Tarih: 29.04.2014 10:22

Ankara Mayıs`ta Engellenecek !!!

Facebook Twitter Linked-in

Başkent 10-16 Mayıs Sakatlar haftası nedeni ile Türkiye Sakatlar Derneği`nin Başlattığı "Sokakların Sihirli Rüyası Sokak Festivali" projesi ile 10 yıllık bir başarı yolculuğuna imza attı. Beypazarı Belediyesi ile başlattıkları projenin alt ayağı olarak önce kapımızın önünden başlıyoruz diyen dernek  üyeleri üniversite gençliğinin de desteğini alarak Ankara Gazi Mustafa Kemal Bulvarından Tandoğan Anıt Parka sağlıklı vatandaşların sağlıklarını kaybetmeden engellerin aşılması ve empati yapılabilmesi için özel bir festival düzenliyor.

 11 Mayıs`ta Ankara`yı "biz  engelliyoruz" diyen gençler Başkentte yerel ve genel yönetimin aşamadığı sorunları empati yapılarak aşılabilmesi sokaklardaki engelleri kaldırıyor.

Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Necip Yaşar dernek binasında               gazetemiz sorulanı yanıtladı. engelliler yasasının torba yasa ile engellenerek engeller önüne daha fazla engel ile Türkiye`de  bu gerçeğin görmezden gelindiğini kaydetti. Başkan Yaşar sesimizi duyurmak için denetim komisyonu başkanı Oğuz Mucurluoğlu ile Başkentte engellerin kaldırılması için özel bir festival düzenliyoruz. Bugüne kadar  bizim önümüzde engeller vardı bu festivalde empati parkurumuzla engeller bizden aşması sağlıklı vatandaşlarımızın görevi olacak. 11 Mayıs saat 14.00`de dernek binamızın önünden Tandoğan istikametinde Anıt parka sokak festivali düzenliyoruz. Engellerin yerelde ve genel yönetimde yok sayılmasına dikkat çekmek amaçlı düzenlediğimiz festivalde birbirinden ünlü sanatçıyı da ağırlayacağız" dedi. 

Kendi engellerini aşarak verdiği hayat mücadelesi ve engelli sorunlarını gündeme getiren Türkiye Sakatlar Derneği denetim komisyonu Başkanı  Oğuz Mucurluoğlu önce dernek binamızın bulunduğu kapımızın önünden sorunları aşmaya başlıyoruz" dedi. Klasik bir kermes havasında değil Ankara`daki 6500 engellinin sorunlarını empati yaparak anlatabileceğimiz herkesin eğleneceği öğreneceği bir festival olacağını kaydeden Mucurluoğlu Konserlerimiz, yazarlarımız , sanatçılarımız ile en güzel festival bizim engelleri kaldırdığımız festival olacak şeklinde konuştu.

Haber: Beril Çuhadaroğlu

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —