Ankara’dan 2021 bütçesine kırmızı kart…

Ankara’dan 2021 bütçesine kırmızı kart…

Saadet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kutluca “Biz, ilimizde ikamet eden bütün gençler adına, 2021 bütçesini hazırlayan ve onaylayan siyasi iktidara kırmızı kart gösteriyor ve sandıkta görüşürüz diyoruz” dedi.

Saadet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kutluca partisinin İl Teşkilatında basın toplantısı düzenledi.

2021 bütçesiyle ilgili konuşan Kutluca; “Geçtiğimiz Aralık ayında kabul edilen 2021 bütçesi, 1 Ocak’tan itibaren uygulanmaya başladı. 2021 bütçesine de biraz göz attığımız zaman ne yazık ki üzücü bir tablo ile karşı karşıyayız. Kabul edilen 2021 bütçesinde; temel eğitime 82 milyar lira, ortaöğretime 43 milyar lira, yükseköğretime ise 52 milyar lira bütçe ayrılmıştır. Hepsini topladığımızda 177 milyar liralık bir kaynak ayrıldığını görebiliyoruz. Bunun yanı sıra siyasi iktidarın, faiz giderlerine ayırdığı bütçe tam olarak 179 milyar lira.

Yani siyasi iktidarın, 26 milyon öğrenci için eğitim-öğretim giderlerine ayırdığı bütçeden, 2 milyar lira daha fazlasını faiz giderlerine ayırdığını görüyor ve şu çıkarımda bulunuyoruz: Dünya 5’ten; faiz lobisi ise 26 milyon öğrenciden büyüktür” dedi.

BÜTÇE, TOPLUMUN TÜM KESİMİNE ADİL AYRILMALI!

Kutluca, toplantının devamında “83 milyon vatandaşın bütçesi belirlenirken yalnızca öğrenciler değil de toplumun bütün kesimleri gözetilmelidir. Esnaflar, çiftçiler, işçiler, emekliler, memurlar. Toplumun bütün kesimleri için bütçeden adil bir şekilde pay ayrılmalıdır. Eğer kaynaklar adil paylaşılmazsa sorunlar kaçınılmaz olur, kaynaklar adil paylaşılmazsa bir yerde israf varken diğer yerde yokluk yaşanır” şeklinde konuştu.

OCAK 2021’DE YENİ BİR ZAM YAĞMURU BAŞLADI!

Kutluca, toplantının son bölümünde ise; “Peki, ne var 2021 yılı bütçesinde? Bakın bu bütçede faiz giderlerine ayrılan 179 miyar lira var. Bu durum, Ocak 2021’den itibaren yüksek vergi artışlarının ve yeni bir zam yağmurunun başladığı ve devamının da geleceği anlamına gelmektedir. 

Yeniden büyük bir Türkiye vizyonuna çok uzak, yaşanabilir bir Türkiye hedefinin yanından bile geçmeyen bu bütçeyi hazırlayıp onaylamak, halkımıza yeni ‘acı reçeteler’ vermekten başka bir şey değildir. Biz Saadet Partisi  Ankara Gençlik Kolları olarak; başta gençler olmak üzere vatandaştan yana olmayan, vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamayacak bu bütçeyi kabul etmemiz mümkün değildir ve bu bütçe bir kırmızı kartı hak etmektedir. Biz, ilimizde ikamet eden bütün gençler adına, 2021 bütçesini hazırlayan ve onaylayan siyasi iktidara kırmızı kart gösteriyor ve sandıkta görüşürüz diyoruz!” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: Ankara’ bütçesine kırmızı

Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli