Ankara?da Latin Rüzgarı Esiyor

Ankara?da Latin Rüzgarı Esiyor

Başkent?te dansa öncülük eden dans eğitmenlerinden Damla Demirci Çelik ve Engin Orhan Deppo Performance Hall?de dansçıları özel konseptli dans gecelerinde buluşturuyor.

  Salsa Ankara Dans Akademisi’nde dans dersleri veren Damla Demirci Çelik ve Engin Orhan, dansın kendileri için ne ifade ettiğini açıkladı ve gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

 Dans: Ne Hissediyorsam Onu Müzikle Harmanlayıp Yansıttığım Şey
Damla Demirci Çelik : “Dans benim için; ne hissediyorsam onu müzikle harmanlayıp karşı tarafa yansıttığım şey. Genel anlamda dansa baktığımızda; her şeyden bir şeyler biliyorsunuz ve onları harmanlamaya çalışıyorsunuz dedi. Salsa kelime anlamıyla da karışık, karışım anlamına geliyor. Salsa, tek bir şeyden baz alıp yola çıkmıyor. Çok büyük bir yelpaze.  Örneğin cazla uğraşıyorsanız bunu salsayla harmanlayabilirsiniz. Halk dansları ile uğraşıyorsanız bunu salsa ile harmanlayabilirsiniz.

Yaklaşık on yıldır dans ediyorum ben daha doğrusu -dans ediyorum demek büyük bir laf olabilir- hala dans etmeye çalışıyorum. Çünkü “bitti, oldu, yaptım” deme şansınız yok! Özellikle de salsa; ucu bucağı çok açık bir dans…

Salsa, sosyal bir dans olduğu için büyük kitlelere hitap etmek gerekiyor. Buraya geldiğiniz zaman yaşın, dinin, dilin, ırkın hiçbirinin önemli olmadığını görüyorsunuz. Eğlenip soluk almak, yeni sosyal ortamlara girmek, yeni şehirler ve ülkeler görmek adına dans, rutine dönen yaşam şartları arasında hayat kurtarıcı olabiliyor.” şeklinde konuştu.

Danstan Sonra Hayatı Değişen İnsanlara Şahit Oldum

Dansla insanın hayata karşı insanlara karşı bakış açısı değişebileceğini söyleyen Damla Demirci Çelik: “ Çünkü insanlar buraya geldikleri zaman tamamen dansa odaklanıp keyifli vakit geçiriyorlar. Dans bir kere kana karıştığı zaman illa ki dürtüyor sizi. Bir yerden sonra dansın müdavimi olmaya başlıyorsunuz ”dedi.

Dans eğitmeni Engin Orhan, dansın kendisi için ne ifade ettiğini ve düzenlenledikleri organizasyonla ilgili olarak gazetemize yaptığı söyleşide şunları kaydetti: 

 Kendini Daha Fazla Özgür Hissedebiliyorsun

12 yıldır dans ettiğini son 4 yıldır salsaya yöneldiğini kaydeden Engin Orhan; Çelik’in de anlattığı gibi: `salsa` da olay çok farklı, dedi ve ekledi: “Kendini fazla özgür hissedebiliyorsun, kendinden bir şeyleri ifade edebiliyorsun. Salsanın içine girdikçe kendimi daha fazla bu dansa ait hissetmeye başladım. Hayatımda Son 4 yıldır salsa var ve bundan sonra da salsa olacak.”

We love Salsa Party Vol.1-2-3-4-5-6...Serili Dans Geceleri

Deppo Performance Hall’de her ayın 3. haftası Çarşamba günleri özel bir konsept içerisinde dans gecesi yapıyoruz. We love salsa party vol 1-2-3-4-5-6 şeklinde devam ediyor.

Dansçıların Farklı Tarzları Görme Şansları

Engin Orhan,  Deppo Performance Hall’de düzenlenen “We Love Salsa Party Vol.” serili partilerde, çıkış noktalarının dünyanın birçok ülkesinde Türkiye’yi temsil eden çok kaliteli dansçıların ve DJ’lerin dans severlerle buluşması olduğunu vurguladı. Bu dansçı ve DJ’lerin Ankara’da tanınması ve çeşitlilik olması açısından önemini dile getirdi. Dans Magazin Objektifleri ile gecelerimize renk katıp bu partileri ölümsüzleştiriyor. Yine www.salsamalsa.com bu özel konseptli dans gecelerinde bizlerle…’’diye ekledi.

 Damla Demirci Çelik, yurt içi ve yurt dışı organizasyonlara ve festivallere katıldıklarını dile getirdi ve açıkladı: “Festival ortamlarında dünyanın dört bir yanından en ünlü dansçılar ile tanışıp onlarla dans etme, tanışma ve konuşma fırsatı elde ediyorsunuz. Ağustos sonunda Kıbrıs’ta 8. si bu yıl düzenlenen salsa festivalinde sahne alacağız ve “workshop” larımız olacak” dedi.

Dansı yaşam biçimi haline getiren usta dans eğitmenleri Engin Orhan ve Damla Demirci Çelik’e gazetemize yapmış oldukları söyleşiden ve keyifli sohbetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

http://www.enginorhan.com/engin/Events/Events.html

 
Haber : İfakat Yılmaz



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu