Ankaragücü`nde Siyaset Yasak Kaldırttı

Ankaragücü`nde Siyaset Yasak Kaldırttı

Cengiz Topel Yıldırım?ın Cumhuriyet Halk Partisi?nin Ankara adayı olarak kamuoyunda gündeme gelmesi Ankaragücü?nü hareketlendirdi.

Ankaragücü eski başkanı Cengiz Topel Yıldırım’ın Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ankara adayı olarak konuşulması ve tribün gruplarının Yıldırım’a destek açıklamaların da bulunmasının ardından   Ankaragücü’nde transfer yasağını kaldırttı.

Geçtiğimiz  sezon Ankaragücü`nün küme düşmesi, borçları ve kongreleri ile gündeme gelen Ankargücü`n de işin içine siyaset girince Ankaragücü`nün borçları ve yasakları tek tek kalkmaya başladı.

Ahmet Gökçek’in başkanlığı bırakması ardından 100 milyon TL’den fazla borç ile uğraşan ve 2 senedir transfer yasağını kaldıramayan Ankaragücü’nde Mehmet Yiğiner, son dakika hamlesi ile transfer yasağını kaldırdı.  Melih Gökçek’in desteği ile bilinen Ankara Şoförler Odası ve  ANKESOB  başkanlığına seçilen Yiğiner’in transfer dönemine sayılı saatler kala transfer yasağını nasıl ve hangi kaynak ile kaldırdığı merak konusu oldu. Yiğiner tüm Başkentlilere sık sık Ankaragücü`ne destek vermeye davet ederek, sosyal medyadan da Ankaragücü`nün maddi desteğe ihtiyacı olduğunu kamuoyu ile paylaşmaktadır.

Yiğiner, Gökçek`ten Talimat mı Aldı ?

İddialara göre Ankara Büyükşehir Başkanlık yarışında Melih Gökçek`in karşına çıkacak Cengiz Topel Yıldırım’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için isminin kamuoyunda duyulmasının ardından Mehmet Yiğiner ile özel bir görüşme yaptığı ve Gökçek’in oğlunun başkanlığı döneminde oluşturduğu transfer yasağını kaldırılması için talimat verdiği tahmin ediliyor. Yaklaşan seçimlere “Ankaragücü’nü batıran adam” olarak girmek istemeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Yıldırım’ın adaylığı duyulması ve ciddi bir desteği arkasına alması ardından Yiğiner’e böyle bir talimat verdiği tahmin ediliyor.  Gökçek’in yasağın kalkması için maddi destekte sağladığı iddialar arasında.  Transfer döneminin sonunda Yiğiner’in istediği oyuncuları alamaması durumunda Gökçek’in kontrolündeki Ankaraspor ve Bugsaş’dan da takviye oyuncu alması bekleniyor.

Ankaragücü neden transfer yasağı aldı?

Ahmet Gökçek’in mahkeme kararı ile başkanlığının düşmesi ardından 100 milyon TL’den fazla bir borç batağı ile karşı karşıya kalan Ankaragücü, Gökçek yönetimi döneminde oyuncuların parası ödenmediği için Türkiye Futbol Federasyonu tarafından transfer yasağı aldı. Melih Gökçek’in Ankaragücü’nün amatöre kadar düşeceği konusundaki temenni içeren açıklamaları ardından bazı futbolcular hiçbir şekilde anlaşmaya yanaşmadı. Kulüp 2012 sezonu başında aldığı transfer yasağını 2 yıldır kaldıramamıştı. Cengiz Topel Yıldırım’ın adaylığı gündeme gelene kadar ne Mehmet Yiğiner’den ne de yöneticilerinden transfer yasağının kalkacağına dair hiçbir açıklama olmadı. Transfer döneminin sona ermesine saatler kala alelacele transfer yasağının kalkması spor camiasında “Gökçek’lerde Yıldırım telaşı” olarak yorumlandı.

Haber : Beril Çuhadaroğlu / Özel Haber 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

17.05.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:42
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.7 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Pazar 23.9 ° / 9.5 ° Güneşli