Ankara?da Ramazan Klasiği Hamamönü

Ankara?da Ramazan Klasiği Hamamönü

Altındağ Belediyesi, Hamamönü ve Hamamarkası?nda gerçekleştireceği etkinliklerle Ankaralılara unutulmaz bir Ramazan Ayı sunuyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi Ankaralılar için birbirinden güzel etkinlikler organize eden Altındağ Belediyesi, bu Ramazan Ayı?n

 Tiryaki: Hayırlı Ramazanlar

Hamamönü’nün artık Anakaralılar için bir “Ramazan Klasiği” haline geldiğini ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, restore edilen bölgelerin Başkent’in kültür, sanat, tarih ve turizm hayatına büyük canlılık getirdiğini dile getirdi. Tiryaki, Altındağ Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında, Hamamönü ve Hamamarkası’nın yine buluşma noktası olacağına, tüm Ankaralıları Ramazan Ayı’nı en iyi biçimde yaşamak için buraları tercih edeceğine inandığını belirtti. Tiryaki, Ramazan ayının tüm Müslüman âlemine hayırlar getirmesini temenni etti.

Açık Hava sinemasında Türk Filmleri geçidi

Bu Ramazan ayında da program yine dopdolu… Hamamarkası’nda Tasavvuf Müziği dinletisi, Altındağ Belediyesi Açık Hava Sineması’nda eski Türk filmleri gösterileri, vatandaşlar tarafından büyük bir merak ve heyecanla beklenen etkinliklerden sadece birkaçı… Hababam Sınıfı, Selvi Boylum Al Yazmalım, Züğürt Ağa, Neşeli Günler, Çiçek Abbas gibi Türk Sineması’nın başyapıtları Ramazan’da Altındağ Belediyesi Kültür Sanat Evi Açık Hava Sineması’nda sevenleriyle buluşacak.

Birbirinden ünlü sanatçılar Hamamönü Meydanı’nda olacak

Yine Altındağ Belediyesi Kültür Sanat Evi’nde Türk Sanat ve Türk Halk Müziği dinletileri ve Hamamönü El Ürünleri Satış Pazarı’ndaki Türk ve Dünya Müziği Ezgileri ise kulaklardaki pası silecek. Ramazan Ayı boyunca tüm Ankaralılara kapılarını açacak olan Altındağ Belediyesi, Bedirhan Gökçe, Orhan Hakalmaz, İbrahim Sadri, Gülşen Kutlu, Hüseyin Turan gibi Türk Halk Müziği ve Tasavvuf Müziği’nin önemli isimlerine ve şiir üstatlarına ev sahipliği yapacak.

Hamamönü akşamını iple çekiyorlar

Ankaralıları bekleyen sürprizler bunlarla da sınırlı değil. Sanat Sokağı’nda Sokak Ezgileri ve İran Hint Müziği dinletileriyle vatandaşları keyifli akşamlar bekliyor.

Hamamönü ve Hamamarkası’ndaki sokak sanatçıları, kukla ve animasyon gösterileri, canlı müzik dinletileri, Hacivat ve Karagöz, Aşuk ile Maşuk, sokak tiyatroları, macuncu ve şerbetçiler ise Ramazan akşamlarını çocuklarıyla birlikte yaşamak isteyen ailelere unutulmaz dakikalar vaat ediyor.

Hamamönü Ramazan etkinlikleri sayesinde, hem aileler hem de çocuklar keyifli bir Hamamönü akşamını iple çekiyor.

Ramazan stantları ilgi çekiyor
Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen Hamamönü Ramazan Etkinliklerinin her günü farklı bir nostaljiye ev sahipliği yapacak. Bununla birlikte kurulan stantlar da Hamamönü’ne ayrı bir renk katacak. Sadece Ankara’dan değil Türkiye’nin dört bir tarafından getirilen birbirinden ilginç ürünlerin satılacağı stantlar, bu yıl da tarihi bölgeyi ziyaret edenlerden büyük ilgi göreceğe benziyor.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı