Ankara`da MHP ve CHP arasındaki fark şaşırtıyor

Ankara`da MHP ve CHP arasındaki fark şaşırtıyor

Seçimlere sayılı gün kala MHP ve CHP arasındaki fark anketlere göre iyice azalmış durumda. Seçim anketleri MHP`nin Ankara`da iddialı olduğunu bir kez daha kanıtladı.

 . Anketlerde Mevlüt Karakaya`nın sürpriz bir şekilde oy artırdığının ortaya çıkmasının ardından, Ankara`da seçimin Melih Gökçek ile Mansur Yavaş arasında geçtiği yönünde estirilen hava da değişti. MHP adayı Karakaya`nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı`nı alabileceği ihtimalinin kuvvetli olduğu konuşulmaya başlandı.

 

Seçim anketleri Ankara`da MHP adayı Mevlüt Karakaya rüzgarı estiğini gösteriyor. Bu zamana kadar yaptığı seçim anketleri ile 2014 yılında en çok seçim anketi çalışması içerisinde bulunan Gezici Araştırma`nın, Ankara için gerçekleştirdiği son Mart 2014 Seçim Anketi, oldukça şaşırttı. Adaylar arasındaki oy farklarının yakınlığından ziyade, MHP adayı Mevlüt Karakaya`nın %29,5 olarak çıkması MHP`yi görmek istemeyenlere tokat gibi cevap oldu.

Anketlerde Mevlüt Karakaya`nın sürpriz bir şekilde oy artırdığının ortaya çıkmasının ardından, Ankara`da seçimin Melih Gökçek ile Mansur Yavaş arasında geçtiği yönünde estirilen hava da değişti. MHP adayı Prof.Dr.Mevlüt Karakaya`nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı`nı alabileceği ihtimalinin kuvvetli olduğu konuşulmaya başlandı.

?

Gezici Araştırma`nın 1 - 2 Mart 2014 tarihleri arasında Ankara`nın 25 ayrı ilçesinde gerçekleştirdiği seçim anketinde, toplamda 6 bin 436 kişi ile yüz yüze görüşüldüğü ifade edildi. Sözcü Gazetesi`nin haberine göre "Ankara`da kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz?" sorusuna ankete katılanların cevabı Melih Gökçek oldu. Buna göre bir önceki seçimlerde %38 civarı oy alan Melih Gökçek, Gezici`nin anketine göre 2014 yerel seçimleri öncesi %36,3 olarak görülüyor. Bütün bu seçim anketi tartışmaları devam ederken, Ankara`yı kapsayan bir diğer seçim anketi de ORC Araştırma`dan geldi. ORC`nin Ankara Seçim Anketi çalışmasında ise çok daha farklı bir sonuç ortaya çıktı.

?

 

KARAKAYA`NIN ORANI ŞAŞIRTTI

Anketteki en büyük sürpriz ise MHP`nin adayı Mevlüt Karakaya`dan geldi. Geçtiğimiz yerel seçimlerde Mansur Yavaş`ı aday gösterekrek Ankara`da tarihinin en büyük oy oranını yakalayan MHP, bir sonraki genel seçimlerde ise büyük bir oy kaybı yaşamıştı. O dönemlerde MHP`nin %28 civarında aldığı oy oranında Mansur Yavaş faktörünün rol oynadığı ifade ediliyordu. Ancak Gezici`nin anketine göre durum oldukça farklı.

?

İşte o anketin sonuçları:

AKP - Melih Gökçek : %36,3

CHP - Mansur Yavaş : %31,2

MHP - Mevlüt Karakaya : %29,5

?

CHP`NİN OYU DÜŞTÜ MÜ?

Ankette bir diğer şaşırtıcı sonuç ise CHP`nin aldığı oy yüzdesi hakkında oldu. Anket sonuçlarına göre bir önceki yerel seçimlerde %31,5 oranında oy alan CHP, bu defa çok az da olsa %0,3 oranında bir oy kaybı yaşıyor. MHP ise anketteki sonuçlara göre Ankara`da tarihinin en yüksek oy oranını yakalıyor.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı