"Ankara`da Cemaat Ak Parti Arasında Gerilim Artıyor" Saadet Partisi Ankara`ya Eski Bakanı Tokar`ı Aday Yaptı

Saadet Ankara?da açıkladığı Büyükşehir adayıyla yarışın seyrini değiştirdi.

 54. Erbakan Hükümeti’nin Çevre Bakanı, Milli Görüş Belediyelerini koordine eden Belediyeler Teknik Hizmet A.Ş. (BELTAŞ) ile TÜMOSAN’ın Genel Müdürü Ziyattin Tokar, Saadet Partisi’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Ankara adayları tanıtım toplantısında   Erbakan hocanın söylemlerini derleyen Saadet partisi  Ak partini hükümeti ve Melih Gökçek sinevizyon gösterimi ile sert bir dille eleştirildi.

Milli Görüş`süz her gün, mahrumiyet!

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Ankara Aday Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada önümüzdeki 30 Mart yerel seçimlerininin, hizmet açısından önemli bir dönüm noktası olacağını belirterek, “Milli Görüş’ün iktidardan uzak kaldığı her bir gün, aziz milletimiz için bir mahrumiyettir. Ankara’mız için bir mahrumiyettir. İşçilerimiz için, emeklilerimiz için, esnafımız için, tüm milletimiz için bir mahrumiyettir. Milli Görüş’ün, Saadet Partisi’nin iktidardan uzak kaldığı her bir gün, İslam âlemi için, tüm insanlık için bir mahrumiyettir” dedi.

Rant belediyeciliğinin yaşanmaz kıldığı kentleri, yeniden huzur şehirleri haline getirecek olan Saadet Partisi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayını büyük bir şölen toplantısıyla açıkladı. Çevre Eski Bakanı Ziyattin Tokar,

Haseti de, kaseti de olmayan bir aday!

Toplantının açılışında konuşan Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu, genel seçmenin de, AKP’nin kendi seçmenlerinin de “Ankara niçin bir tek adaya mahkum edildi?” diye konuştuğuna dikkat çekerek, “Nedir bu mahkumiyetin sebebi? İktidar partisinin , mahkumiyet duyduğu bir kişiden aday mı olurmuş?” diye sordu. “Ankara’nın köyleri Somali’yi, taşrası Uganda’yı andırıyor. İnşallah bizim yönetimimizde Amerikalısı da, Avrupalısı da, Asyalısı da, Japonyalısı da, Ankara’nın köylerini görmek isteyecek.” diyen Saadet İl Başkanı, muhalefet partisinin ithal bir belediye başka adayının ise kendi tabanını dahi tatmin etmediğini kaydederek, “Daralan yürekleri Saadet rahatlatacak. Ankara’da birliğin adresi olacak. Ankara’da yarış şimdi başlıyor.” Hacıabdullahoğlu, “Adayımızda iki özellik var. Ancak ve Allah’a kul olsun. Dosyası olmasın, haseti de  kaseti de olmasın. Bir hırkası olsun, bir asası olsun yeter. O asa ile adaletle yönetsin.” diye konuştu.

Ankara’nın amblemi beş yıldız olacak!

Saadet Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ziyattin Tokar da, “Sizler için sürpriz olan, ancak bize layık görülen Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı benim için bir onurdur. Cihat şuuruyla çalışacağımızı ve inşallah bu gazada muzaffer olacağımızı bildirmek istiyorum.” diyerek sözlerine başladı.  “Halkı yönetme değil, halkı memnun edebilmek için belediye kurumlarını, çalışanlarını yöneteceğiz. Kültürümüzü yansıtan tekniklere önem vereceğiz. Şehrin kentsel dönüşümü yapılırken, insanlarımızı memnun eden ihya eden çalışmalar yapacağız.” diye konuşan Mehmet Ziyattin Tokar, “Kültür altyapısına dokunulmayacaktır. Bizim kültürümüzde mahallenin ortasında cami, sonra etrafında diğer yapılar olacaktır. Kentsel dönüşümde buna önem verilecektir.” dedi.

“Kibirle yerleri delemeyiz, tevazu ile halk adamıyız”

Ankara’nın amblemindeki beş yıldızın, Saadetin yıldızı olacağını kaydeden Tokar, “Halkımız Saadetin farkını görecektir. Erbakan Hocam, her işin bir delisi vardır derdi. Biz de bu işin delisi olacağız. Biz kibirle ne yerleri delebiliriz, ne de dağları aşabiliriz. Tevazu ile halk adamı olacağız. Gösterişle değil, iman şuuruyla bu göreve talibiz. Emanette olan belediye kaynaklarına sahip çıkacağız. Hiçbir zaman, bunlara kötü gözle bakanlara fırsat vermeyeceğiz. Tasarrufa azami gayret göstereceğiz. Şehirleşme estetiğine, ses, görüntü kirliliğine fırsat vermeyeceğiz.” dedi.

Ankara’daki sisli ortamın Saadetle ortadan kalkacağına vurgu yapan Saadet Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ziyattin Tokar, “Kendimizi küçük görmeyelim. Toplumda hedef olarak Saadet gösterilmektedir. “30 Mart 2014 seçimleri bir dönüm noktası olacaktır. İnşallah o gün Ankara’da Saadet doğacaktır. 30 Mart sabahı kardeşlerimle beraber yürüyerek gideceğiz. Yönetimi ele alacağız.” Şeklinde konuştu.

Rüşvetten Soruşturulan 600 AKP, 454 CHP, 232 MHP, 96 BDP’li Belediye

Milli Görüş’ten sonra işbaşına gelen yerel yönetimlerle ilgili olarak toplantıda Kamalak, şu soruları yöneltti: “Rüşvete, yolsuzluğa bulaşmamış bir tek belediye kaldı mı? Resmi soruya İçişleri Bakanlığı’nın verdiği cevaba göre 1522 Belediye Başkanı hakkında, usulsüzlükten, yolsuzluktan, rüşvetten ve adam kayırmaktan dolayı soruşturma açılmıştır. Bunlardan tam 600’ü, Ak Partili, 454’ü CHP, 232 MHP’li, 96’sı Barış ve Demokrasi Partisi BDP’ye mensup Belediye Başkanıdır. Bu aziz milletimiz, hırsızlara, yolsuzlara teslim olmak zorunda değildir.”

Kendilerinin Saadet Partisi olarak hizmete amade, pırıl pırıl isimleri seçip aday olarak milletin önüne koyduklarını kaydeden Kamalak, “Eğer milletimiz temiz yönetim, hizmet diyorsa, dürüst yönetim diyorsa adres belli. Adres, Saadet Partisi” dedi.

Kirlenmiş, rüşveti meşru hale getirmiş yönetimlere milletimizin mecbur olmadığını belirten Kamalak, “Biz 40 yıldır, çeşitli bakanlıklarda görev aldık Milli Görüş erleri olarak. Ankara Adayımız, eski Çevre Bakanımız dahil hiçbir Bakanımız hakkında bir şaibe, yolsuzluk, dedikodu duydunuz mu? Neden aziz milletimiz, rüşvete, yalana, talana bulaşmış partilerin peşinden giderler ki, neden?” diye sordu.

Türkiye’ye son üç haftadan beri esir alan 17 Aralık Operasyonu ve sonrasındaki tartışmalara da değinen Saadet Genel Başkanı şöyle konuştu: “Bu millet kime güvenecek? Polise güvenemeyecek, savcıya itibar edemeyecek, verilen mahkeme kararlarının da çürük olduğu en yetkili ağızlar tarafından dile getirilecek. Devletin çivisi ile bu kadar oynanabilir mi? Türkiye hiçbir zaman bu duruma düşürülmemişti.”

Kamalak, serbest bırakılan milletvekilleri ile ilgili olarak da şu yorumu dile getirdi: “Şimdi benim asıl sorum, Cumhurbaşkanına, Başbakana, TBMM Başkanına ve vicdanı olan herkese soruyorum, 34 yıl, 8 aya mahkum edilen Mustafa Balbay’ı serbest bırakırken, 3-5 aya mahkum edilmiş olan Ahmetleri, Mehmetleri, bu ülkenin insanlarını nasıl içerde tutacaksın, hangi hukuk kuralına göre, mahkum edeceksin?”

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in, “Mahkemeler çökmüştür. Anayasa’nın 138. Maddesi çökmüştür. Yasama ve Yürütme, mahkeme kararlarına uymak zorundadır diyen Anayasa’nın 138. Maddesi çökmüştür.” dediğine dikkat çeken Kamalak, “İyi de bunlar, milletimizden yeni bir anayasa yapmak için oy almamışlar mıydı? Bırakın yeni anayasayı, mevcut anayasayı bile çökerttiler.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda, partililer tarafında Yeni Dönem Milli Görüş Belediyeciliğinin çizgisini ifade etmek üzere Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu’na iki sembolik tablo hediye edildi. Tablolardan birinde Besmele, diğerinde ise “ Rüşvet Alan da, veren de melundur” yazısının yer alması dikkat çekti. Bu iki hediyenin karşılığında ise Allah’ın rızası ve insanların duasının istendiği ifade edildi.

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın söylediklerinin, bugün birer birer nasıl ortaya çıktığını anlatan “Zaman Seni Hep Haklı Çıkardı” isimli tanıtım filminin gösterildiği toplantıya, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Yaşar Canbay, Tacettin Çetinkaya, Temel Karamollaoğlu, Mehmet Karaman, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, sendika, sivil toplum kuruluşları ve Ankaralı muhtarlar da katıldı.

İşte Saadet`in Ankara adayları:

Saadet Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ziyattin Tokar

Saadet Partisi Akyurt Belediye Başkan Adayı İbrahim Bayram,

Saadet Partisi Altındağ Belediye Başkan Adayı        Ali Evirgen,

Saadet Partisi Çubuk Belediye Başkan Adayı İsa Çınar,

Saadet Partisi Elmadağ Belediye Başkan Adayı        Mevlüt Demir

Saadet Partisi Etimesgut Belediye Başkan Adayı      Sabri Bayraktar

Saadet Partisi Gölbaşı Belediye Başkan Adayı         Bilal Apaydın

Saadet Partisi Kalecik Belediye Başkan Adayı         Ömer Karakoç,

Saadet Partisi Kazan Belediye Başkan Adayı         Turgay Atalay

Saadet Partisi Polatlı Belediye Başkan Adayı            İrfan Aytekin

Saadet Partisi Sincan Belediye Başkan Adayı        Abidin Temoçin

Saadet Partisi Yenimahalle Belediye Başkan Adayı   Abdurrahman Erdoğan

Saadet Partisi Mamak Belediye Başkan Adayı        Bülent Taşdemir



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

06.05.2024

  • İMSAK 03:57
  • GÜNEŞ 05:36
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:27
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli