ANKARA´DA FESTİVAL HEYECANI BAŞLIYOR

ANKARA´DA FESTİVAL HEYECANI BAŞLIYOR

Ankara, bu yıl 4´üncüsü hayata geçirilecek Alışveriş Festivali´nde muhteşem bir etkinlik programıyla indirimli alışverişi bir arada yaşatacak. 18 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek Ankara Alışveriş Festivali (Ankara ShoppingFest-ASF),

Ankara Ticaret Odası´ndan (ATO) yapılan açıklamaya göre, ASF dördüncü yılında da Ankara´yı eğlence, Moda, kültür, sanat ve indirimli satışlarla buluşturarak Ankaralılara keyifli günler yaşatacak. 18 Temmuz´da başlayacak festivalde sadece alışveriş merkezlerinde değil, şehrin değişik noktalarında tiyatro gösterileri, müzik gruplarının sunumları, defileler, sergiler yer alacak. Ankara´yı marka şehir haline getirmek için yürütülen birçok faaliyetten biri olan Ankara Alışveriş Festivali, geçen üç yılda olduğu gibi bu yıl da hediye dağıtmaya devam edecek. Festival boyunca banka kartı ve kredi kartı ile alışveriş yapanlar arasında gerçekleştirilecek çekilişle biri BMV i 8, dördü de Renegade Jeep olmak üzere 5 adet lüks Otomobil verilecek. Çekilişte 100 talihliye de Ankara´nın termal tesislerinden birinde iki kişilik tatil hediyesi sunulacak.
Festival süresince Başkent´te alışverişlerin yoğun yapıldığı bölgelerde 3 dakika havada kalabilen ‘trone” adı verilen bir cihazdan ufak paraşütlerle vatandaşlara hediye bırakılacak. Beklenmedik anlarda uçarak gelen hediye yağmuru Ankaralılara keyifli ve kazançlı anlar yaşatacak.
ANKARA KALESİ ETKİNLİKLERİ
Ankara Kalesi ve çevresi alışveriş festivali süresince çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak. Resim ve ebru sergilerinin açılacağı, mehteran takımı ile Ankara Kulübü Seymen ekibinin gösterilerinin gerçekleştirileceği kalede birkaç kez bakır dövme gösterisi düzenlenecek. Ahmet Özceyhan kreasyonlarından oluşan Anadolu Rüzgarı defilesinin yapılacağı kalede canlı müzik programları, klasik otomobil sergileri, kukla gösterileri festivali renklendirecek. Kalede ayrıca orientring yarışması da yapılacak.
Festival süresince İç Anadolu Bölgesi´nde yer alan 16 ilden toplam 3 bin 680 kadın festival süresince günübirlik turist olarak Ankara´ya getirilerek festival heyecanı paylaşılacak. Ankara´nın tanıtılacağı bu etkinlikte komşu illerle sosyal ve kültürel bütünleşmenin sağlanması hedefleniyor.
GEZİCİ ÇOCUK TİYATROSU
Ankara ShoppingFest´te çocuklar da unutulmadı. Festival boyunca gezici bir çocuk tiyatrosu semt semt gezerek, “Keloğlan İsrafa Karşı” oyununu sergileyecek. Çocuklara eğlenceli vakit geçirtmenin amaçlandığı tiyatro oyununda bir yandan da geleceğin yetişkinleri olan çocuklara israf yapmamaları öğretilecek.
AYSUN KABA İLE STİLİNİ KEŞFET
Festival günü özellikle Kızılay ve çevresi hareketlenecek. Ekibiyle festival boyunca otobüs ile tüm Ankara´yı dolaşacak olan ünlü stil danışmanı Aysun Kaba, açılış günü Kızılay´da başkentli kadınlarla söyleşiler yapacak ve stil danışmanlığı hizmeti verecek. Kaba ayrıca, festivalde mağazalar arasında vitrin yarışması düzenleyecek.
Alışveriş festivalinin olmazsa olmazı defileler bu yıl da göz dolduracak. Festival süresince Başkent´in dört farklı noktasında Hafize Ayık tarafından gerçekleştirilecek dört ayrı defilede Başkentliler modayla buluşturulacak. DJ eşliğinde dans şovlarıyla renklendirilecek defile programlarında tekstil firmalarının kreasyonları görücüye çıkartılacak.
ANKARA SOKAKLARI HAREKETLENECEK
Festival etkinlikleri Ankara sokaklarına taşacak, sokaklara hareket gelecek. Kent müzisyenlerinin sokakları müzikle buluşturacağı festivalde, yurt dışından gelen sanatçılar da renkli kostümleriyle davul şovları yapacak. Ankara´nın çeşitli bölgelerinde canlı orkestra kurularak sokakların canlandırılacağı festivalde vatandaşlar müziğe ve eğlenceye doyacak.
SERÇEV´DEN GEZİCİ SERGİ
Ankara Alışveriş Festivali, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor. Festivalde SERÇEV (SerebralPalsili-Beyin Felçli) Çocuklar Derneği yararına sergi düzenlenecek. Sergide satılan fotoğrafların gelirleri SERÇEV´e bağışlanacak.
Festival boyunca Metro Sanat Galerisi´nde geleneksel el sanatları sergilenecek. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının yaşatılmasının amaçlandığı sergide, Keşan dokumadan bakır işlemeye kadar unutulmaya yüz tutmuş 30 ayrı çeşit el sanatı uygulamalı olarak Başkentlilere sunulacak.
Ankara Alışveriş Festivali´nin klasiği haline gelen futbol turnuvası da dördüncü kez gerçekleştirilecek. Ulusal ve yerel medyada çalışan basın mensuplarının katılacağı turnuvada kazanan takımlara hediye verilecek.
Ünlü marka ve cadde ve sokak mağazalarının indirimler yapacağı festivalde, oteller de konuklarını indirimli fiyatlarla ağırlayacak.
“HEDEFİMİZ SİYASETİN BAŞKENTİ ANKARA´NIN KÜLTÜR, SANATIN VE TURİZMİN DE BAŞKENTİ HALİNE GELMESİDİR”
ATO Başkanı Salih Bezci, Ankara Alışveriş Festivali Komisyonu´nun Yüksel Tavşan başkanlığında uzun soluklu çalışmalarla festival programını hazırladığını söyledi. Başkent´in kabuğunu kırması için yılmadan çalışılması gerektiğini hatırlatan Bezci, “Ankara Alışveriş Festivali´nin gelenekselleştiğini artık söylememiz mümkün. Geleneksel festival algısı bizi marka şehir hedefimize bir adım daha yaklaştıracak” dedi.
Alışveriş Festivali´nin şehre insanların ilgisini çekmek için önemli bir metot olduğunu da kaydeden Bezci, “Nihai hedefimiz siyasetin başkenti Ankara´nın kültür, sanatın ve turizmin de başkenti haline gelmesidir” diye konuştu.



Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli