Ankara Konağı yenilenen yüzüyle hizmete girdi

Ankara Konağı yenilenen yüzüyle hizmete girdi

Yenimahalle Belediyesi’nin Ankara kültürünü yaşatmak için hayata geçirdiği Ankara Konağı yenilenen yüzüyle hizmete açıldı.

Başkentin en köklü derneklerinden Ankara Kulübü Derneği’ne verilen konağın açılışına Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Neslihanoğlu, Başar Bal, Milletvekili Adayları, Ankara Kulübü Derneği Başkanı Dr. Metin Özaslan, meclis üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri ve çok sayıda vatandaş katılırken konağın içinde bulunan nikah salonuna da Başkan Yaşar’ın ismi verildi.

“Ankara’nın kalbi burada atacak”

Vatandaşların davul zurnayla karşılandığı açılışa geleneksel oyunlarıyla renk katan Seymenler, izleyenleri büyülediler. Muhteşem bir tarihi ambiyansla dekore edilen Konak ise girişinde bulunan Bacıeren ve Seymen heykelleriyle vatandaştan büyük beğeni topladı.

Açılış konuşması yapan Özarslan, Yaşar’a katkılarından dolayı minnettar olduğunu dile getirerek, “Bugün konağımız hizmete giriyor. Bu sevinçli haberi sizlerle paylaşmak için bir araya geldik. Bu bizim uzun yıllar özlemimizdi. Bundan sonra Ankara’nın kalbi burada atacak. Düğünler, nişanlar, toplantılar burada yapılacak. Ankara hediyelikleri de burada olacak. Bu yolda bizlerden desteklerini esirgemeyen Fethi abimize minnettarız. Kendisine abi diyorum çünkü abi olmak herkese nasip olmaz. O hepimizi abisi” dedi.

“Ankara’nın kültürünü ve geleceğini yaşatacak”

Başkan Yaşar ise, konağın Ankara’ya hayırlı olmasını dileyerek, “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle kurulan Ankara Kulübü’nün düzenlediği etkinlikte, Cumhuriyetimizin başkenti Ankara’nın kültürünü ve geleceğini yaşatacak Ankara Konağı’nda sizlerle beraber olmaktan onur duyuyorum” diye konuştu.

Yaşar, “Başkan seçilmeden önce bir panelde Ankara Kulübü’ne bu bina için söz vermiştim. Verdiğim sözü gerçekleştirmenin onurunu yaşıyorum. Ankara’nın tarihi geçmişi çocuklarımıza burada anlatılacak ve burada yazılacak. Ankara müzesi burada gezilecek. Burası Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Atatürk Orman Çiftliği’nin yeridir. Onun için de buraya sahip çıkıyorum. Çünkü benim sevdam Yenimahalle sevdası, benim sevdam Gazi Mustafa Kemal sevdası, benim sevdam demokratik, laik cumhuriyetin sevdasıdır” dedi.

Konağın açılışının ardından kendi adının verildiği nikah salonunun da açılışını gerçekleştiren Başkan Yaşar’a desteklerinden ötürü Ankara Kulübü tarafından bir plaket verildi. 



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli