ANKARA TİCARETİNE KILIÇDAROĞLU SAHİP ÇIKTI

ANKARA TİCARETİNE KILIÇDAROĞLU SAHİP ÇIKTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan?ın ?Ankara Finans Merkezi Olamaz? sözlerine sert yanıt verdi. Ankarada İş Dünyası Diolog ve Dayanışma Birimi toplantısında Konuşan Kılıçdaroğlu İş adamlarına ve işçilere üretin çağrısın da bulundu.

 İş adamlarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, AKP’nin doğru yaptığı hiçbir projeye de karşı gelmediklerini ifade ederek AKP’nin yanlış yönetimleri ile Türkiye ekonomisinin nasıl yok edildiğini anlattı.

İş adamlarına ve çalışanlara seslenen Kılıçdaroğlu Türkiye de tarım ve sanayi alanında yaşanan gerilemenin altını  “ yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı” dedi.

 

ANKARA –Geçtiğimiz aylarda CHP’liler tarafından tepki gösterilen Kadın kolları davetinin AKP’lilerin olduğu iddia edilen RİXOS otel de bu sefer iş adamlarını ağırladı.

Haftalar öncesinden hazırlıkları yapılan iş admları toplantısını düzenleyen iş adamlarından Bülent Gündoğan, Bahattin Atalay, Rıfkı Güvener,Ayhan Yılmaz,Tugay Sancar,Gazi Gülen,Ali Özdemiroğlu,Süleyman Ekinci,Hüseyin Tuncay,Rıza Soyulmaz,Ahmet Kurt,Türkay Kısa,İlke Çakar,H.Alper Gümüş,Sinan Aydın  Adnan Keskinve Mehmet Özmen’in yemekte onure edilmemeleri ve yemeği ev sahibi gibi üstlenen OSİAD başkanı Adnan Keskine katılımcılar eleştirilerde bulundular. Düzenlenen yemeği Ankara’lı iş adamlarından 20 ye yakın bir gurup iş adamının düzenlediğini fakat bu iş adamlarını yok sayarak programı düzenlemişler gibi empoze ettiğine bir anlam veremediklerini, ne yapmaya calıştığını anlayamadıklarını dile getirdiler.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan yardımcıları, CHP Ankara Milletvekilleri, CHP Ankara Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, İl Yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları,  Yerel seçimlerde Ankara ilçelerinde aday adayı olan Belediye Başkan adayları ve çok sayıda iş adamlarının katılımı ile İş dünyası ve meslek örgütlerinin sorunlarını masaya yatırdı.

Rixos Otel’de gerçekleştirilen yemekli toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu CHP’nin her soruna çözümü olduğunu belirterek AKP’nin başarısız ticari yönetimi ile Türkiye’de üretimin ciddi düşüş yaşandığının altını çizdi.

Kılıçdaroğlu iş adamları ile toplantıda Akil insanlar, terör sorunu, İş adamlarının sorunlarına yönelik bir çonu başlığı üzerinde konuşurken gecenin sonunda iş adamlarının sorularını yanıtladı.

Ne sen Bizi Nede Biz Seni Tanıyoruz Dediler”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, devletin doğrudan terör örgütleriyle görüşemeyeceğini, devletin hukuki saygınlığı olan bir kuruluş olduğunu söyledi. Amerika`nın çektiği `Görevimiz Tehlike` adlı filmi hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Yakalanırsanız ne sen bizi ne de biz seni tanıyoruz" dendiğini aktardı. Hiçbir devletin, kendisini yasadışı bir organizasyonun içinde göstermeyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Biz ne yaptık? Masanın bir ucunda Abdullah Öcalan; öbür ucunda Recep Tayyip Erdoğan oturdu. Böyle yaparsanız PKK`nın terör örgütü olduğunu söyleyemezsiniz; söyleseniz de ikna edemezsiniz." dedi.

Üreten Tek Parti CHP

Hiçbir zaman 76 milyon yurttaşın "Biz barış istemiyoruz" dediğini duymadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, herkesin ortak talebinin barış ve huzur olduğuna dikkat çekti.

"Sorun şu: Barış ama nasıl?" diyen Kılıçdaroğlu, bu sorunun çözülmesi için katkı veren, düşünce üreten, yol haritası belirleyen tek partinin CHP olduğunu vurguladı.

Devlet Görüşemez

Bunun da yetmeyeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, dünyanın saygın ülkelerinde kronik sorunları sadece siyasilerin çözemediğini ve sivil toplumdan da destek alınması gerektiğini vurguladı. Kanaat önderleri, akil adamlar denebilecek bir komisyonun Parlamentoya bağlı olarak çalışmasını da istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, devletin doğrudan terör örgütleriyle görüşemeyeceğini, devletin hukuki saygınlığı olan bir kuruluş olduğunu kaydetti.

Devletin organlarının suç işleyenlerle bir araya gelip görüşemeyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Amerika’nın çektiği `Görevimiz Tehlike` adlı filmi hatırlattı. Filmde "Yakalanırsanız ne sen bizi ne de biz seni tanıyoruz" dendiğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Neden? Çünkü hiçbir devlet, kendisini yasadışı bir organizasyonun içinde göstermez. Biz ne yaptık? Masanın bir ucunda Abdullah Öcalan; öbür ucunda Recep Tayyip Erdoğan oturdu. Böyle yaparsanız PKK`nın terör örgütü olduğunu söyleyemezsiniz; söylesiniz de ikna edemezsiniz. Çıtayı yukarıya koydular. CHP bize destek versin diyorlar. Verelim; ama düşünceniz ne? Bilmiyoruz. O zaman bilmediğiniz şeye nasıl destek verelim." diye konuştu.

Akil İnsanlar Konusu Sulandırılıyor

Akil insanlar konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, bunların kanaat önderi olduğunu, toplumun saygı duyduğu ve sorunlar karşısında başvurduğu kişiler olduğuna dikkat çekti. Eğer kanaat önderini siyasi otorite atıyor, "Gidip benim söylediğimi anlatın" deniyorsa bunun kabul edilemez olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, işin birde magazin boyutunun çıktığını, işin sulandırılması halinde bu işin olmayacağını vurguladı.

İngiltere`nin terörü nasıl çözdüğünü anlatan Kılıçdaroğlu, Başbakanın bir üniter devletten bahsettiğini, bir eyaletten bahsettiğini hatırlatarak "Hangisi doğru söylüyor? Eyaletten bahseden mi; üniter devletten bahseden mi?" diye sordu.

Çözüm sürecine yönelik samimi olunması, gizli ajanda olmaması ve millete hesap veremeyecek bir angajmana imza atılmaması halinde destek vereceklerini açıkladıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, medyanın ve sivil toplumun "Neden destek vermiyorsunuz?" diyerek üzerlerine geldiklerini ifade etti.

"CHP Olduğu Sürece `Türk` Kavramı Ve `Türk Milleti` Kavramı Anayasadan Çıkarılamaz"

"Bilmediğimiz sürece nasıl destek verelim?" diye soran Kılıçdaroğlu, bu kadar git-gelleri olan insanın ülkeyi sağlıklı yönetemeyeceğini söyledi. Bir Başbakanın "milliyetçiliği ayaklar altına alırım" diyemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, CHP olduğu sürece Anayasa`dan `Türk` kavramı ile `Türk Milleti` kavramının çıkarılamayacağının altını çizdi.

Bayrak, vatan, ülkeyi sevmenin ortak payda olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Atatürk`ün kurucu ve önder rolünün de ortak payda olduğunu ifade etti. "Çanakkale`ye gideceksiniz Atatürk`ten bahsetmeyeceksiniz; olmaz. Her ülkenin kahramanları vardır. Kahramanlar ortak değerdir." diyen Kılıçdaroğlu, "Nazım Hikmet`i sevdiğimiz gibi Necip Fazıl`ı da severiz. Birisini daha fazla sevebiliriz. Önemli değil ama bu ülkenin ortak değerleridir." şeklinde konuştu.

Başbakanın BDP`li milletvekillerinin teröristle kucaklaştığını söylediğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Şimdi kucaklaşan kim?" diye sordu. Hukuk içinde kalarak sorunların çözüleceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, devlet adamının hukuk içinde insan haklarına önem vereceğini vurguladı.

"CHP`nin Her Soruna Bir Çözüm Önerisi Var"

Kılıçdaroğlu, işadamlarının CHP`nin gündem oluşturamaması eleştirilerine de cevap verdi. Patates üreticileri için miting yaptıklarını belirterek duyup duymadıklarını soran Kılıçdaroğlu, medyada yer almazsa kimsenin duymayacağını kaydetti.

"CHP değişime ayak uydursun" talepleri için ise Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede hangi sorun varsa CHP`nin bir çözümü var. Mutlaka doğrudur anlamında söylemiyorum. Ancak tüm sorunlar için çözüm önerilerimiz var." ifadelerini kullandı.

İktidarın doğru yaptığı işlerin CHP tarafından desteklenmesiyle ilgili de Kılıçdaroğlu, "İktidarın hangi doğru yaptığı bir işi CHP`nin desteklemediğini söyleyin." diye sordu. Muhalefetin doğruya muhalefet etmek olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, yanlışa muhalefet ettiklerini vurguladı. Onlarca, yüzlerce yasa çıktığını ve bunlara destek verdiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "Eksik varsa söylüyor onu da tamamlatıyoruz. Doğru bulunan zaten haber bile olmaz. Çıkar ve ertesi gün Resmi Gazete`de yayınlanarak yasalaşır." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Güney Kore Samsung`u yarattı. Biz ise Samsun sigarasını bile yaşatamadık." ifadelerini kullandı.

"Dünyadaki değişimi, aktörleri CHP yeterince izlemiyor" eleştirisi için Kılıçdaroğlu, Çin Halk Cumhuriyetine gittiğini ve Çin`deki değişimi yerinde görmek için gittiğini söyledi. Uzak Doğu`nun dengelerini değiştirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, Hindistan`ın olağanüstü gelişmelere imza attığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Yeterince izliyor mu hayır. Dış politikası Ortadoğu bataklığına saplanan bir ülke gelişemez." şeklinde konuştu.

"Her rejimde mutlaka bir iktidar vardır. Ancak demokrasilerde hem iktidar hem de muhalefet vardır. Bir ülkede demokrasinin gelişmesi için anamuhalefete ihtiyacı vardır." diyen Kılıçdaroğlu, "CHP`nin algıları yanlış. Bunu da değiştireceğiz. CHP iş dünyasıyla mesafeli. Bu algı doğru mu doğru. İşte ilk kez CHP iş dünyasıyla bir araya geliyor. Bu algıyı yıkacağız." dedi.

 

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

06.05.2024

  • İMSAK 03:57
  • GÜNEŞ 05:36
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:27
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli