Ankara’da Bir İlk

Ankara’da Bir İlk

Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan ilk altı aylık faaliyetlerini ve projelerini Ayaş halkıyla yaptığı istişare toplantısında ayrıntılarıyla anlattı.

Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, 30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinden bu güne kadar geçen süre içerisinde yapmış olduğu faaliyetleri ve projeleri İlçe Başkanı Hakan Deniz, Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Gezer, Birim Amirleri ve Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarların yanı sıra Ayaşlıların da katılımıyla yaptığı istişare toplantısında anlattı.

Ayaş’ta ilk defa düzenlenen Halk Günü İstişare toplantısında Taşan belediyenin 30-40 yıl geride kaldığını, bu geride kalmışlığın kapatılması amacıyla beş yıl içinde projelerin gerçekleştirilmesi için harekete geçtiklerini belirtirken halkın istek ve şikâyetlerinin öğrenilebilmesi ve halka faaliyetler hakkında bilgi verilmesi için istişare toplantılarının 3’er aylık dönemlerle gerçekleştirileceğini söyledi.

Ayaş’a üniversite 

Ayaş’a 30 yataklı bir hastanenin inşa edileceğini, arsasının temin edilip tapusu Sağlık Bakanlığı’na devredileceğini etüt ve proje aşaması tamamlandıktan sonra 2015 yılında temelinin atılabileceğini ifade eden Taşan, Böğürtlendere Mevkiinde ihale edilen toplu konut yapımı birkaç ay içerisinde temeli atılarak inşaata başlanacağını, Ayaş merkezde bulunan Pazar yerinin Gölet mevkiine taşınacağını Anadolu Lisesi yanı dere yatağına doğru olan gecekondu bölgesini kentsel dönüşüm alanı olarak belirlendiğini anlaşmanın TOKİ ile yapılacağını Karadere mevkiinde ise ağaçlandırma için ayrılan 516 dönümlük araziye yüksekokul inşa edileceğini, müteahhitlik işlemlerinin de Ayaşlı girişimciler tarafından gerçekleştirilmesini ve 2015-2016 eğitim öğretim yılına bir kısmının hazır edilebileceğini söyledi. 

Özel hastahane

Ayaş’ta atıl bir şekilde olan Barolar Birliği’ne ait binanın devralınarak özel bir üniversiteye hastane olarak ihdas edileceğini vurgulayan Taşan bir süredir Karayolları tarafından yapımı devam etmekte olan Ayaş yolunun 4-5 ay içerisinde biteceği ve Ayaş’ın yol üstü bir kent olma konumunun değiştireceğini söyledi.  Değirmenbaşı Mevkiinde bulunan tali yolun ıslah edildiğini ve böylece Ağır tonajlı vasıtaların asfaltımızı bozmamaları ve tarihi evlere zarar vermemesi sağlandığını belirten Taşan, Ayaş’ın ulaşım sorununa da değindi. Daha önce Törekent’teki metroya yapılan EGO seferleri Sincan’dan ring yaparak Fatih Metrosuna kadar taşınacağını müjdeledi. 

Belediye, DSİ, TOKİ İşbirliği

Taşan; mülkiyeti Ayaş Belediyesi’ne ait olan üç binanın restore edildiğini, mahalle ve köylerden Ayaş’a ihtiyaçlarını karşılamak üzere gelen vatandaşlarımızın kışın soğuktan yazın sıcaktan korunabilecekleri ve oturup sohbet edebilecekleri bu üç binayı hemşerilerine tahsis edileceğini belirtirken, bu binalardan birinin ise misafirhane haline dönüştürüleceğini söyledi.

Karakaya bölgesinde dere ıslah çalışmalarının yapıldığını ve sel taşkınlarını önlemek için istinat duvarlarının yapılarak bölgede park alanları oluşturularak ileride yapımı bitecek olan üniversite gençliğinin oturup dinlenebileceği alanlar oluşturacaklarını söyleyen Taşan, DSİ ve TOKi projelerinde dış cephe ve kent estetiği konularında belediyenin restore projelerinde katkıda bulunacağını ifade etti.

İşsizliğe Tırpan

Ayaş’taki işsizlik sorunu için Güneydoğu’dan İstanbul’a göç olgusunu örnek gösteren Taşan, Ankara merkeze olan göçlerin engellenebilmesi için yatırımların Ayaş’ta gerçekleştirilmesi vurgusunda bulunarak bölgedeki eski il idaresinden kalan yatırımların faal hale getirilerek istihdam sağlanacağını söyledi. 

Karakaya bölgesine dökülen çöplerle ilgili sorulan soruya bölgenin park haline dönüştürüleceği, her evin önüne kül varilleri konacağını çöp aktarma istasyonları aracılığı ile çöplerin toplanarak Büyükşehir Belediyesi çöplüğüne belirli periyotlarda aktarılacağını belirtti. 

Raylı Sistemle belediyeler birleşiyor 

Ayaş’ta tescilli evlerin dokusuna uygun ıslah çalışmalarının yapılacağını, diğer kısımların imar değişikliğine gidilerek çok katlı imar çalışması yapılarak müteahhitlerin Ayaş’a girmesinin sağlanacağı açıklamasında bulunan Taşan, Ayaş, Güdül, Beypazarı ve Nallıhan Belediyelerini kapsayan raylı sistem projesi ile bölgeye ulaşım kolaylığı da sağlayarak hem sanayinin hem de ulaşımın canlanmasına katkıda bulunulacağı vurgusunda bulundu. Bölgede 1-1 buçuk milyon TL harcamayla salca fabrikasının üretime gelecek yıl hazır olacak.

Hedeflenen projeler

Ayaş Deresi Islah çalışmaları, İmam Hatip Lisesi ve Yurt binası  çalışmaları, Sağlık Meslek Lisesi ve Meslek Yüksekokulu, 30 yataklı hastane yapımı, TOKİ II. ve TOKİ III. Etap Çalışmaları, Yaşlı Köyü ,Çöp Aktarma İstasyonu,  Ulaşım, altyapı Hizmetleri, Karadere-Gölet Mevkii Rekreasyon çalışmaları,   köylere yapılacak ışıklı meydan ve park çalışmaları, Ayaşın Merkez dahil parselasyon ve imar çalışmaları, Belediye hizmet binasının sağlıklaştırılması çalışmaları, hanımlarımızın,beylerimizin ve yabancı konuklarımızın tarihi bir mekanda soluklanacağı misafirhane yapımı  çalışmaları ,Ayaş Merkezde bulunan enerji hatlarının yeraltına alınması ve en önemli bölgenin  hayati projelerinden  Nallıhan,Beypazarı,Güdül ve Ayaş’ı kapsayan Ulaştırma Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan Kayaş-Nallıhan Raylı Sistem çalışmaları hakkında    tek  tek  tüm ayrıntılarıyla bilgi verdi.  



Anahtar Kelimeler: Ankara’da Bir İlk

Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı