Ankara Seymenleri Demir`le Devam Dedi

Ankara Seymenleri Demir`le Devam Dedi

2007 yılında kurulan ve 1200 üyesi olan kulübün genel kurulunda 11 kişiden oluşan yönetim kurulu 15 kişiye çıkarılırken tek liste ile girilen seçimde Başkan Şerafettin Demir yeniden güven oyu alarak göreve geldi.

Divan Başkanlığını Türk Boyları Konfederasyonu Başkanı Durhasan Koca`nın  yaptığı genel kurulda Başkan Şerafettin Demir  yaptığı konuşma da Ankara`nın kültür, örf ve geleneklerini yaşatmak ve gelecek nesillere en doğru şekilde iletebilmek için yoğun bir mesai yaşadıklarını ifade etti. Dernek Faaliyet raporunu okuyan Demir 2001 yılından buyana Ankara ve çevre illerde Ankara Seymen oyunun sergilendiğini seymen kültürünün dünyaya tanıtan faaliyetlere imza attıklarını kaydetti. Uluslararası programlar ve birçok festivalde seymen kültürünün yansıtıldığını kaydeden Demir bu kültün dejenere edilmeden en doğru şekilde anlatılması  gerekliliğinin de altını çizdi.

Yapılan kongrede birçok Ankaralı iş adamı yönetime girerek Seymen kültürünün tanıtılmasına ve korunmasına katkı sunmak istediklerini kaydettiler. Dernek binasında yapılan genel kurulda Şerafettin Demir Başkanlığında oluşan yeni yönetime onur kurulu olarak ;

Devlet Bahçeli, Ömer Deveci, Enver Demirel, Önder Kahveci, Tülay Selamoğlu, Yüce Atilla Demirci, Durhasan Koca, Sıtkı Akın, Hasan Bitirim, Yüksel Arslan oy birliği ile kabul edildi.

Yönetim Kurulu Olarak ;

Şerafettin Demir,

Faruk Tiritoğlu(TiritoğluAş, Dizayn Grup Yönetim Kurulu başkanı)

Himmet Birol (Pimak ve Pimtek Yönetim Kurulu Başkanı)

Abdullah Akın (Akın Demir Yönetim Kurulu Başkanı)

Murat Kavuncu (Ekmek Üreticileri Federasyonu Başkanı )

Murat Şahinkoç ( Matbacılar Odası genel Sekreteri )

Fatih Bitim, Erkan Deveci, Serkan şen, Bilal Toptaş, Hakkı Teber, Cemalettin Avgan, Emrah Köse, Mehmet Ayhan ve Kadın Kolları Başkanı  Fatma Gülümser Birol asil yönetim kurulu üyesi olarak oy birliği ile göreve geldi.

Yedek Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Hikmet Doğanlı , Can Ulutaş, Ahmet Yıldırım,Selim Çalkaya, Özgür Yalabık,Taner Dağlıgil, Orhan Öztürk, Erdinç Ayık, Okan Kütük, Ahmet Maden, Okan Aykut, Hasan Şen,Gonca Bitirm, Murat Tunca ve Esra Demir olarak belirlenirken denetim kuruluna  asil Naci Pek, Ali Yer, Rafet Kırış yeden üye olarak Eren Köse, Tarık Özer Kemal Pehlivan getirildi.

Genel Kurul yeni yönetim oylamasının ardından katılımcılar Ankara Kültürünü tanıtmak üzere söyleşide bulundular.

Haber: Beril Çuhadaroğlu 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli