ANKARA YA TARIM FUARI AÇILDI

ANKARA YA TARIM FUARI AÇILDI

17. Uluslar arası Tarım ve tarım Teknolojileri (ARGOTEC) , fuarı Ankara`da açıldı.

 Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, milletvekilleri, bürokratlar ve tarım sektörü ile ilgilenen vatandaşlar katıldı. 

Fuarın açılışında kısa bir konuşma yapan Başkan Gökçek, Başkent’in sürekli genişlediğine, büyüdüğüne, yatırım üzerine yatırımların gerçekleştiğine dikkat çekerek, şunları söyledi. 

“Sayın bakanımızla bu ay içinde ikinci defa bir aradayız. Geçtiğimiz hafta içerisinde Sayın Başbakanımızın katılımı ile birlikte Ankara Bulvarımızı açtık. 

Sayın Başbakanımıza bu konuda katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Tarım Bakanımıza da şükranımı sunuyorum. Çünkü, bu yolumuz Tarım Bakanlığı’nın arazisinden geçti, bize göstermiş olduğu yardım ve anlayıştan dolayı bir daha şükranlarımı sunuyorum. 

Ankara’da 1 eksiğimiz kaldı. O da fuar alanımız. Sanayi Odası Başkanı, Ticaret Odası Başkanı, TOBB Başkanı, Esnaf Odaları Birliği Başkanı, Ankara Valiliği’nin de ortak olduğu birlikte çalıştığımız, projelerimiz bitti. Ümit ediyorum ki temelini önümüzdeki ay içerisinde atacağımız fuar alanımız, 6 ile 8 ay arasında inşallah bitmiş olacak. 

Artık bundan sonra bu çeşit fuar yerlerinden kurtulacağız. Havaalanı yanına yapacağımız 50 bin metrekare kapalı, 50 bin metrekare açık fuar alanımız sayesinde Ankara’nın sanayisini de ticaretini de daha geliştirmiş olacağız. Son noktasına geldik, onun da müjdesini burada vermiş olayım.” 

“FUARLAR TEKNOLOJİLERİN PAYLAŞILDIĞI YER” 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise fuarların ilgili sektördeki en son bilgi ve teknolojilerin paydaşlar tarafından paylaşıldığı yer olduğunu söyledi. 

Tarımda da verimliliği arttıran en önemli unsurun bilgi ve teknoloji olduğunu ifade eden Bakan Eker, hükümetin uyguladığı strateji ve politikalar ile tarımda verim ve kalitenin arttığını, tarım sektörünün 2003 yılından itibaren devamlı büyüyen bir sektör olduğunu istatistiki bilgilerle anlattı. 

Daha sonra Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, beraberindekilerle birlikte fuarın açılış kurdelesini keserek, fuar alanını gezdiler. 

Bakan Mehdi Eker, Başkan Gökçek ve beraberindekiler fuar alanını gezerken sahada makineleri sergilenen, kuruluşunun 10. Yılını kutlayan Erkunt Traktör’ün sahiplerinin davetlerini kırmayarak, 10. Yıl pastasının kesilmesine katılarak şirkete başarılar dilediler.

Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

15.05.2024

  • İMSAK 03:43
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:40
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı