Ankaragücü sahipsiz değil

Ankaragücü sahipsiz değil

Sarı-lacivertli ekibin eski başkanlarından Bent Ahlat, mevcut yönetimin ‘İstifa edersek kulüp kayyuma kalır, kapanma noktasına gelir’ restine tepki gösterip, “Kimse vazgeçilmez değil” diye açıklama yaptı.

Ankaragücü’nde yönetim-taraftar arasındaki gerilim, ocaktaki kongre öncesinde Beştepe’nin ateşini yükseltirken, mevcut yönetimin ‘İstifa edersek, kulüp kayyuma kalır, kapanma noktasına gelir’ restine, eski başkanlardan Bent Ahlat, tepki gösterdi.

Ankaraücü’nün 106 yıllık tarihinde hiçbir zaman sahipsiz kalmadığını vurgulayan Ahlat, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kimse vazgeçilmez değildir. Biz, zulme varan baskılara rağmen takımımıza sahip çıktık. Genel kurula gitmeyin, takım kayyuma kalsın diyen, tehdit savuranlara inat 50-60 kongre üyesi ile genel kurul yaptık, Ankaraücü’müzü yine de kayyuma bırakmadık.

Tesisleri harabeye dönmüş, çim sahaları kurumuş, futbol takımı dağılmış, oyuncuları haraç mezat satılmış, kalan 3-5 masa ve sandalyesi de haczedilmiş, üzerine 120 milyon borç yüklenmiş, transfer yasağı ve FIFA nezninde cezalandırılmış, puan silme cezası almış ve bir alt lige düşürülmesi an meselesi olan üstelik faaliyetleri dondurulan ve kapanma dilekçesi verilen, maçlara dahi çıkamayacak durumda bırakılmış kulübü aldık. Yine de kayyuma bırakmadık!

Hacizleri becerebildiğimiz kadar bertaraf ettik. Mutfaklarımızı çalıştırıp, takımlarımızı aşsız bırakmadık. Transfer yasağını aşmak üzereyken FIFA borçları ortaya çıktı. Şu anki yönetimin övündüğü FIFA borçlarını taksitlendirme işlerini biz ödeyerek başlattık. Takımın faaliyetlerinin dondurulması ile ilgili işlemleri iptal ettirdik. Bunları kendi imkanlarımızla yaptık. Kimse bize yardımcı olmadı. A.Gücü deyince mangalda kül bırakmayanlar, bir tane kombine bile almadı. Size verilen destek bize verilmedi. Biz bir yılda 24 milyon harcamadık, kulübü bir lira borca sokmadık, temlikler koymadık. Verdiğimiz her kuruşu bağış yaptık. Geçmişte, her türlü olumsuzluğa rağmen takımı sahiplendiysek; bugün de Bent Ahlat ve arkadaşları A.Gücü sancağına sahip çıkar ve kayyuma bırakmaz! 

Camia ve taraftarımız endişe duymasın. Görev aldığımız gün transfer yasağı çalışmaları başlatılacak. A.Güçlü olmadığınız için, bu kulübün gerçek sahibi taraftarı ile inatlaşmanızı hayretle karşılıyoruz. Unutulmasın ki A.Gücü’nü, A.Gücü yapan 106 yıllık tarihi ve şanlı taraftarıdır.”

 



Anahtar Kelimeler: Ankaragücü sahipsiz değil

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı