Ankara polisinin öfkesi Dershane Sulattı

Ankara polisinin öfkesi Dershane Sulattı

Başkent`te "Hırsız Var Sloganı" ile siyasi parti STK ve bazı hükümet karşıtı gruplar ile birleşerek hükümeti protesto etmek için Ankara Güvenpark ve Kuğulu parkta bir araya geldi. Hükümet karşıtları grupların yolu trafiğe kapatmasının ardından polisin se

Ankara Kızılay meydanında hükümeti protesto etmek isteyen bir grup yolu trafiğe kapattı. Reza Zarrab ve eski Bakan çocuklarının tahliyesini protesto edildi.

Aralarında İşçi Partisi, Halk Evleri sol gruplar ve çok sayıda hükümet karşının bulunduğu eylemde polis ve eylemciler trafiğin kapanmasının ardından olayların başlaması ile 5 saatlik savaş manzaraları oluştu.

TFMD`den gazetecilere saldırıya kınama

TÜRKİYE Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Ankara Kızılay Meydanı`nda düzenlenen yolsuzluk protestosu eylemi sırasında çevik kuvvet ekiplerinin çok sayıda foto muhabir ve muhabirlere yönelik yapılan saldırısını kınayarak, şiddet uygulayan polislerin kısa sürede bulunarak cezalandırılmasını istedi. Dün yaşanan olaylarda köprü üstünde çekim yapan foto muhabirlere ara sokaklarda göz altı yapan  polislerin çekim yapan muhabirlere polis şiddet uygulayarak göz altı yaptı.. Toma`nın eylemci yerine  foto muhabirleri bilinçli hedef alması ve toma`dan kaçarken düşen bir bayan muhabirin tekmelenmesi tepkilere neden oldu. Kimlik kartı olmasına karşın polis şiddetine maruz kalan muhabirler isyan ederken  TFMD`nin yaptığı açıklama şöyle: `Ankara Kızılay’da eylem takip eden foto muhabirlerine karşı görevlilerin sert müdahalesini kınıyoruz. Ziya Gökalp Caddesi üzerinde bulunan üst geçit üzerinde görev yapmak amacıyla bulunan ve amaçları kamuoyunu bilgilendirmek olan foto muhabirleri Reuters foto muhabiri Ümit Bektaş, Cumhuriyet Gazetesi foto muhabiri Necati Savaş, Anadolu Ajansı foto muhabiri Evrim Aydın ve Birgün gazetesi muhabiri Recep Yılmaz’ı, Angara gazetesi muhabiri beril Çuhadaroğlu`nun tekmelemeler ve  güvenlik güçlerinin coplarıyla darp etmesine ve polislerin gazetecileri hedef seçmesine anlam veremiyoruz. Bir kez daha gazetecilerin kamuyu aydınlatma görevi yaptıklarını hatırlatıyoruz. Meslektaşlarımıza şiddet uygulayan görevliler hakkında gereken işlemlerin yapılmasını yetkililerden ivedi bir şekilde bekliyor ve konunun tarafımızdan takibinin bırakılmayacağını kamuoyuna duyuruyoruz.`  

Toma dershane sular mı ?

 Kızılay meşrutiyet caddesinde gelişen olaylarda polisin dershane camlarından hükümet karşıtı slogan atan öğrencilere de Toma ile 7 katlı binayı sulaması dikkat çekti. Olaylarda 25 kişi göz altına alınırken Kızılay ve kolej meydanı savaş manzaralarını oluşturdu.

Ara sokaklara dağılan grup ile polis arasındaki çatışma uzun süre devam etti. Atılan gazdan çevredeki vatandaşlar da etkilendi. Ara ara devam eden olaylar sonrasında 26 kişi  gözaltına alındı. 

Haber: Beril Çuhadaroğlu



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

05.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:25
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli