Ankara kulisleri bu iddiayla çalkalanıyor!

Ankara kulisleri bu iddiayla çalkalanıyor!

Ankara`da konuşulan en önemli konulardan biri 3 dönem kuralına takılan vekillerin akıbeti. İşte AK Parti`nin vekiller için konuşulan son senaryosu

 NESRİN YILMAZ

İNTERNETHABER-ANKARA

Başbakan Erdoğan’ın ’3 dönem kuralı korunsun’ görüşü AK Parti’nin en üst karar alma merci olan MKYK’da kabul gördü. Bu kararla AK Parti’de 3 dönem görev yapan 71 milletvekili 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde aday olamayacak.

Bu karar kulislerde bambaşka senaryoların da konuşulmasına neden oldu. 3 dönem kuralına takılacak 71 vekilin içinde buluşacağı yeni oluşum senaryosu kulislerin en önemli konusu. AK Parti ve muhalefet kulislerinde en son konuşulan senaryo şu:

AK PARTİ 70 VEKİLLE YOLUNA YİNE DEVAM EDECEK

AK Parti 3 dönem kuralına takılan 71 vekil ile yoluna yine devam edecek. Ama farklı bir oluşumla. Başbakan`ın 3 dönem sözünün üstünü çizmek istemediği için MKYK`da böyle bir karar aldığı, 71 vekille yeni bir parti kurulacağı konuşuluyor. Partiden kural nedeniyle ayrılan 70 kişi, seçime girme imkanı olan partilerden birini alacaklar AK Parti ile koalisyon yapılacak.

 

Konuşulanlara göre, seçimlerde AK Parti ile ittifak yapacak olan yeni parti ile Başbakan da verdiği sözü tutmuş ve tabiri caizse raconu da çizdirmemiş olacak.

 

AK Parti böylece, bir taraftan hem kendi yedek partisini kurmuş olacak hem de 3 dönem kuralına takılan milletvekillerini de harcamamış olacak. 70 vekilin içerisinde daha önce AK Parti`nin yönetiminde görev almış isimlerin de bulunması bu ihtimali geçerli kılıyor. Yine kulislerde konuşulanlara göre AK Parti, 70 vekili gözden çıkarmaya hiç niyetli değil.

 

Üç Dönem Kuralına Takılacak Vekiller:

 

Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu.

 

Parti yönetiminden:

 

Abdülkadir Aksu, Hüseyin Çelik, Mehmet Ali Şahin, Salih Kapusuz, Bülent Gedikli, Reha Denemeç, Hüseyin Tanrıverdi, Nükhet Hotar, Haluk İpek.

 

Milletvekilleri:

Cemil Çiçek, Sadullah Ergin, Binali Yıldırım, Nihat Ergün, Egemen Bağış, Suat Kılıç, Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş, Burhan Kuzu, Nimet Baş, Recep Akdağ, Necati Çetinkaya, Sadık Yakut, Vecdi Gönül, Nafiz Özak, Sefer Üstün, Cevdet Erdöl, Mustafa Ataş, Halide İncekara, Sait Açba, Ruhi Açıkgöz, Rıza Alaboyun, Fahrettin Poyraz, Vahit Kiler, Bayram Özçelik, Ali Küçükaydın, Mehmet Daniş, Ünal Kaçır, Nevzat Pakdil, Hakkı Köylü, Muzaffer Baştopçu, Fehmi Kinay, Mehmet Katsal, Nusret Bayraktar, Şaban Dişli, Yılmaz Demir, Mustafa Demir, Ahmet Yeni, Afif Demirkan, Yahya Akman, Şükrü Ayala, Zeyit Aslan, Köksal Toptan, Ziyaettin Akbulut, Mehmet Sarı, Kerim Özkul, Harun Tüfekçi, Hasan Ali Çelik, Murat Yıldırım.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli