Ankara`da falcılık davası

Ankara`da falcılık davası

Ankara`da, "fal baktıklarını, cin çıkardıklarını ve gelecekle ilgili bilgi verdiklerini" söyleyerek dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 7 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.

 Ankara`da, "fal baktıklarını, cin çıkardıklarını ve gelecekle ilgili bilgi verdiklerini" söyleyerek dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 7 kişinin yargılandığı davada, mahkeme, tutuklu 6 sanığın tahliyesine karar verdi. 

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Filiz Pınar K, Hüseyin Y, Perihan Ö, Hasan Ö, Metin Ş. ve Havva K. ile tutuksuz sanık Pınar E, avukatları ile müştekiler katıldı. 

Duruşmada, kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından sanıklar savunmalarını yaptı. 

İddianamede "örgüt yöneticisi" olmakla suçlanan Perihan Ö, savunmasında, kimseyi dolandırmadığını, kişilerin isteği üzerine fal baktığını kaydetti. 

Ücret talep etmediği halde fal baktığı kişilerin, kendisine 500-1000 lira verdiğini ifade eden Perihan Ö, "Suç örgütü kurmadım, yönetmedim. Böyle bir örgütten de haberim yok. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. 

Sanık Hasan Ö, medyumluk yapmadığını, herhangi bir örgüte üye olmadığını savundu. 

İddianamede, "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği" savunulan polis memuru Hüseyin Y, duruşmada ağlayarak, "Ben 13 aydır tutukluyum. Ailem lojmanda oturuyor, atılma tehlikesi var. Çok mağduruz. Memuriyetten de atılma durumum var. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu. 

Sanık Havva K. da 21 yıllık devlet memuru olduğunu, söz konusu olay nedeniyle memuriyetinin zarar gördüğünü belirterek, tahliyesini istedi. 

Diğer tutuklu sanıklar ile tutuklu sanık avukatları da tahliye talep etti. 

Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır, Filiz Pınar K. ile Hüseyin Y`nin tahliyesini, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi. 

Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal, verilen aranın ardından, Filiz Pınar K, Hüseyin Y, Perihan Ö, Hasan Ö, Metin Ş. ve Havva K`nın tahliyesine karar verdiklerini açıklayarak, duruşmayı ertelediklerini bildirdi. 

-İddianame- 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 7 şüpheli, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, yağma, dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık ve icbar suretiyle irtikapla" suçlandı. 

İddianamede, Havva K, Perihan Ö. ve Hasan Ö`nün, "örgüt yöneticisi" olmaları nedeniyle örgüt faaliyeti kapsamında işlenen bütün suçlardan sorumlu tutularak, 22 yıl 6`şar aydan 141 yıl 3`er aya kadar mahkumiyetleri istendi. 

"Örgüt yöneticisi" olduğu ileri sürülen Metin Ş`nin 14 yıl 6 aydan 67 yıl 3 aya, "örgüt üyeliğiyle" suçlanan Filiz Pınar K`nın 11 yıldan 52 yıla, Pınar E`nin ise 3 yıl 6 aydan 15 yıl 3 aya kadar hapsi istenen iddianamede, "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği" savunulan Hüseyin Y`nin ise 5 yıl 6 aydan 13 yıla kadar mahkumiyeti talep edildi.

Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

10.05.2024

  • İMSAK 03:50
  • GÜNEŞ 05:31
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:59
  • YATSI 21:33
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.8 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu