Ankara Kalesinde Neler Oluyor!!!

Ankara Kalesinde Neler Oluyor!!!

Ankara Kalesi, yapılan çalışmalara rağmen kan kaybediyor. Kale surlarına yazılan yazılara, bozuk yollara ve güvenlik önleminin yetersizliğine dikkat çeken Kale esnafı, ?Ankara Kalesi?ne gelen turistler buraya bir daha uğramıyor? dedi.

 Bir Gelen Bir Gelmeyen Pişman

Yerli ve yabancı turistlerin Ankara’ya yaptıkları ziyaretler sırasında uğradıkları duraklardan biri olan kentin simgelerinden Ankara Kalesi, yapılan restorasyon çalışmalarına rağmen her geçen gün kan kaybediyor. 
Kale esnafı, Büyükşehir Belediyesi’nin devam ettiği yenileme çalışmalarının yanı sıra bölgede birçok sorun bulunduğunu vurgulayarak, Ankara Kalesi’nin gün geçtikçe önemini yitirdiğini söyledi.

GELEN BİR DAHA UĞRAMIYOR

Esnaf, kaleye gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin rahatsız edici durumlarla karşı karşıya kaldığını belirterek, “Başına gelenleri başkasına anlatanlar, ‘Ankara Kalesi’ne sakın gitme’ diye etrafındakileri uyarıyor” dedi ve ekledi:
“Kaleye girişlerde otopark görevlileri ziyaretçileri rahat bırakmıyor. Vatandaş, içeri girdiğinde de çocuklar etrafına toplanıyor, para istiyor eğer vermezse de hakaret edip, insanları zor durumda bırakıyor. Boynundaki fotoğraf makinesini bile kırmaya çalışanlar oldu.”

TARİH ÜSTÜNE YAZI YAZDILAR

Kale surları üzerine sprey boya ile yazılan yazılar, yerli ve yabancı turistlerin büyük tepkisini topluyor. Binlerce yıllık Ankara Kalesi’nin tarihi duvarları üzerine yazı yazan vatandaşları eleştiren ziyaretçiler, “Bu haddini bilmeyen terbiyesizleri en ağır şekilde cezalandırmak gerekir” dedi.

YOLLAR HALA ONARILMADI

Gecekondu ve restorantların bulunduğu kale içindeki yollar, restorasyonun bir kısmının tamamlanmasına rağmen halen onarım bekliyor. Esnaf, yolda toz kalkmasın diye dükkanlarının önünü sürekli sulamak zorunda kalıyor.

YASAĞA RAĞMEN ARAÇLAR İÇERİDE

Sabah saat 10.00 ile 18.00 arasında kale içi araç trafiğine kapalı olmasına rağmen, kurallara uymayan bazı sürücüler araçlarıyla kale içine girerek, ziyaretçilere zor anlar yaşatıyor.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı