Ankara`da Yüksek Gerilimli Seçim Hattı

Ankara`da Yüksek Gerilimli Seçim Hattı

Başkentte ilk olarak yerel seçim startını veren ve Başkenti "Başkentlilerin yönetiminde, halkın iradesinde bir yönetim yapmaya" talibiz diyerek adaylarını açıklayan Milliyetçi Hareket Partisi`nin ardından ,Cumhuriyet Halk Partisi de parti içi yoklamalar i

 yarattı.

Ak Parti kurmaylarının Başbakan Erdoğan başkanlığında Ak parti genel merkezinde toplanarak kamuoyuna açıklanmayan temayül yoklamalarını değerlendirmesi ve bazı adaylar konusunda ki kararın basına sızması aday adaylarını ve partilileri rahatsız etti. Öte  yandan kamuoyuna gazetemiz aracığı ile belirtilen adaylardan mevcutların açıklanmış olmasına Ak parti içinden tepki gelmesi eleştirileri de beraberinde getirdi.

Gazetemizde duyurduğumuz haberimizde Ak Parti`nin Ankara Büyükşehir Adayının İ. Melih Gökçek, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Pursaklar Belediye Başkanı  Selçuk Çetin, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki  ile devam kararı aldığı, Çubuk`ta Lokman Özden yerine Dr. Tuncay Acehan`ın aday gösterilmesi Etimesgut`ta Orhan Deligöz`un aday olarak açıklanacağının belirtilmesi parti içinde tartışmalara neden oldu. Etimesgut`ta İlçe Başkanı Ali Doğan ve Rıza Gezer adaylık konusunda iddialı bir çalışma sürdürürken, Orhan Deligöz ismine tepkiler parti içinde siyaset yapan partililerden  geldi.

Sadece Mamak`ta mı yasak ?

Öte Yandan Mamak`ta Ak Parti Belediye meclis üyesi ve belediye başkan A.Adayı  Nidaver Akbayır`ın afişlerinin büyükşehir tarafından kaldırılmasına da adaylar kendi sosyal medya sayfalarından tepki verdi. Ak Parti Mamak Belediye Başkan adaylarından Nidaver Akbayır pankartları kaldırılırken çektiği fotoğrafları kendi sosyal medya sayfasında paylaşarak "BU FOTOĞRAFLAR A.ADAYI İRTİBAT BUROMUZUN ÖNÜNDE BULUNAN PANKARTIMIZIN BÜYÜKŞEHİR ZABITA VE ÇEVRE EKIPLERINCE INDIRILMESI ANI TAKDIR SIZIN" yorumunda bulundu.

Büyükşehir, belediye ve emniyet tarafından kaldırılan pankart, afiş ve cezaların sadece Mamak bölgesinde yaşanması diğer ilçelerde uygulanmaması da garip bir çelişkiyi ortaya koyuyor. Öyle ki belediyeler çevre kirliliğini yönetmelik gereği Mamak`ta uygularken,  Yüksek seçim kurulunun 04-09-2013/345 sayılı kararına göre aylardır yapılan tüm çalışmaların yasal olmadığı ve Ankaranın tüm ilçelerini kapsadığı şu metinler ile karara bağlanıyor ;  "Seçim bürolarının, ancak seçimin başlangıç tarihi olan 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren açılabileceği, aday adaylarının bu tarihten önce seçim büroları açmalarının mümkün olmadığı, aday adaylarının kendilerini tanıtıcı ilân, afiş, pankart asamayacakları, matbua dağıtamayacakları, sadece siyasi partilerce önseçim döneminde tüzüklerinde gösterilmek kaydıyla aday adayları için, bunların vereceği bilgilerin de esas alındığı aday adaylarının meslek veya sanat hayatlarındaki derece, başarı ve eserlerini, memlekete yaptığı hizmetleri gösterir vesikalık fotoğraflarını taşıyan matbualar bastırılıp dağıtılabileceği, aday adaylarının soyadı alfabe sırasına göre düzenlenecek bilgileri içeren matbuaların (önseçimde) sandık başlarına asılabileceği yönünde görüş bildirilmesine,

 2- Karar örneğinin İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderilmesine, 4/9/2013 tarihinde oybirliği ile karar verildi."

CHP`liler  ve Ak Partililer Adayların resmi olarak açıklanması bekliyor.

Tüm siyasi partilerden aday adayı olan partililer Yüksek seçim kurulu kararına ve belediye yönetmelerine tepki gösterirken,  mevcut belediye başkanlarının belediye etkinliklerinde seçim propagandası yaptıklarını aday adaylarının kendilerini kamuoyuna anlatmalarının imkânsızlaştırıldığını ifade ederek Ankara`nın nüfus yoğunluğuna ve sürenin kısa oluşuna dikkat çektiler.

Öte yandan Ak Parti ve Cumhuriyet halk partisinde resmi adayların açıklanması beklenirken süreç yaklaştıkça aday olarak belirtilen siyasiler ile aday adayı olarak alan çalışmalarını sürdüren siyasiler arasında gerilim sürüyor. Mevcut belediye başkanları da genel merkezin kararını beklerken görkemli açılışlar ile kendilerini gösterme çabasındalar.

Haber: Beril Çuhadaroğlu – Orhan Aydan  



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı