ANKARA’DA İLK: BAKANLAR, UZMAN EĞİTİMCİLER ÜNİVERSİTE ADAYLARINA TERCİH DESTEĞİ VERDİ

ANKARA’DA İLK: BAKANLAR, UZMAN EĞİTİMCİLER ÜNİVERSİTE ADAYLARINA TERCİH DESTEĞİ VERDİ

Sincan Belediyesi Fuar ve Kongre Merkezi Ankara’da ilk kez gerçekleştirilen, üniversite adaylarına yönelik “Tercih Destek Programı’na” ev sahipliği yaptı

Sincan Belediyesi Fuar ve Kongre Merkezi Ankara’da ilk kez gerçekleştirilen, üniversite adaylarına yönelik “Tercih Destek Programı’na” ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve TBB Başkanı Yücel Yılmaz, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, çok sayıda akademisyen ve eğitimci, üniversite adaylarına destek olmak için “Önce Öğrenci Tercih Destek Programı”nda bir araya geldi.

Öğrencilere okumak istedikleri alanlarla ilgili bilgi verildi, deneyimler paylaşıldı, yol haritası çizildi. İki gün süren programa gençler yoğun ilgi gösterdi. 

Borçlanmadan kaynaklarını en etkin şekilde kullanan Sincan Belediyesi, hayata geçirdiği onlarca projenin yanında çeşitli etkinliklerle de gençlerin yanında olmaya devam ediyor. Bu anlamda Ankara’da ilk kez gerçekleştirilen “Tercih Destek Programı” ile üniversite adayları gelecek yolunda önemli bir adım attı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve TBB Başkanı Yücel Yılmaz, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, akademisyenler, eğitimciler, mentörler iki gün boyunca üniversite adaylarına bilgi ve deneyimlerini aktardı.

ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ 

 “Gençlere en uygun meslek iç dünyalarına ve yeteneklerine uygun olandır” mottosuyla hayata geçirilen programa her ilçeden, her şehirden öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Başvuruların içinden seçilen 1.000 öğrencinin katıldığı program, AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak’ın açılış konuşmasıyla başladı. Gençlerin kendileri için en doğru kararı vermeleri konusunda desteklendiği programda 20 PDR uzmanı, gençlere birebir danışmanlık hizmeti verdi. 6 salonda, alanında uzman hocalar örnek üniversite dersleri gerçekleştirdi, böylelikle gençler seçmeyi planladıkları bölümü deneyimleme şansı buldu. 

Gençlerin duygusal eğilimi değerlendirilerek kendilerine uygun mesleğe yönlendirilen programda 50 mentör, öğrencilerin tüm süreçlerinde mihmandarlık yaparak, tercih listelerinin hazırlanmasına destek verdi; üniversite hayatı ve akademi dünyası hakkında öğrencilere tecrübe aktarımında bulundu.

İlk gün programda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan katılarak öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yıllar önce onlarla aynı yoldan geçmiş bir abileri olarak genç kardeşlerimizle deneyimlerimizi paylaştık. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi, büyük ve güçlü Türkiye’nin taşıyıcı unsuru olarak görüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde temel hedefimiz; fikirleri, iradesi, eylemleri ve azmiyle; gençlerin omuzlarında yükselen bir Türkiye inşa etmektir. Gençlerimize inanıyor, onlara güveniyoruz. Genç kardeşlerimizin üniversite tercihlerinin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da “Türkiye Yüzyılı’nın mimarları, ülkemizin geleceği genç kardeşlerimizle tercih destek etkinliğinde buluştuk. Genç kardeşlerimize üniversite yolunda başarılar diliyorum. Rabbim bahtlarını açık eylesin, gönüllerinden geçen istedikleri bölümleri kazansınlar inşallah. Bu güzel organizasyonda emeği olan başta, İstanbul milletvekilimiz Rümeysa Kadak ve arkadaşları ile ev sahibi Sincan Belediye Başkanımız Murat Ercan’a teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Programın ikinci gününde ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve TBB Başkanı Yücel Yılmaz öğrencilerle bir araya geldi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kariyer sürecinde karşılaştığı engelleri gençlerle paylaştı, altın değerinde tavsiyelerde bulundu. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, “Siz ne yaparsanız yapın çeşitli engellerle karşılaşacaksınız. Başörtülü olun ve ya olmayın, genç olun ve ya olmayın. Karşılaştığınız sıkıntıları dağ gibi görmeyin, karşınıza her zaman dikensiz gül bahçeleri çıkmaz. Önemli olan bunların nasıl üstesinden geleceğiniz, o yüzden bakış açınız çok çok kıymetli. Siz her şeyin üstesinden gelebilirsiniz, her sıkıntıya bu bakış açısıyla yaklaşın.” dedi.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da hayallerin peşinden koşmanın önemini vurgulayarak kendi hayat hikâyesini anlattı.

Spor ve sosyal aktivitenin içinde olmanın kişiye kazandırdıklarından bahseden Bakan Bak, “Hayat boyu sporun içinde olun, yaşam boyu sporla uğraşırsanız çok şey kazanırsınız.” ifadelerini kullandı. Özellikle vicdan konusuna parmak basan Bakan Bak, “Çevrenizdeki insanlara yardım ettiğinizde haz duyuyorsanız ve bunları arttırıyorsanız çok güçlü insansınız demektir. Çevrenizdeki insanlara dokunun. Bu noktada spor çok önemli bir sosyal olgudur. Bizim bakanlığımız sizin bakanlığınız. Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Hayatta hayallerinizin peşinden koşmayı bırakmayın.” tavsiyesinde bulundu. 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve TBB Başkanı Yücel Yılmaz da konuşmacılar arasındaydı. Başkan Yılmaz, öğrencilik hayatından anılarını anlattı; tecrübelerini paylaştı.

SİNCAN BELEDİYE BAŞKANI MURAT ERCAN GENÇLERİ YALNIZ BIRAKMADI, GÜN BOYU YANLARINDA OLDU

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan iki gün boyunca öğrencileri bir an olsun yalnız bırakmadı. Gençlerle fikir alışverişinde bulunan Başkan Ercan, üniversite döneminden deneyimlerini anlattı, yapılacak tercihin öneminden bahsetti. “Gençlerimizin “keşke” demesini istemiyoruz, “iyi ki” demesini istiyoruz. Meslek hayatlarını bu iç rahatlığıyla devam ettirmelerini istiyoruz. Gençler bizim yarınımız, geleceğimiz. Onlar için ne yapsak azdır.  O yüzden tercih destek programını çok önemsiyorum, gençlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı. 

TERCİH DESTEĞİ ALAN ÖĞRENCİLER UMUTLU

Öğrencilerin kafalarına takılan tüm sorulara cevap bulduğu, hayallerindeki meslek için ilk adımı attıkları programın tamamlanmasıyla gençler yol haritalarını çizdi. 

Tercih desteği alan Sena Beşiktaş,” İngilizce öğretmenliği okumak istiyorum, burada öğrendiğim bilgiler daha geniş bir perspektiften bakmamı sağladı.  Yakın çevremde destek alabilecek kimsem yok, böylesi bir imkan beni çok mutlu etti.” dedi. Sınıf öğretmeni olmak isteyen Beyza Beşiktaş ise  “ Bölümü okuyan insanlar o bölüm hakkında bilgi veriyor, ufkumuzu açıyorlar. Tercihlerimize yardımcı oluyorlar. Sınıf öğretmenliği okumak istiyorum. Bölümün artı ve eksilerini konuşma fırsatı buldum. Bana çok faydası oldu, inşallah istediğim alanda başarılı olurum.” diye konuştu. 

Bir diğer katılımcı Ahmet Daldal da “Tercih yapmadan önce düşündüğüm bölümlerle ilgili fikir verdi. Muhasebe ve ya İş Sağlığı Güvenliği okumak istiyorum, programa bakanların katılması çok heyecan verici. Onların da bizim geçtiğimiz yollardan geçtiğini bilmek, deneyimlerini duymak katkı sağladı bize.” dedi. 

Gençlere verilen destekten memnuniyet duyduğunu belirten Eren Can, “İş Sağlığı Güvenliği ve ya Banka ve Finansman düşünüyorum. Tercih sürecinde bilgi kazanmak için geldim. İki günde çok faydalı şeyler öğrendim. Murat Ercan Başkanımız sağ olsun gençlerle ilgileniyor, kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Programın kapanışında gençler çekiliş ve yarışmalarla da keyifli anlar yaşadı. Tercih destek programının anısına hediye verildi.



Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı