Ankara`da Yaşanan Sandık Sorunları

Ankara`da Yaşanan Sandık Sorunları

Ankara`da sabah saat 08.00`den itibaren seçmenler oy kullanmaya başladı. Bazı ilçelerde olaylar yaşanmaya devam ediyor.

Ankara sandık başında yaşanan gelişmeler
16.20 Batıkent Mehmet Akif İnan Okulu’nda bir sınıf dolusu Suriyeli tespit edildi. Tutanak tutturulmaya çalışılıyor.

16.18 Mamak Ege Anadolu Lisesi’nde oy kullanmaya gelenler ile AK partliler  arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

16.12 Dikmen Bilgi İlkokulu’nda 2559 nolu sandıktan 22 oy pusulası eksik çıktı.
16.09 Ankara Kurtuluş Ortaokulu’nda 3159 nolu sandıkta ölmüş bir kişiye seçmen kaydı verildiği tespit edildi.

16.06 Dikmen’de İlkadım mahallesinin palalı muhtarı, solun muhtar adayına “Siz daha pala görmediniz” diyerek tehdit savurdu.

16.04 Elektriklerin kesileceği uyarısı sonrası Kurtuluş Ortaokulu’nda AK partili görevliller fener dağıtıyor. 
15.30 Batıkent Abay İlkokulu’nda 45 yıl önce ölmüş birinin yerine çıkartılan sahte kimlikle oy kullanıldı. Durum tespit edilip tutanak tutuldu.

Güncelleme 15.18
Ankara Eryaman Mahir Başer Orta Okulunda 1407 numaralı sandıkta bir kişinin okuma yazma bilmiyor, psikolojik sıkıntıları var denerek kabine birden fazla sayıda insan girerek oy kullanma işlemi gerçekleştirildi. Olayla ilgili tutanak tutulacak.


Güncelleme 15:18

Keçiören Kocatepe İlkokulu 4177 numaralı sandıkla ilgili yeni gelişme var. İlçe seçim kurulu tarafından aranarak, tutanağı teslim alması gerektiği söylenen Sandık Başkanı içeriğini beğenmediği için tutanağı kabul etmediğini söyledi. Şu an sandık görevlisi ile yapılan tartışma sonucunda sandık başkanı tutanağı imzalamak zorunda kaldı.


Güncelleme 15:05

Dikmen`de Bilgi İlkokulu`nda 2559 numaralı sandıkta oy pusulası ve zarf sayısının kayıtlı seçmen sayısından daha az olduğu tespit edildi. Sandık başkanı, İlçe Seçim Kurulu`na ulaşamıyor. CHP`nin avukatı olayla ilgili tutanak tuttu.


Güncelleme 15:00

Ankara Altındağ TOKİ Blokları İnönü Lisesinde 2028 numaralı sandıkta, sandık başkanı hiç bir müşahitin içeri alınmadığı öğrenildi. Yine Altındağ`da İnönü İlkokulu`nda 1130 nolu sandıkta TKP üyesi olduğu iddia edilen  müşahitler içeri alınmıyor. Sandık başkanı hakkında tutanak tutulacak.


Güncelleme 14:54

Ankara Altındağ TOKİ Blokları İnönü Lisesinde isimlerinin Yusuf İnal ve Adalet Maçkan olduğunu öğrendiğimiz ve oy kullanacakları sandıkları 2022 ve 2018`de oy kullanmalarına rağmen, yine aynı okuldaki 2023 numaralı sandıkta da oy kullandı. CHP müşahidi tutanak hazırladı. Sandık başkanı olaydaki hatasını kabul etti. 2023 nolu sandıkta sayım sırasında iki oy rastgele seçilerek iptal edilecek.



Güncelleme 14:52

Batıkent Ahmet Hamdi Tanpınar Ortaokulu`nda AKP`li sandık görevlisinin görev yerinden ayrılarak başka yerde oy kullandığı tespit edildi, sandık başkanı da görevliyi tekrar içeri almayarak hakkında tutanak tutuyor. Ak partililerle sandık başkanı ve müşahitler arasında tartışma yaşanıyor. Polis de araya girdi, şu anda tartışma devam ediyor.


Güncelleme 14:45

Ankara Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi 3451 numaralı sandıkta görevlilerin AKP`ye evet basılı oy pusulası verdiği, bir seçmen tarafından tespit edildi. Seçmen, durumu gözlemciye bildirdi. Olayla ilgili tutanak tutuldu ve Sandık Kurulu`na itiraz edildi. Sandık Kurulu`nun itirazı reddetmesi üzerine İlçe Seçim Kurulu`na itiraz edilmesine karar verildi.


Güncelleme 14:35

Ankara Batıkent`te MEV Batıkent İlkokulunda kimliksiz oy kullanımı tespit edildi. Müşahitler tutanak tutturuyor.


 

Güncelleme 14:31

Ankara Keçiören Kocatepe İlkokulunda yaşlı bir seçmenle birlikte kabine giren 4177 numaralı Sandık Başkanı sebebi sorulduğunda ilk olarak gözlerinin görmediğini öne sürerken, daha sonra sorulduğunda okuma yazma bilmediğini söyledi. Sandık Başkanı hakkında tutanak tutuldu.

Güncelleme 14:23

Ankara Mamak Mehmet Yetkin İlkokulu’nda 2333 ile 2334 no`lu sandıklarda tek bir zarf verildiği ve en az 40 oyda sorun olduğu tespit edildi.


Güncelleme 14:15

Sincan Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde oy kullanan bir vatandaş, kullandığı oy pusulasının mühürsüz olduğunu bildirdi. Yaptığı bütün ikazlara ve polis çağırmasına rağmen tutanak tutulmadığını belirten vatandaş, pusulaların çoğunun mühürsüz olduğu fark edildiğini ancak bütün çabalarıma rağmen herhangi bir işlem yapılamadığını kaydetti.

 

Güncelleme 13:59

Bahçeli Nebahat Keskin İlkokulu`nda oy kullanmaya gelen yatalak hasta için, oy pusulası AKP`li müşahit ve polis tarafından dışarı çıkartıldı. Diğer müşahitlerin itirazı üzerine gerginlik çıktı, tutanak tutuldu.

Ankara Üniversitesi eğitim fakültesi 3220 numaralı sandıkta oy kullanan ev sahibi kişi daha önce evinde oturmamış insanların tekrar adreslerin tekrar orası gösterilip oy kullandırıldığını fark etti. Görevlilere tutanak tutturan ev sahibi olaya tepki gösterip okuldan ayrıldı

 

Ankara Altındağ Yıldırım Beyazıt Lisesi 1221 numaralı sandıkta oy kullanacak bir vatandaş, önceden kendisi yerine imza atıldığı için oy kullanamadı.




Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

05.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:25
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli