le­ri­ni da­ha mo­dern ve çağ­daş araç­lar­la ye­ri­ne ge­ti­re­ce­ğiz. Ya­pı­lan yar­dım­lar­da zer­re ka­dar azal­ma ol­ma­ya­cak. Tam ak­si­ne yar­dım­la­rı da­ha da ar­tı­ra­ca­ğız. Yar­dım­lar­da ve­ri­len­ler ka­mu­nun ma­lı­dır. Fa­kir fu­ka­ra bun­dan ya­rar­la­na­cak. Ka­yıp ve ka­çak­lar ön­le­ne­rek da­ha çok ki­şi­nin ih­ti­ya­cı­nı kar­şı­la­ma­ya da kay­nak oluş­tu­ru­la­cak.”



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı