Ankara`da 9 Kasım Finali

Ankara`da 9 Kasım Finali

MHP`li Büyükataman: "Ankara`mızı Başkent Yapan Ruh 9 Kasım Günü Tandoğan`da Olacaktır"

 MHP`nin 9 Kasım Cumartesi günü Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda gerçekleştireceği “Milli Değerleri Koru ve Yaşat” açık hava toplantısıyla ilgili MHP Genel Sekreteri Büyükataman ile İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Ankara İl Başkanlığı’nda ortak bir basın toplantısı yaptı. Ankara’da düzenlenecek “Türkiye” mitinginin, bu zamana kadar yapılan mitinglerde ortaya çıkan kuvvetli mesajların memleketin kalbinde yeniden tekrarlanacağı bir açık hava toplantısı olacağını ifade eden Büyükataman, şunları kaydetti:

“Yapacağımız açık hava toplantısında Ankara’mızın manevi önderleri Tâceddin Veli Hazretleri ve Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri’nin huzurunda iç ve dış mihraklara peşkeş çekilmek istenen Türkiye’mizin birliğini, bütünlüğünü korumaya bir kez daha ant içeceğiz. İstiklal Marşımızın şairi büyük vatansever Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşını yazdığı dergâhın ve İstiklal ruhunun bulunduğu Başkentimizde bu ruhu yeniden canlandıracağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsı önünde Türk milletinin sesini bütün dünyaya duyuracak ve bölücü, yıkıcı unsurlarla işbirliği halindeki iktidara karşı yüz binlerce gönül hep beraber Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyefendi’nin en yüksek sesi ile ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ diye haykıracağız. Kahraman seğmenlere katılmak; verecekleri karara, duruşa, heyecana ortak olmak için Ankara’mızın çevre illerinden vatandaşlarımız tıpkı Milli Mücadele yıllarındaki gibi, tıpkı ilk Meclisin açıldığı günlerdeki gibi inançla, gururla Başkent’e, Tandoğan’a toplanacaklardır. İlçe ilçe, cadde cadde, sokak sokak Ankara’mızı başkent yapan ruh 9 Kasım günü Tandoğan’da olacaktır.”

 

Büyükataman, tüm vatandaşları 9 Kasım saat 14.00’da Ankara Tandoğan Meydanı’nda yapacakları “Türkiye” mitinginde demokrasiye sahip çıkmaya davet ederek şunları söyledi:

 

“Türk milliyetçiliği, vatanına ve milletine, bunların temsil ve ifade ettiği tüm değerler manzumesine karşılıksız bir aşkla, derin bir sevgi ve imanla bağlanmaktır. Milliyetçi Hareket Partisi bu ortak paydada buluşan tüm vatansever ve milliyetçilerle Türkiye’nin geleceğini kurtaracak, kuruluşunun emanetini yüceltecektir. Kimin kalbi Türkiye için çarpıyorsa, Türk milleti mensubiyetiyle kim iftihar ediyorsa bizim bağrımız da, kollarımız da, kapımız da her daim açıktır.”

 

MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya ise tüm Türkiye’nin yankılanacağı, açık hava toplantısının sonuncusunun Ankara’da yapılmasının çok anlamlı olduğuna dikkat çekerek, “İktidarı uyarı, milleti uyanışa davet olarak tertip edilen, milletin iradesine ipotek koyan 11 yıl boyunca, kriz, kargaşa, kaos, kutuplaşma, ötekileştirme, baskı ve kavganın, sorumlusu ve uygulayıcısı AKP iktidarını milletimize anlatılacak olan daha önce 8’i gerçekleştirilmiş 9’uncusu Ankara’da yapılacak olan Türkiye mitingi adlı açık hava toplantımıza hazırlıklarda devam etmektedir. Bu anlamda; Ankara’mızda 5 milyon insanımızın ve tüm Türkiye’nin görebileceği ve duyabileceği bir ilan yapıyoruz. Ve bugün bir hazırlığın aşaması olan, sabah itibari ile başlattığımız, Başkanlık Divanı üyelerimiz, milletvekillerimiz, MYK üyelerimiz, il yönetimimiz ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte 25 ilçede 2 günlük bir programla sahaya iniyoruz. İlçe teşkilatlarımızın titizlikle 1 hafta boyunca hazırlandıkları bu programda, tüm hemşerilerimizi ziyaret edeceğiz. Sanayi merkezlerimiz, esnaflarımız, pazar meydanlarımız, muhtarlarımız cadde cadde, sokak sokak gezerek, her kapıyı çalacağız, gördüğümüz her eli sıkacağız, adım basmadık yer bırakmayacak, tüm Ankara’yı toplantımıza davet edeceğiz” dedi.

Haber: Beril Çuhadaroğlu



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı